Gå til sidens hovedinnhold

Angelina Jolie kaster «Pitt»-navnet

Angelina Jolie:

Angelina Jolie er offisielt singel.

Tre år etter at skuespillerstjernene Angelina Jolie og Brad Pitt søkte om skilsmisse, ble søknaden godkjent fredag - og duoen kan rettslig kalle seg single.

Det markerte Jolie ved å blant annet kutte ut «Pitt» i etternavnet sitt. Skuespilleren som på papiret har hatt navnet Angelina Jolie-Pitt, har nå altså gått tilbake til pikenavnet sitt, Angelina Jolie.

Det kommer frem i rettspapirene som blant andre People har innsyn i.

Les også

Angelina Jolie: - Det har vært så tøft

Det var i 2014 Jolie og Pitt, som i en årrekke er blitt omtalt som et av Hollywoods heteste par, giftet seg - etter omlag ti år som kjærester. Sammen har de seks barn, der tre av barna er adopterte:

Maddox Chivan (17), Zahara Marley (14), Pax Thien (15), Shiloh Nouvel (12) og tvillingene Knox Léon og Vivienne Marcheline (10).

De seks barna bærer fortsatt navnet Jolie-Pitt.

Bitter strid

Selv om skilsmissen nå er blitt offisiell rent rettslig, betyr ikke det at dette er siste gang Pitt og Jolie møtes i retten.

Helt siden nyheten om skilsmissen først ble kjent, har en bitter strid om ansvaret for barna utviklet seg.

Begge partene har kommet med grove anklager mot hverandre. I juni i fjor kom det blant annet frem at Jolie sto i fare for å miste hovedomsorgen for barna dersom hun ikke lot Brad tilbringe mer tid sammen med dem.

Les også

Angelina Jolie vil ha skilsmissen i boks før 2019

Ingen enighet

I 2016 anklaget Jolie eksmannen for barnemishandling etter en hendelse på et privatfly. Hun har også anklaget ham for å ha et dårlig forhold til alkohol og narkotiske stoffer. Saken ble senere henlagt.

Jolie har også anklaget Pitt for å ikke betale barnebidrag, noe han selv mener ikke stemmer.

I rettspapirer, som blant andre The Blast sitter på, står det skrevet at det er skadelig for barna å ikke ha et forhold til sin far.

Ifølge nettstedet står det i rettsdokumentene at Angelina ble bedt om å arrangere telefonsamtaler med barna og deres leger, slik at barna skulle bli forklart at «retten har bestemt at det er trygt å være sammen med sin far».

I august i 2018 ble det sagt at duoen ønsket å komme til enighet innen 2019. Det har de foreløig ikke lykkes med. Ifølge internasjonale medier kan det ta lang tid før en endelig avgørelse blir tatt.

Les også

The Sun: - Brad Pitt dater Charlize Theron

Kommentarer til denne saken