Gå til sidens hovedinnhold

Anmeldelse: It’s a Sin - og nye serietips fra HBO Nordic, Netflix, NRK og TV2 Sumo

Serieguiden gir deg alt du trenger å vite om nye serier, og deler ut en særdeles uvanlig karakter denne uka.

Se ukas serietips i videoen under:

Hver uke får du det nyeste på seriefronten fra Serieguiden. Denne uka er det serien It’s a Sin som anmeldes, en ny miniserie i fem deler av Russel T Davies. Her følger vi en gruppe unge homofile i London under aids-epidemiens inntog på 80-tallet, og resultatet er uten tvil en serie alle bør se. Mer gripende og hjerterått blir det ikke.

Seriens helt unike måte å fortelle historien på, gjør at det denne uka deles ut en karakter som nesten aldri gis. Hva denne er, og hvorfor serien treffer så ekstremt bra, hører du i podkasten.

Norsk skuespiller i stor ny HBO-serie

I videoen øverst i artikkelen får du ukas tips om nye serier, og blant disse er det en som har gått under radaren på mange her hjemme. I serien No Man’s Land på HBO Nordic, reiser en ung mann til Syria for å lete etter sin antatt døde søster. Vi møter den kurdiske kvinnebevegelsen, og i rollen som tysk kvinne som har blitt med i bevegelsen finner vi norske Enja Sæthren.

Sæthren jobbet til daglig på den norske ambassaden i Marokko, og kapret rollen som Eva Haas da hun fikk vite at innspillingen skulle foregå nettopp der. Hun har tidligere vært med i noen mindre innspillinger, men aldri en av denne størrelsen.

- Det var en stor produksjon med 500 personer på sett, og som en egen boble, sier Sæthren til Serieguiden.

Se videoen øverst i artikkelen for mer av Sæthren, samt trailer til den actionfylte serien. I videoen blir du også introdusert for en helt ny live-action serie med Winx Club-jentene, en ny familieserie samt en NRK-serie om råning som mange vil kunne kjenne seg igjen i. Og ikke minst, en trailer til skrekk og advarsel.

Følg Serieguiden på Facebook her

Her finner du Serieguiden på Apple Podcast

Her finner du Serieguiden på Google Podcast

Du kan også høre podkasten på Spotify og Acast.

Anmeldelser

Hver uke får du også anmeldelser fra Serieguiden i artikkelformat. Ukas anmeldelser er av Netflixfilmen Death to 2020 samt sesong 4 av This Is Us.

Her finner du anmeldelsen av This Is Us (+).

Her finner du anmeldelsen av Death to 2020 (+)

Tidligere anmeldelser:

Stolthet og Forfall (NRK) (+)

Marvel Legends (Disney+) (+)

Cobra Kai (+)

Sabrina (+)