Flere store navn både i Hollywood og kjendis-Norge har funnet ulike måter å hjelpe til på etter at Vladimir Putin (60) og Russland gikk til angrep på Ukraina i slutten av februar.

Da krigen brøt ut var blant andre regissør og skuespiller Sean Penn (61) raskt på plass i Ukraina for å lage dokumentarfilm om invasjonen. I løpet av oppholdet hadde 61-åringen flere møter med Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj (44), før han omsider måtte rømme landet til fots.

Men Penn er ikke den eneste som har reist til det krigsherjede landet. Også Hollywood-stjernen Angelina Jolie (46) har nå sett de massive ødeleggelsene med egne øyne.

Lekte med bomberester

Folket i Vest-Ukraina fikk seg litt av en overraskelse da Angelina Jolie dukket opp i byen Lviv i slutten av april for å møte mennesker som har flyktet fra den pågående krigen.

Les også: Dronning Elizabeth nekter å uttale seg om Ukraina. Nå donerer hun generøs sum

Under besøket i den ukrainske byen møtte 46-åringen også barn som ble såret i et russisk angrep mot jernbanestasjonen i Kramatorsk i starten av april. 50 personer døde i angrepet.

I tillegg besøkte hun en kostskole der hun møtte frivillige og internflyktninger. Det var under dette besøket Jolie fikk høre nye detaljer fra den krigsrammede hverdagen til barna i Lviv.

I et Instagram-innlegg deler den verdenskjente skuespilleren nå den rørende historien fra møtet med barna.

I bildet Jolie publiserte 4. mai holder hun det som kan se ut som en stein i hånden, som skal ha vært ett av barnas leketøy. Det er derimot ikke vanlig stein, det er bomberester.

«Jeg ble vist en spesiell stein som en liten jente fant. Men den lille jenta som fant den skjønte ikke at hun faktisk lekte med en splint fra en bombe. Steinens glans og uvanlige utseende må ha fanget jentas øye», forklarer skuespilleren om steinen.

Les også: Dette er Putins «ukjente» døtre

Det er tydelig at både besøket og jenta gjorde stort inntrykk på Jolie, og videre i innlegget setter hun ord på hvor ødeleggende og skadelige omgivelser barna befinner seg i.

Blir man truffet av rester fra en bombe eller granat kan det føre til store og alvorlige skader, og metallfragmentene kan settes seg dypt inn i kroppen.

Det har Jolie også fått høre hjerteskjærende historier om. Flere av barna aktivisten møtte under turen til jernbanestasjonen har nylig fått slike splinter fjernet, og for noen av barna var splintene for nær vitale organer som gjør det for farlig å fjerne. Dermed er noen splinter fortsatt inne i kroppen til barna.

«Det ligger ingen mening bak at barn opplever slike fysiske skader som også gir følelsemessige og mentale traumer», fortalte hun på Instagram om møtet med barna i Lviv.

Måtte søke dekning

Skuespillerinnen har i en årrekke vært engasjert i kampen for menneskerettigheter verden over, og hun er spesielt kjent for sitt humanitære arbeid for FNs høykommissær for flyktninger.

Turen til Ukraina ble slettes ikke fredelig for FN-ambassadøren. Kort tid etter hun ankom Lviv var hun nødt til å evakueres fra bygning på grunn av en bombetrussel.

Øyeblikket ble fanget på video av avisen Marca. Hendelsen skal ha skjedd uten stor dramatikk, men opptaket viser at skuespilleren løper unna med teamet sitt for å beskytte seg mot et mulig angrep.

Trusselen kom like etter at Jolie ble oppdaget på en kafé av en gruppe ukrainske fans, skriver RadarOnline.