Gå til sidens hovedinnhold

Andreas Wahl vant «Skal vi danse»: - Nå skal jeg prioritere familien

Nate Kahungu fikk full pott av dommerne. Likevel klarte Andreas Wahl å overbevise seerne.

H3 ARENA, FORNEBU (Nettavisen): Etter 101 dager med dansing, 12 sendinger og en nervepirrende finale med hele tre danser, var det til slutt Andreas Wahl og Mai Mentzoni som stakk av med seieren i «Skal vi danse» 2020.

Se intervju med finalistene øverst i saken!

- Alt vi har opplevd, alt vi har gitt slipp på og droppet for å få til det her. Alt vi har snakket om, alt vi har jobbet med er det som går gjennom hodet mitt nå, sier Wahl til Nettavisen.

Les også: Andreas Wahl har rast ned i vekt: – Jeg må gå uten bukser etter «Skal vi danse»

Helt fra start har Andreas Wahl vært en storfavoritt blant seerne, noe han nok en gang beviste lørdag kveld.

Etter dommernes poengsum å dømme var det Nate Kahungu som gikk til topps i «Skal vi danse», da han fikk full pott for alle dansene sine. Seerne mente imidlertid noe helt annet, og stemte rett og slett favoritten Wahl til topps.

- Dommerne er jo fagpersoner, mer enn de hjemme. Jeg synes Nate og Helene har vært helt rå. Uten tvil i kveld med bare tiere fra dommerne. Jeg er helt sikker på at vi kommer til å få se mer av de to, sier Wahl til Nettavisen og legger til at det er en god følelse at de der hjemme stemte ham frem på tross av det.

Deilig å komme hjem

Selv om Wahl flere ganger har uttrykt stor glede over å få delta i «Skal vi danse», noe også vinnerbrølet beskrev i finalen, er også gleden over at det hele er over også stor.

Overfor TV 2 tidligere denne uken kunne Wahl innrømme at det har vært tøft på hjemmebane gjennom «Skal vi danse»-deltakelsen. Til Nettavisen kunne han også fortelle at samboeren har fått dansekonkurransen ganske «opp i halsen» ettersom han har vært så mye borte.

- Det skal bli godt å tilbringe tid med familien igjen. Jeg har nesten ikke sett dem siden «Skal vi danse» startet, sa han til Nettavisen et par dager før finalen, og la til at han ikke kommer til å fortsette å danse på en stund.

Lørdag kveld hyllet han også familien og understreket flere ganger at han gledet seg til å komme hjem til dem.

- Jeg har vært mye borte. Jeg har prioritert å danse, og nå er veldig klar for å prioritere å være hjemme, sier han når seieren er i boks.

Les også: Slik takler «Skal vi danse»-kjærestene sjalusien: – Har jo hørt litt rykter

Ute for andre gang

Det er få «Skal vi danse»-deltakere som kan gå ut av konkurransen og si at de har opplevd nesten alt. Til og med å ryke ut to ganger.

Tidligere denne sesongen røk nemlig Nate Kahungu og Helene Spilling ut av konkurransen i en duell mot Michael Andreassen. På grunn av stemmetrøbbel hos kanalen fikk de en ny sjanse, som har vist seg å virkelig bety alt for paret.

Med dèt har også kritikken haglet mot danseparet de siste ukene, der flere blant annet har ment at Kahungu ikke er en fullverdig finalist etter å ha røket ut. Det lot imidlertid ikke Kahungu og Spilling gå utover motivasjonen og dansegleden.

- Jeg følte litt på det da vi kom inn igjen, om det var riktig, og hva de andre konkurrentene egentlig tenkte om det. Men så synes jeg Nate fortjente den sjansen, og når man ser på hva vi har levert i etterkant så viser det bare at det var riktig at vi fikk komme inn igjen, uttalte Spilling til Nettavisen tidligere denne uken.

Fikk støtte fra konkurrenten

Også finalekonkurrenten Andreas Wahl gikk tidligere denne uken ut og støttet Kahungu. I et intervju med Nettavisen sa Wahl at han tror kritikken bygger på konspirasjonsteorier.

- I alle situasjoner der mange bryr seg, er det veldig åpent for konspirasjonsteorier. Og mange bryr seg om «Skal vi danse». Det har vært mye sånt, at noen blir favorisert, at dommerne har favoritter, alt mulig sånt. Man har veldig lyst til å finne en annen sammenheng enn den som faktisk er der. Og dette er en av de teoriene, uttalte Wahl.

I forkant av finalen var begge finalistene svært spente.

- Jeg er skikkelig nervøs, men føler at vi nå har gjort det vi kan gjøre. Så nå er det bare å håpe på det beste, sa Kahungu til Nettavisen før den store finalesendingen startet.

