*Nettavisen* Livsstil.

Tor Hammerø

Anmeldelse: Marianne Baudouin Lie - «Atlantis, Utopia and Ulvedrømmer»

Plateanmeldelse

Marianne Baudouin Lie

Marianne Baudouin Lie både har og er ei egen stemme.

Den høyst originale og personlige cellisten, og denne gang også vokalisten, Marianne Baudouin Lie, har fått strålende komponisthjelp til å ta oss med til helt nye steder.

Med ujevne mellomrom de seineste åra har jeg hatt gleden av å støte på Marianne Baudouin Lie (46) - en av kongerikets aller viktigste og mest nysgjerrige samtidsmusikere og vel så det. Ved flere anledninger har vi møtt henne som en del av Trondheim Jazzorkester eller sammen med TrondheimSolistene. Alpaca Ensemble, blant annet sammen med Eirik Hegdal, har vært en viktig lekeplass i bortimot 20 år og for fire år siden ga hun oss sin solodebut, «Khipukamayuk».

Uansett møtepunkt så har Baudouin Lie fortalt oss at hun er en kompromissløs og stadig søkende musikant som ikke bryr seg nevneverdig om sjangre. Hun ønsker ustanselig å utfordre seg - og oss på mottakersida. Det har hun makta nok en gang , kanskje i større grad enn noen sinne.

På dette visittkortet har Baudouin Lie fått de fem sjelsfrendene Ellen Lindquist, Eirik Hegdal, Stine Sørlie, Maja Solveig Kjelstrup Ratkje og Lene Grenager til å skrive musikk for seg. Fem sterke personligheter som har gitt Baudouin Lie fem ganske så varierte utfordringer.

Utstyrt kun med sin cello og si stemme som hun bruker til å synge både med og uten ord, snakke og hviske, tar Baudouin Lie oss med på ekskursjoner til steder de færreste av oss har vært på før. Hun viser oss det fulle potensialet til celloen og temperamentet i uttrykket hennes gjør at man blir sittende ytterst på stolkanten for ikke å gå glipp av en eneste detalj.

Om det er samtidsmusikk, impro, jazz eller klassisk musikk? Svaret er vel ja til alt eller nærmere bestemt musikk som kun Marianne Baudouin Lie kunne ha skapt. Til og med «Ei lita tulle» dukker opp underveis! Det er spennende, det er annerledes, det er kompromissløst, det er nok en bekreftelse på at Marianne Baudouin Lie har og er ei helt egen stemme.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Klikk på bildet for å forstørre. Marianne Baudouin Lie - Atlantis, Utopia and Ulvedrømmer

Marianne Baudouin Lie Atlantis, Utopia and Ulvedrømmer Particular Recordings Collective/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.