Fredriksstad Blad: I november satt Hvaler-jenta Amine Storrød (21) seg på flyet til Karibia for å representere Norge i Miss World.

Den siste måneden har hun konkurrert med 125 jenter fra hele verden.

Og i Puerto Rico imponerte hun dommerpanelet, og klarte å kvalifisere seg til finalen i kategoriene sport og talent.

Her endte hun på en femteplass og andreplass.

– Jeg har møtt utrolig mange fantastiske jenter fra hele verden, som representerer landet sitt på en unik måte. Å komme fra Norge, som er et ganske lite land når det kommer til skjønnhetskonkurranser, er veldig stas, sier hun på telefon til Fredriksstad Blad.

På vei hjem

Men historien slutter ikke helt her.

Den 16. desember skulle egentlig den store finalen av Miss World avholdes.

– Den samme dagen fikk vi vite at finalen ble avlyst på grunn av covid. Den siste uka hadde flere blitt smittet av korona, noe som gjorde at de forskjellige aktivitetene ble avlyst, forklarer Amine.

– På hotellet måtte vi bruke munnbind og teste oss hver eneste dag. Da jeg tok den siste testen for to dager siden, var også denne negativ, fortsetter hun.

Planen var at familien skulle komme og besøke henne i Puerto Rico de to siste dagene, noe som også ble avlyst.

Etter to dager i Karibia alene, begynte hun på hjemreisen søndag forrige uke.

Isolert i New York

– På flyplassen fikk jeg beskjed om at jeg måtte teste meg på nytt i New York, siden jeg trengte negativ test 24 timer før jeg kom inn til Norge.

Testen hun tok på flyplassen i USA, skulle vise seg å være positiv.

– Jeg ble satt på et rom og fikk beskjed om at noen skulle ta meg med til karantenehotellet. Jeg satt på en kald flyplass og ventet i åtte timer, forteller Storrød.

Når FB prater med henne sitter hun isolert på hotellet i New York. Julefeiringen og gjensynet med familien som hun hadde gledet seg til, må vente enda noen dager.

– Jeg er nødt til å feire jul alene på et hotellrom her. Det er ikke så gøy – jeg ble veldig lei meg. Jeg har ikke sett familien min på veldig, veldig lenge.

– Merker det i brystet

– Og selv om jeg er fullvaksinert, så treffer korona meg ganske hardt, siden jeg har astma. Jeg merker det i brystet når jeg hoster. Akkurat som det er en vekt på lungene mine og jeg føler at jeg får litt mindre oksygen.

Hun fortsetter:

– Men jeg blir tatt godt vare på her. Det er sykepleiere på hotellet som er innom annenhver time og spør om jeg har det bra. De sjekker feberen min og tar CRP to ganger om dagen. Så jeg blir fulgt opp.

Etter en måned utenlands, hadde 21-åringen sett fram til å endelig tilbringe jula med familien på Hvaler. I stedet ble det full isolasjon i New York.

Maten får hun servert utenfor døra og hun har ikke lov til å bevege seg utenfor rommet.

– Det er tungt å være så langt vekk når man er syk. Jeg skulle hjem på gården, spise julemat, grøt og få julestemning. Jeg har snakket mye med familien min på FaceTime og det har blitt mye gråting, sier hun.

Sover mye

Og etter en intens måned med missekonkurranse i Karibia, merkes det også godt på kroppen.

– Vi har stått opp halv fem om morgenen, hatt flere aktiviteter, åtte timer dansetrening, utflukter og gallaer på kveldene. Jeg har kun fått fire-fem timer søvn i over en måned. Så jeg sover veldig mye fordi jeg er så sliten.

Miss Norway-finalist Amine (21) åpnet opp om seksuelt overgrep

Mandag delte Storrød på Instagram at hun var koronasmittet og strandet i USA.

– Jeg har ikke klart å komme gjennom alle meldingene og svare på de ennå. Det er mange som synes synd på meg, og det er veldig hyggelig.

– Tenker over hvor heldig man er

Nå er målet å komme seg hjem til nyttårsfeiringen.

Hvis alt går etter planen, og hun er symptomfri og tester negativt, kan hun tidligst reise hjem den 29. desember.

Lokaljenta Amine (21) er med i stor internasjonal konkurranse: – Jeg har kvalifisert meg til finalen

– Jeg tror det hjelper litt at jeg forteller andre om situasjonen. Kanskje man kan tenke litt over hvor heldig man faktisk er som får tilbringe jula med familien sin. Det er jo ikke alle som har familie heller. Jeg har jobbet mye med veldedighet og de som ikke har familie eller så mye penger. Det gjør at man setter litt mer pris på det man har.

Finalen i Miss World er utsatt til 16. mars neste år. Det betyr at Amine skal tilbake til Karibia dersom koronasituasjonen tillater det.