*Nettavisen* Livsstil.

Tor Hammerø

Anmeldelse: Daniel Bernardes & Drumming GP - In Liturgy of the Birds - In Memoriam Olivier Messiaen

Plateanmeldelse

Daniel Bernardes & Drumming GP.

Pianisten og komponisten Daniel Bernardes sammen med sin trio og Drumming GP.

Det er ikke hver dag vi hører om portugisisk jazz her oppe ved Nordpolen. Derfor er det jo ekstra hyggelig å kunne melde at det som blir servert er av det unike slaget.

Jeg har verken hørt eller hørt om pianisten, komponisten og bandlederen Daniel Bernardes (33) før denne innspillinga kom til gards. Det skulle raskt vise seg at Bernandes, som både har klassisk- og jazzutdannelse, hadde mye originalt på hjertet - jeg har aldri hørt musikk som låter slik som disse fem Bernardes-komposisjone.

Årsaken er at sjefen har latt seg inspirere av komposisjonsteknikkene til Olivier Messiaen. Den store franske komponisten henta sin inspirasjon fra diverse tidsepoker og diverse kulturer og Bernardes har altså fulgt i fotspora hans samtidig som han har tatt med seg sin jazzbakgrunn.

Sammen med sin trio bestående av bassisten António Augusto Aguiar og trommeslageren Mário Costa har Bernardes inkorporert musikken og uttrykket med det verdenskjente klassiske perkusjonsensemblet Drumming GP der fire høyt kvalifiserte klassiske perkusjonister utfyller og utvider det musikalske landskapet Bernardes har ønska å skape.

Bernardes har så avgjort lykkes med å skape noe helt spesielt og særdeles spennende. Han framstår også som en meget bra pianist, men for meg er det likevel komponisten Bernardes som markerer seg kraftigst ved dette første møtet. Særdeles spennende.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Klikk på bildet for å forstørre. Bernardes - Liturgy of the Birds

Daniel Bernardes & Drumming GP Liturgy of the Birds - In Memoriam Olivier Messiaen Clean Feed Records/MusikkLosen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag