Tirsdag ettermiddag delte Anita Skorgan (61), som var gift med Teigen fra 1984 til 1987, et dikt av Sjur Ivarshus på Facebook:

DEN STILLASTE VEGEN

Den stillaste vegen
er den du går no

i tålmod og vemod
i einsemd og ro

vegen er berre din
og skal aldri rørast

av liv og lagnad
som ikkje er deg

Sammen med innlegget har hun lagt til et hjerte. Skorgan har også delt en tegning av Teigen som er tegnet av Kirsti Toresdatter Biseth.

Jahn Teigen døde på Ystad Sykehus i Sverige mandag kveld, 70 år gammel. Teigen etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen (35), som han fikk med Anita Skorgan.

Flere kjendiser

Også andre kollegaer og venner av Teigen har hyllet ham i dag.

Svenske Carola har publisert et langt innlegg med bilder på Instagram.

– Min venn og fantastiske artist Jahn Teigen har forlatt oss, skriver hun.

– Vi «klikket» med en gang. Og vi forstod hverandre! Vi snakket om tro, kjærlighet og musikk med åpne hjerter de gangene vi møttes gjennom årene.

Sangartisten Benedicte Adrian skriver:

«Hvil i fred, Jahn Teigen! ♥ Du var verdens morsomste "Bøddel" i Which Witch! Ingen over, ingen ved siden. ♥-lig takk for all inspirasjon og vennskap!»

Teigens gode venn Øystein Wiik sier til NTB at han synes det er forferdelig trist at Teigen nå er borte. I 2018 hyllet han kameraten med musikalen «Optimist», som ble satt opp på Chateau Neuf i Oslo.

– Det var noe han satte veldig pris på. Jeg er veldig glad for at vi fikk til det, sier Wiik.

De to møttes første gang gjennom Grand Prix i 1996 og gjorde flere prosjekter sammen, blant annet «Sofies Verden»-oppsetningen på Fornebu. Wiik beskriver Teigen som mangefasettert, og som en som hadde hele fargepaletten.

– Han var alt fra å være den altbeseirende entertaineren som gikk rett i hjertene på folk, til å være en reflektert og tenkende mann som var følsom og grublet mye, sier Wiik.

– Energibombe

Sammen med Herodes Falsk og Tom Mathisen utgjorde Teigen på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet humorgruppen Prima Vera, som ga ut seks album, laget film og musikal.

– Du var unik, den beste, ingen kan erstatte deg, verken på scenen eller bak. Du vil alltid være med oss, sier komiker og kollega gjennom mange år, Kim Bård Hansen, bedre kjent som Herodes Falsk.

– Jahn var alltid veldig kreativ, sprudlende og leken, en energibombe som ga jernet på scenen. Vi hadde veldig mye moro sammen, sier Mathisen til NTB på telefon fra Kanariøyene.

MGP-konge

Selv om Teigen gjorde mye forskjellig, er det kanskje de mange MGP-deltakelsene han er mest kjent for.

Han deltok i Melodi Grand Prix hele 14 ganger. Første gang i 1974 med låten «Hvor er du?», som vant finalen. Teigen representerte også Norge i Eurovision Song Contest tre ganger til, i 1978, 1982 og 1983.

Mest kjent er han for opptredenen med «Mil etter mil» i 1978, da han endte helt sist med null poeng. Men Teigen klarte å snu situasjonen, og låten ble en salgssuksess.

– I mine øyne var han Grand Prix-kongen over alle. Alexander Rybak og Bobbysocks vant internasjonalt, men det var Teigen som gjorde Grand Prix stort, sier president Morten Thomassen i den norske MGP-klubben til NTB.