Kenza Zoutien Subosic (28) er en av Sveriges aller største bloggere og influensere. Med årene har hun blitt like godt kjent her til lands med sin daglige inspirasjon innen mote og skjønnhet.

De siste ukene har fokuset på mote derimot endret seg betraktelig etter at hun ble mamma for aller første gang i midten av juni.

Les også: Inntektene stuper for toppbloggeren

Nå er det bilder av sønnen, tanker og meninger om både graviditet, fødsel og mammarollen som deles til hennes 1,8 millioner følgere på Instagram.

Siden fødselen har den nybakte moren blitt hyllet av fansen for hennes åpenhet rundt kropp og andre utfordringer. Men da toppbloggeren nylig delte et bilde av at hun ammet sønnen sin i offentligheten, fikk pipa en helt annen lyd.

- Jeg lurer på om du elsker meg fordi jeg er moren din, eller fordi jeg har melk, skriver hun til bildet, som i skrivende stund har mottatt over 300 kommentarer.

- Er det virkelig nødvendig?

I kommentarfeltet hagler kritikken om at bilde er «for mye» og «for drøyt» til å dele i sosiale medier.

«Ingen av bikinibildene du har delt viser så mye som dette bildet gjør. Det er krenkende og fornærmende. Det er greit at du ikke har respekt for deg selv, men tenk på barnet. Fortjener han å bli med på et slikt seksualiserende bilde kun for morens ego?», skriver en blant annet.

«Du sier at dette bare er naturlig, men det må da vel finnes en grense?», spør en annen seg.

«Er dette virkelig nødvendig? Hva blir det neste», skriver en tredje.

- Forsøker å være forsiktig

Foreløpig har ikke Kenza Zouiten Subosic kommentert den nylige kritikken hun har mottatt det siste døgnet. Tidligere har hun derimot uttrykt tydelig hva hun mener om ammespørsmålet.

- Jeg forsøker å være forsiktig og ikke vise frem brystvorten, men jeg kan garantere at du hundre prosent slipper å se den om du ser en annen vei, skriver hun blant annet, og mener at hun aldri kommer til å forstå seg på folk som reagerer på amming i offentligheten.

- Vi har en sulten gutt som gjerne spiser hver time eller annenhver time, og da må brystet komme frem uansett hvor vi er. Det finnes ikke tid til å tenke «oi, lurer på om noen har vanskeligheter med at jeg ammer her?». Det er enten det eller en skrikende baby, du velger, skrev hun.

Den gang ble hun hyllet av fansen, der flere mente det var bra at bloggeren ga blaffen i hva andre mente, og ammet i offentligheten.

Hyllet og hatet

Her til lands har ammedebatten, om hvor vidt det er greit å dele bilder og amme i offentligheten, stadig opp.

Tidligere i sommer var det treningsblogger Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand som sto for overskriftene.

På Instagram delte hun et bilde av seg selv og sønnen hun ammet, der hun tok et oppgjør med både komplekser og kroppspress. Den gang ble treningsbloggeren hyllet for stuntet hun delte på Instagram.

Bilde Massa Vasstrand delte noen uker før derimot, der hun viste seg fra en sårbar, sliten småbarnsmorside, ble mottatt med noe varierende meninger.

Flere mente at slike bilder ikke passet seg i sosiale medier, mens andre hyllet treningsprofilen for åpenheten.

Ammedebatten har også skapt store overskrifter internasjonalt der store stjerner som blant andre «Victoria Secret»-modellen Candice Swanepoel tok et hardt oppgjør med mammapolitiet etter at hun fikk barn i 2016.

- Mange kvinner skammer seg i dag for å amme offentlig, eller de opplever å bli bedt om å forlate steder når de gir sine barn mat. Jeg har følt at jeg må dekke meg til. Jeg er blitt sjenert over å gjøre det i offentligheten, mens det å stille toppløs på bilder for kunstens skyld, ikke får meg til å føle det samme.....? Skrev hun på Instagram den gang blant annet.