Natt til mandag gikk den årlige MTV Video Music Awards av stabelen, en prisutdeling som hyller de de mest populære musikkvideoene i USA.

Les også: Dette er de største VMA-skandalene

Der var det både duket for en kjendistung rød løper, samt et stjernespekket show som inneholdt alt fra gode overraskelser til angivelig naken-sensur. En av overraskelsene på scenen var da selveste Johnny Depp (59) på et tidspunkt dukket opp som VMAs «månemann» – showets maskot.

Dette var hans første offisielle TV-opptreden etter rettssaken mot ekskona Amber Heard (36) som gikk tidligere i år, og det var en Depp i godt humør som ble senket ned fra taket.

– Vet dere hva? Jeg trengte jobben, uttalte han mens han ble senket ned til låten «Mama Said Knock You Out» av rapperen LL Cool J, som flere ifølge Page Six tolker som et stikk til ekskona.

Raser mot MTV

Opptreden falt imidlertid ikke i god jord hos alle, og flere raste i sosiale medier over at Depp fikk ta del i showet. Spesielt hans tidligere svigerinne, Whitney Henriquez (34), altså Amber Heards søster, tente på alle plugger etter at opptreden ble sendt på TV.

Les også: Twitter ser rødt etter angivelig naken-sensur under MTV VMAs

I et innlegg på Instagrams historiefunksjon raste Henriquez mot MTV og gir VMA-showet kallenavnet DVMA – et kallenavn som skal referere til vold i hjemmet, skriver People.

«MTV, dere er motbydelige og åpenbart desperate! Jeg håper virkelig ingen av dere som bestemte dette har døtre», skrev hun i innlegget ifølge den amerikanske avisen.

34-åringen gir også tydelig uttrykk for at hun støtter søsteren sin, som tapte den mye omtalte rettsaken mot sin eksmann. Henriquez var en av dem som vitnet i saken.

Det var Se og Hør som først omtalte saken.

Beskytter overgrepsmenn

Som nevnt fikk falt ikke opptreden i god jord hos alle, og det er ikke bare Heards søster som reagerer på at Depp fikk ta del i showet. Flere tok rasende til tastaturet etter opptreden, og enkelte gikk så langt som å mene at Hollywood beskytter overgrepsmenn.

«Hollywood ELSKER å påminne alle om hvordan de lever for å beskytte overgrepsmenn. De går langt i sin vei for å gjøre det, faktisk. Johnny Depp har ingen ordentlige bånd til VMAs, men han kan være der for det, for det er det de gjør», skriver en bruker på Twitter.

«Johnny Depp som dukker opp på VMAs for morsomme opptredener er virkelig jævlig ekkelt», skriver musikkjournalist i Entertainment Weekly, Alex Suskind.