Angelina Jolie kaster «Pitt»-navnet

Angelina Jolie:

SKIFTER NAVN: Skilsmissen fra Brad Pitt er offisiell og Angelina Jolie kvitter seg med eks-mannens etternavn.

SKIFTER NAVN: Skilsmissen fra Brad Pitt er offisiell og Angelina Jolie kvitter seg med eks-mannens etternavn. Foto: Str (AFP)

Angelina Jolie er offisielt singel.

Tre år etter at skuespillerstjernene Angelina Jolie og Brad Pitt søkte om skilsmisse, ble søknaden godkjent fredag - og duoen kan rettslig kalle seg single.

Det markerte Jolie ved å blant annet kutte ut «Pitt» i etternavnet sitt. Skuespilleren som på papiret har hatt navnet Angelina Jolie-Pitt, har nå altså gått tilbake til pikenavnet sitt, Angelina Jolie.

Det kommer frem i rettspapirene som blant andre People har innsyn i.

Det var i 2014 Jolie og Pitt, som i en årrekke er blitt omtalt som et av Hollywoods heteste par, giftet seg - etter omlag ti år som kjærester. Sammen har de seks barn, der tre av barna er adopterte:

Maddox Chivan (17), Zahara Marley (14), Pax Thien (15), Shiloh Nouvel (12) og tvillingene Knox Léon og Vivienne Marcheline (10).

De seks barna bærer fortsatt navnet Jolie-Pitt.

SEKSBARNSMOR: Angelina Jolie sammen med tre av sine totalt seks barn, Shiloh, Zahara og Vivienne i Los Angeles i 2017. Foto: Splash News (NTB Scanpix)

Bitter strid

Selv om skilsmissen nå er blitt offisiell rent rettslig, betyr ikke det at dette er siste gang Pitt og Jolie møtes i retten.

Helt siden nyheten om skilsmissen først ble kjent, har en bitter strid om ansvaret for barna utviklet seg.

Begge partene har kommet med grove anklager mot hverandre. I juni i fjor kom det blant annet frem at Jolie sto i fare for å miste hovedomsorgen for barna dersom hun ikke lot Brad tilbringe mer tid sammen med dem.

Ingen enighet

I 2016 anklaget Jolie eksmannen for barnemishandling etter en hendelse på et privatfly. Hun har også anklaget ham for å ha et dårlig forhold til alkohol og narkotiske stoffer. Saken ble senere henlagt.

Jolie har også anklaget Pitt for å ikke betale barnebidrag, noe han selv mener ikke stemmer.

I rettspapirer, som blant andre The Blast sitter på, står det skrevet at det er skadelig for barna å ikke ha et forhold til sin far.

2007: Angelina Jolie og Brad Pitt på den rød løperen i forbindelse med premieren av «Oceans Thirteen» i Los Angeles i 2007. Foto: REX (NTB Scanpix)

Ifølge nettstedet står det i rettsdokumentene at Angelina ble bedt om å arrangere telefonsamtaler med barna og deres leger, slik at barna skulle bli forklart at «retten har bestemt at det er trygt å være sammen med sin far».

I august i 2018 ble det sagt at duoen ønsket å komme til enighet innen 2019. Det har de foreløig ikke lykkes med. Ifølge internasjonale medier kan det ta lang tid før en endelig avgørelse blir tatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.