*Nettavisen* Livsstil.

Tor Hammerø

Anmeldelse: Arthurs - Khroustaliov - Sartorius - «Hangkerum»

Plateanmeldelse

Bilde av den engelske trompeteren Tom Arthurs.

Den engelske trompeteren Tom Arthurs er en av tre reiseledere.

Hvis du aldri har hørt om konstellasjonen Arthurs - Khroustaliov - Sartorius så er vi altså minst to. De tar oss uansett med ut til de ytterste sfærer.

Bak de tre navnene skjuler den engelske trompeteren Tom Arthurs, landsmannen Isambard Khroustaliov (aka Sam Britton) på elektronikk og sveitsiske Julian Sartorius på trommer og perkusjon seg. Skjuler seg er vel å ta hardt i - de viser seg faktisk frem uten å dekke seg bak noe som helst egentlig.

Det hevdes at det eneste man kan forvente seg fra disse tre herrene er det uforventede. Det skal være sikkert og visst. Det svært oppegående portugisiske selskapet Clean Feed Records er kjent for å åpne portene for de som ønsker å gå egne veier og denne trioen passer utmerket inn i den porteføljen.

De tre frilynte musikantene gir oss en knapp time med fem «komposisjoner» som varer fra knappe seks til vel 20 minutter. Vi snakker totalt frie ekskursjoner der alt dreier seg om kommunikasjon.

Vi har med tre personligheter å gjøre som har gått djupt inn i materien og som åpenbart trives i åpne landskap der alt kan skje - og det gjør det da også. Er det jazz? Er det impro? Er det samtidsmusikk? Jeg vet ikke og viktig er det heller ikke. Det viktige er at de skaper unik musikk og et personlig utrykk og det gjør de på alle slags vis i et landskap ingen av oss visste fantes.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Klikk på bildet for å forstørre. Cover til plata Hangkerum.

Arthurs Khroustaliov Sartorius Hangkerum Clean Feed Records/MusikkLosen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.