Delfinale 2 i årets Melodi Grand Prix for å kvalifisere seg til finalen i Eurovision Song Contest avholde lørdag 14. januar. Vi har lyttet på bidragene, og gir deg våre terningkast.

Alle sangene er tilgjengelig på strømmetjenester fra 16. januar.

Semifinalen blir avholdt i Nydalen i Oslo, det samme som de to øvrige. Tre bidrag går videre fra hver semifinale. Ingen bidrag er forhåndskvalifiserte slik det har vært tidligere. Avstemningen er enklere i år med bare en avstemming.

De tre første som gikk videre fra delfinale 1 var Ulrikke Brandstorp, Alessandra og Umami Tsunami. Det betyr at vi tippet riktig på 2 av 3 i vår anmeldelse av den delfinalen. Den kan du lese her.

JONE: «Ekko Inni Meg»

Dette er vel hakket videre fra russebuss-partymusikk med Jonas Nes Steinset fra Lier. Omtrent like fengende som en tyggegummi, og det er egentlig ikke negativt ment. Enkelt og greit, og sikkert noe kulturanmeldere vil få angst av å høre på. Likevel, blir du i dårlig stemning av dette kan du gå og ta deg en sherry. Vi andre åpner den andre ølen og synger med. Kvalitetsmusikk? Nei, men dette er herlig partymoro. Noen ganger er det mer enn nok.

Karakter: 5/10

Sandra Lyng: «Drøm d bort»

Den andre sangen på norsk i denne delfinalen kommer fra Sandra Lyng som de siste årene kanskje har vært mer en sosiale medier-profil enn artist. Låten har en fin tekst, men den venter veldig på å levere noe som fenger skikkelig. Det lange allsang-refrenglignende partiet er i og for seg fint, men stopper også opp sangen. Sandra leverer vokalt godt, men det er kanskje ikke helt der oppe blant de sangene som blir MGP-legendariske.

Karakter: 5/10

Alejandro Fuentes - Fuego

Idol-delfinale? Her er i hvert fall herr Fuentes med en særdeles latininspirert låt. Om denne går til den internasjonale finalen blir det sjokk om den ikke får poeng fra Spania. Alejandro synger som vanlig pent og fint, og låten er en slik du føler du har hørt mange ganger på ferie i varmere land. Sydenstemning i januar er ikke å forvente, men som låt skulle den kanskje hatt enda litt mer ved seg. Likevel, at vi får Enrique Iglesias-vibber av en låt i en norsk delfinale i MGP kan da ikke være negativt?

Karakter: 6/10

Elsie Bay: «Love you in a dream»

Her er stemmen. For en stemme. En slik du drømmer skal synge nattasang for deg hver kveld. Hun synger like vakkert som i fjor («Death of Us»). Elsa Søllesvik kan det å skrive låter, og framføre dem. Samtidig så er kanskje denne ikke like sterk som den var i fjor? Likevel, dette er episke greier. Vakkert er det også, og stemmen vil vi ha mer av (heldigvis har vi Spotify). Framføringen på scenen vil avgjøre her.

Karakter: 7/10

Swing’it: «Prohibition»

I en delfinale hvor det er vanskelig å skille A fra B så er denne gladjazzgruppen et unntak. Det er herlig driv, og selvfølgelig gøy. Gruppen er på oppdrag, om man skal tro teksten, men det spørs om det holder så langt. Nå kan det jo være at far rykker i stemmeknappen, og at kidsa synes det er gøy med noe annet. Musikkmessig er jo dette kvaltiet, men det spørs om det er feil arena?

Karakter: 7/10

Bjørn Olav Edvardsen: «Turn Off My Heart»

Christian Ingebritsen har vært med på å skrive denne balladen sammen med Bjørn Olav Edvardsen. Han er for øvrig allerede videre i låtskriverkonkurransen som det allerede er siden han har vært med på å skrive «Geronimo» med Umami Tsunami. Dette er en helt vanlig ballade. Slik du finner tretten av på dusinet. Verken negativt eller positivt ment. Helt rett fram levert, skrevet og spilt inn. Dessverre litt for kjedelig, men det kan jo sceneframføringen hjelpe på. Edvarsen synger fint her.

Karakter: 6/10

Ella: «Waist»

Raphaela Antônia Souza Silva bringer Brasil til norsk januar. 24-åringen kom til Norge som 13-åring, og har Tromsø som sin hjemby. Hun framfører en låt som er ganske rett fram popmaskineri. Skal denne ha noen sjanse i finalen må scenen brenne, og det kan det jo fort være at den gjør. Som låt er den kanskje litt for tannløs refrengmessig, som muligens blir bedre med større arena.

Karakter: 7/10

Våre favoritter til å gå videre blir uavhengig av karakterer Sandra, Elsie Bay og Alejandro Fuentes. Likevel, dette er en delfinale hvor sangene er særdeles jevne i kvalitet. Her vil det som skjer på scenen avgjøre mye. De tre mest kjente artistene har likevel en fordel.

Du kan se delfinalen her klokken 19:50 lørdag 21. januar

Her finner du anmeldelsen av låtene i delfinale 1