Wahl uttalte på sin side at han hadde nervene under kontroll.

- Jeg har veldig lyst til å danse som om det er det siste jeg gjør, også håper jeg at det er bra nok, sa han.

Les også: Nate og Helene røk ut halvveis i konkurransen, nå står de i finalen: – Følte litt på om det var riktig

Danset seg gjennom tre danser

Begge finalistene danset tre danser under finalesendingen, der de har vært gjennom to av dem tidligere. Én av dem fikk de velge selv, mens dommerne valgte dans nummer to. Til slutt gjenstod et rykende ferskt shownummer, der parene fikk gjøre hva de ville.

Først ut var Andreas Wahl, som danset rumba på nytt, til «Løvenes konge»-sangen «Can you feel the love tonight».

Dommerne likte åpenbart det de så.

- Dette er en dans som henger sammen i et nydelig partnerskap med Mai, uttalte Merete Lingjærde.

Totalt ble det 38 poeng til Wahl og Mentzoni, to niere og to tiere.

- Dette var en pangstart, sa Egor Filipenko om kveldens første dans.

Kahungu og Spilling ga på sin side seerne et gjensyn med en argentinsk tango de tidligere har fått full pott for av dommerne.

- Det er en nytelse å se deg på gulvet, var blant det Merete Lingjærde sa om Kahungus første dans.

De ble belønnet med 40 poeng, samme poengscore som sist.

Dommernes valg

Dans nummer to var det dommerne som hadde valgt, der finalistene fikk i utfordring å forbedre en dans de tidligere har danset. Wahl danset cha-cha-cha.

Dommerne var svært fornøyd med både løft, partnerskap og holdning gjennom hele dansen, og ga Wahl og Mentzoni 39 poeng.

Kahungu gjenskapte en av sine første danser i programmet, en slowfox han beskrev som en av favorittdansene hans gjennom hele sesongen.

- Dette var helt nydelig, sa Trine Dehli Cleve, mens Egor Filipenko fikk gåsehud av Kahungus dans.

- Jeg føler virkelig du er et talent innen dans, sa han.

Kahungu og Spilling fikk 40 poeng også for sin andre dans.

- Det har vært mye jobb bak det her, så jeg føler det er litt fortjent, sa en fornøyd Kahungu etter å ha fått utdelt dommerpoengene.

Showdans

Før showdansen var det Kahungu og Spilling som ledet med 80 poeng over Wahl og Metzoni med 77 poeng.

Sistnevnte par laget en showdans om skjermtid til Cezinandos «Håper du har plass», som oppfordret seerne til å legge bort mobilen litt og leve i nuet.

Det var en tydelig rørt Wahl som tok imot fine tilbakemeldinger fra dommerne.

- Du oppsummerte din reise i «Skal vi danse» i denne dansen, sa Trine Dehli Cleve.

- Du har virkelig lagt sjela di i dansen, la Egor Filipenko til.

- Jeg ble så rørt, det var helt nydelig å se på, sa Merete Lingjærde.

Wahl selv var veldig fornøyd etter å ha gjennomført sin siste dans sammen med dansepartneren Mai Mentzoni.

- Det føles godt at det var siste dansen, som vi har jobbet ut sammen og som handler om noe jeg bryr meg om. Jeg kjenner det, sa Wahl med en tåre i øyekroken.

- Det er umulig å beskrive med ord, la Mentzoni til, før de ble belønnet med 40 poeng etter sin siste dans.

Kahungu og Spilling danset en showdans som representerte mangfoldet i samfunnet, noe de gjerne ville formidle viktigheten av til det norske folk.

Den tidligere «Love Island»-deltakeren danset til låten «Dance Monkey» for å ta tilbake et uttrykk han ofte har opplevd å bli kalt.

- Nate, du er en showmann uten like. Du er skapt for å være på scenen, uttalte Egor Filipenko om Kahungus siste dans.

- Du er med på å berike oss alle. Jeg lar meg bevege av all form for dans, så lenge det er bra. Du la hele hjertet ditt i det, danset med hele deg. Jeg elsket det fra begynnelse til slutt, la Merete Lingjærde til.

Tore Petterson beskrev det hele som «et fyrverkeri».

Kahungu selv hyllet dansepartneren etter sin siste dans.

- Det er ingenting jeg har gjort her ute som jeg hadde klart uten Helene. Når man er så dedikert og så flink vil man ikke drite henne ut, skjønner du? sa han.

Kahungu og Spilling fikk 40 poeng for showdansen, og fikk dermed fått full score hele kvelden.

Til tross for at Kahungu og Spilling fikk flest dommerpoeng, var det altså Andreas Wahl og Mai Mentzoni som overbeviste tv-seerne.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør i kveld