Årets sesong av «Farmen kjendis» på TV 2 kan trygt sagt sies å ha startet med et smell denne uken.

Allerede i den andre episoden valgte nemlig en av deltakerne, Lina Adampour (36), å forlate gården. Dette skjedde midt på natten – etter at hun ved flere anledninger havnet i full klinsj med storbonden, Ørnulf Høyer (60).

Ifølge Adampour skal Høyer ved to anledninger, én med kameraene til stede og én uten, ha brukt ordet «pakkis». Ikke rettet mot henne eller som et skjellsord, men blant annet i en vits og under en samtale om 36-åringens arbeidsinnsats.

Les også: Trakk seg fra «Farmen kjendis» – nå forklarer hun hvorfor

Som følge av at hun ikke opplevde at samtaler om ordbruken hadde noe effekt, valgte Adampour å forlate gården.

I ettertid angrer meddeltaker Malin Nesvoll (34) på at hun ikke sa fra om det hun selv opplevde som ugreit. Overfor Nettavisen bekrefter hun nemlig at Høyer ved én anledning brukte ordet i en vits, og at dette ble filmet av kameracrewet.

– Jeg husker jeg reagerte, og tenkte «hva faen er det du sier?». Jeg sa det ikke høyt, og det angrer jeg på. Jeg er veldig konfliktsky, men det er ingen unnskyldning, sier hun.

– Har blitt sagt

Også i tirsdagens episode av «Farmen kjendis» gir Nesvoll uttrykk for at hun angrer på at hun forholdt seg taus.

I episoden får seerne se at Høyer forteller flere vitser til de andre deltakerne rundt middagsbordet, og at Adampour sier at hun ikke synes vitsene er morsomme. Deretter klippes det til et intervju med Malin Nesvoll gjort i ettertid av middagen:

– Jeg hørte det, så tenkte jeg sånn, neineinei, stopp den mannen. Men jeg stoppet ikke mannen. Jeg er konfliktsky, jeg er ekstremt konfliktsky. Jeg burde sikkert ha gjort annerledes og bare sagt ifra. Og jeg føler jo at Ørnulf trenger å lære litt hva som funker og ikke funker, forklarer Nesvoll.

I dag husker ikke influenseren Høyers vits i sin helhet, men overfor Nettavisen forteller hun at ordet «pakk-is» ble brukt i et ordspill i en vits han fortalte om polfarer Fridtjof Nansen.

For ordens skyld er pakk-is hardt sammenpresset driv-is i polare strøk – der Nansen ofte oppholdt seg, men ettersom ordet ble brukt i anledning en vits oppfattet Nesvoll det som et ordspill med et skjellsord hun mener man bør holde seg for god til å bruke slik samfunnet har utviklet seg med tiden.

– Så ordet «pakk-is» har altså blitt sagt?

– Ja, det har blitt sagt. Men jeg vet ikke om det har blitt sagt på andre måter eller direkte til Lina i tillegg. Uansett så funker det ikke, og det sier man ikke, sier hun til Nettavisen.

Videre legger hun til at det er denne vitsen hun snakker om i «sync» i episoden, selv om selve vitsen ikke blir vist.

Dette sier TV 2

Nettavisen har forelagt Høyers vits og det Nesvoll forklarer for TV 2, og spurt om det er noen spesiell grunn til at akkurat denne vitsen er klippet bort når den er én av tingene konflikten mellom Høyer og Adampour i hovedsak bunner i.

Til dette sier pressesjefen i TV 2, Jan-Petter Dahl, følgende:

– Når «Farmen kjendis» spilles inn, gjøres det mange timer med opptak fra ulike situasjoner hver eneste dag.

– Dette skal i sin tur komprimeres ned til tre ukentlige episoder, og derfor er det store mengder med innhold som ikke kommer med i de ferdige programmene, forklarer Dahl.

Videre sier pressesjefen i TV 2 at det er viktig for dem å gi seerne et riktig inntrykk av historiene som skjer i programmet, noe de opplever at de har gjort i dette tilfellet.

– I konflikten mellom Adampour og Høyer, mener vi at vi har med de delene av historien som gir seerne et korrekt, relevant, og sannferdig bilde av hvordan denne utspilte seg.

Nettavisen har vært i kontakt med Lina Adampour, som ikke ønsker å kommentere saken.

Les også: Slår tilbake mot «mannssjåvinist»-anklagene

Ørnulf Høyer sier på sin side følgende om situasjonen i en SMS til Nettavisen:

– For å forstå hva som skjedde, så må man se på hele hendelsen som ble vist på TV fra begynnelse til slutt. Jeg tror alle dermed forstår hvorfor jeg reagerte. Det å bli beskyldt på TV at jeg har sagt noe jeg umulig kan ha sagt er ille. Alle som kjenner meg vet at dette strider imot noen av mine viktigste verdigrunnlag. Synes for øvrig det var synd at det viste seg å være umulig å løse saken gjennom dialog.

– Er det dette «Farmen» er?

Nesvoll legger ikke skjul på at hun er overrasket over at «samme feil» skjedde også i år, etter at det i fjorårets sesong dukket opp en lignende hendelse da Kjersti Grini (51) brukte n-ordet for å beskrive en mørk ku og møtte kraftig motstand.

– De blemmene ble gjort i fjor også, og da tenkte jeg bare «er det mulig liksom og gjøre det samme igjen i år?»

Som følge av hendelsene de første dagene lurte Nesvoll litt på hva det egentlig var hun hadde sagt ja til å være med på.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg tenkte «hva er det jeg er med på», et lite sekund. «Er det dette Farmen er? Et sted hvor det bare er masse hvite folk og helt ignorante folk som durer rundt og lirer av seg dritt?» sier hun om egen reaksjon.

– Og det er klart, det ser jo ikke helt heldig ut når den eneste med minoritetsbakgrunn fyker ut første uka, så sitter bare sånn blendahvit gjeng igjen, avslutter «Farmen»-deltakeren.