NEW YORK (Nettavisen) ANMELDELSE: Det har knyttet seg svært stor spenning til hvordan den nye Star Wars-satsingen til Disney, serien «The Mandalorian» på Disney+, vil bli.

Den første av totalt åtte episoder ble sluppet her i USA på tirsdag. Og det vi med en gang kan si, er at dette virker svært lovende!

Les: Her er alle filmene og seriene på Disney+ ved lansering

PS! Denne anmeldelsen inneholder ingen spoilere!

Serien er skapt av «Iron Man»-regissør Jon Favreau, og viser Pedro Pascal, også kjent fra «Game of Thrones» og «Narcos», som en ensom pistolkjemper og dusørjeger. Selve serien er lagt til tiden etter den originale Star Wars-trilogien.

Helt fra først sekund føler man at man blir dratt inn i et ekte Star Wars-univers.

Serien setter også standarden veldig tidlig, med en herlig åpningsscene der «The Mandalorian» gjør nettopp det han skal gjøre.

Man kan også tydelig se at Disney ikke har spart på noe, både når det gjelder dataanimasjon og kostymer. Det viser at Disney mener alvor med å sparke i gang denne etterlengtede serien.

Her er det både heftige actionscener, og flere figurer og monstre i klassisk Star Wars stil.

Det er også tydelig at svært mange liker det de ser. Hos «filmbibelen» IMDB har den serien (9,1) og den første episoden (8,8) foreløpig blitt godt mottatt, mens Rotten Tomatoes inntil videre har landet på 86 %.

Nettstedet IGM gir også serien en kraftig tommel opp.

The Verge er også positive, og mener Disney+ her sitter på en hit.

Men det hagler også av kritikk. Guardian gir den første episoden en to av fem stjerner.

- En støvete skuffelse, skriver de.

Slate skriver at «Disneys Live-action Star Wars Show ser fantastisk ut, men så langt er det ikke det» - og viser til at første episode viser at de har et stort budsjett, men lite fantasi.

For vår del er vi positivt overrasket etter å ha sett den første episoden, og den avslutter med en skikkelig cliffhanger som definitivt gir deg lyst til å se mer!

Men det er nettopp det med «mer» som sitter igjen. Vi må få se mer av dette før vi kan komme med en endelig dom over hvor stor suksess dette blir og om Star Wars lykkes i overgangen til TV-formatet.

Men så langt er det svært lovende ut. Vi kommer inn i et univers hvor de som liker Star Wars vil føle seg hjemme. Utfordringen blir om serien greier å holde tempoet oppe og by på nok overraskelser og heftige sekvensen som gjør at vi vil følge dette videre.

Det vil ikke minst bli avgjørende for Star Wars-fans som ikke får tilgang til Disney+ på flere måneder - og som vil ha lest anmeldelsene av hele serien - før de må vurdere om det er verd å skaffe seg et abonnement på Disney + eller ikke.

Ifølge Disney er de overveldet over responsen de har fått, og Disney+ fikk ifølge ABC News hele 10 millioner nye abonnenter det første døgnet. Det gjorde at Disney-aksjen gikk opp over syv prosent på Wall Street dagen etter lanseringen, og med det satte Dow Jones også ny rekord.

Les også: Her er alle filmene og seriene på Disney+ ved lansering

Andre episode av «The Mandalorian» vises nå på fredag her i USA, og deretter vil de seks neste episodene komme hver fredag fremover, med siste episode fredag 27. desember. Totalt har serien en spilletid på 340 minutter.

Det er uklart når Disney+ lanseres i Norge, men ryktene sier en lansering tidlig i 2020.

Nedover i saken kan du se flere intervjuer, anmeldelser og tilbakemeldinger på «The Mandalorian».

PS! Noen av disse lenkene inneholder derimot spoilere!