Kristin Elisabeth Linde Gjelsvik, bedre kjent som bare Kristin Gjelsvik, er en norsk blogger, influenser og debattant. Onsdag kveld kommer hun med krass kritikk mot sine influenser-kollega, etter Sophie Elises bildedeling i helgen.

– Dette bildet ble muligens delt med en feiltakelse, men jeg kjøper ikke det. Er det noen som er bevisste på hva de legger ut, så er det influensere. Bilder studeres nøye før de publiseres, sier Gjelsvik på sin Instagram-konto.

– Kalkulert

Sophie Elise har vært utsatt for kritikk de siste dagene etter at hun delte et bilde med seg selv og venninnen Nora Haukland, som holder en liten pose med hvitt pulver i. Det er ikke klart hva dette pulveret er, men spekulasjonene har vært mange. Innlegget ble slettet kort tid etter publisering.

– Etter min vurdering er dette nøye kalkulert for ekstra blest og oppmerksomhet, det vill ikke forundre meg om det ligger en nylansering rett rundt hjørnet, sier Gjelsvik.

Derfor identifiserer Nettavisen Nora Haukland: Livet blir cirka en milliard ganger morsommere om bare NRK gir faen i Sophie Elise.

Så langt har verken Sophie Elise eller Nora Haukland selv kommentert bildet.

Nettavisen har forsøkt å få ytterligere kommentar fra Gjelsvik, uten å lykkes. Sophie Elise og Nora Haukland har heller ikke besvart Nettavisens henvendelser.

– Problemet her er det inntrykket man sitter igjen med. Man går jo rundt med en tanke om at det ligger narkotika i den posen. Om det var en kjempeglipp ville jeg vært raskt ute med å kommentere det. Det er jo blitt en kjempedekning i media, sier Gjelsvik.

– Ikke kult med narkotika

I teksten på bildet som Sophie Elise delte sto det nemlig «livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen».

– Grunnen til at jeg reagerer er at to ufattelig kule profiler som er forbilde for så mange forherliger narkotika. Jeg havnet selv i feil miljø, og har selv sett hva det gjør med folk. Det er ikke kult å ta narkotika på fest, og da hjelper det ikke at to så store kjendiser sier at livet blir så mye mer fett med narkotika.