Erik Hillestad og Kirkelig Kulturverksted skal ha all mulig slags ære for å skape helt spesielle musikalske møter. I større grad enn noen her hjemme har de sørga for å fortelle oss at musikk er et grenseløst språk. Med dette møtet tar de nok et steg i retning noe som er viktigere enn noen gang.

Mahsa Vahdat (46), og lillesøster Marjan, har ved en rekke anledninger det siste tiåret, både gjennom plater, konserter og festivaler, fortalt oss at de er i besittelse av et budskap og av stemmer som kan formidle både tro og ikke minst håp.

Jeg bryter sammen og tilstår at min beherskelse av persisk eller farsi står noe tilbake å ønske. Til tross for det makter Vahdat å formidle en kraft og styrke som er sjelden og hennes ønske og håp om at det finnes en morradag som kommer til å lyse opp der det blir stadig mørkere - ikke minst i hennes opprinnelige hjemland Iran.

Vahdat har spilt inn de fleste av sine plater her i landet, blant annet sammen med søstera og amerikanske Kronos Quartet i fjor med «Priceless». Det låt sjølsagt helt unikt.

Tekstene, som er oversatt til engelsk i omslagsheftet, er skrevet av persiske poeter fra mange århundrer tilbake og fra vår egen tid. Musikken har Vahdat skrevet sammen med sin ektemann, komponisten Atabak Elyasi.

Når så tre av våre aller beste menn, trommeslageren og perkusjonisten Kenneth Ekornes, pianisten Tord Gustavsen, som også er smakfull elektroniker underveis her, og bassisten Gjermund Silset, kler Vahdats budskap, utstråling og sterke stemme på aller beste vis, så har dette blitt akkurat et lys i natta. Vakkert og ikke minst sterkt.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.