Skuespiller Andrew Garfield (38) har gjennom årene blitt en etterspurt mann i Hollywood, og på CV-en hans ligger blant annet store roller som Peter Parker i «Spider-Man» og Eduardo Saverin i «The Social Network».

Prestasjonene hans har høstet mye ros, i tillegg til nominasjoner og priser. Under årets Oscar-utdeling var han blant annet nominert til beste mannlige skuespiller for filmen «tick, tick, …BOOM!», men den glapp for 38-åringen.

Les også: Emma Ellingsen nominert for aller første gang: – Det er en ære

Med stadig flere og større roller det siste året har skuespilleren med andre ord nok å rutte med, og nå har han tatt en overraskende avgjørelse om å ta et hiatus fra skuespillerkarrieren.

– Vil bare være et vanlig menneske

Det er i en fersk utgave av People Magazine at Garfield avslører at han skal ta seg en pause fra det hektiske livet.

– Jeg er faktisk veldig glad, og ser frem til å bruke tiden fremover på å ta det rolig og bare være meg selv, forteller en åpenhjertig Garfield til magasinet.

Han har, i følge han selv, den siste tiden brukt mye energi på ting han brenner for, og etter en del jobb mener Garfield at dette er det riktige valget.

– Det er fristende å leve på den måten, alltid gå videre til det neste. Men det og faktisk få lov til å ta seg en pause er viktig, og jeg vet jeg er heldig som i det hele tatt kan vurdere det, fortsetter han.

Les også: David Eriksen dukket opp på rød løper etter brudd-nyheten: – Kjærlighetssorg er noe dritt

Nå som den tidligere «Spider-Man»-stjernen tar seg en pause, avslører han overfor Deadline hva han har tenkt å gjøre med all fritiden fremover. Han har noen klare ønsker for den etterlengtede pausen fra filmbransjen.

– Jeg håper jeg kan dra på en ferie. Jeg vil bare legge meg ned og tenke og ikke tenke, observere andre menneskers prestasjoner, høre på musikk og være med venner. Du vet, bare være et vanlig menneske, forklarer Garfield.

Han skal holde en lav profil frem til sitt neste prosjekt, selv om han visstnok er svært etterspurt.

Inspirert av verdenskjente personer

Den amerikanske turneren Simone Biles (25) og den velkjente rapperen Kendrick Lamar (34) har begge vært store inspirasjoner for Garfield sitt valg.

– Jeg er veldig inspirert av Simone Biles, og ble inspirert av at hun sa «jeg kommer til å sette meg selv i fare hvis jeg deltar i dag», sier 33-åringen, og legger til at Biles går frem som et godt eksempel.

Trolig refererer Garfield til den gangen Biles kvalifiserte seg til OL i Tokyo i 2020, men til slutt endte med å trekke seg fra en del av arrangementene grunnet psykiske årsaker.

Les også: Ny video fra Alec Baldwin-filmsettet: Her øver han med drapsvåpenet

Det er, som nevnt, ikke bare den amerikanske turneren Garfield har hentet inspirasjon fra. Også Lamar Kendricks valg om å ikke gi ut musikk på en stund har hatt en påvirkning på skuespillerens helomvending.

38-åringen legger ikke skjul på at han beundrer alle de som ikke tyr til fristelsen om å alltid skulle være på topp. Det er en følelse han gleder seg til å ta seg fri fra.

– Det ser jeg frem til. For ærlig talt, om jeg skulle fortsette og late som, ville det vært en bjørnetjeneste for både meg selv og seerne. Jeg vil være sikker på ting føles genuint og ekte, og forhåpentligvis kobler jeg med publikum på en dypere måte, sier 38-åringen i intervjuet.

Allerede fått flere roller

På grunn av skuespillerens beslutning stilles det nå spørsmål rundt hva som vil skje med hans rolle i BBCs miniserie «Brideshead Revisited, hvor han angivelig skal ha fått hovedrollen som Charles Ryder.

Avisen Deadline har tidligere rapportert at han skulle spille sammen med store skuespillere som Joe Alwyn, Ralph Fiennes og Cate Blanchett.

Les også: Shabana Rehman deler kreftbeskjed

Serien skulle nemlig starte produksjonen i år, men ryktene sier at filmingen har blitt utsatt grunnet alle prisutdelingene og opptredenene Garfield har hatt de siste månedene.