Tidligere denne uken ble det kjent at komiker og TV-profil, Anne-Kat. Hærland er en av deltakerne i neste års «Farmen kjendis» på TV 2.

De 12 splitter nye deltakerne har allerede reist 100 år tilbake i tid, og skal i løpet av de neste ukene kjempe kampen for tilværelsen på Li gård i Stange kommune.

Nettavisen møtte de ferske «Farmen kjendis»-deltakerne bare et par dager etter de hadde fått etablert seg på gården, og med møkk under neglene og kniv i beltet, så den tidligere «Nytt på Nytt»-profilen virkelig ut til å være i sitt ess på Li gård.

Likevel var det én detalj ved den folkekjære komikeren som vakte oppsikt.

– Ikke et røykavvenningsprogram

Mellom fingrene på Hærland lå nemlig også røyken godt plantet. 51-åringen forteller til Nettavisen at det kommer den til å gjøre en god stund framover, også på «Farmen kjendis».

– Jeg fikk ha med meg sigaretter. Sigarettene eksisterte i 1924, så det var ikke så veldig mye å diskutere, sier Hærland til Nettavisen.

Komikeren forteller at det aldri ble et spørsmål fra hennes side om røyken skulle være med eller ikke på TV-innspillingen.

– Det var aldri noe sånn «den skal jeg ha med eller så blir jeg ikke med». Jeg bare sa at jeg røyker, og det har jeg ikke tenkt til å slutte med, sier hun og fortsetter:

– Dette er først og fremst et TV-program hvor vi skal drive en gård, ikke et røykeavvenningsprogram. Da blir det innmari teit å skulle drive med røykeavvenning i dette programmet, for jeg har ikke noe lyst til å drive med røykeavvenning. De fikk ta meg inn som sigarettrøyker, eller så fikk de bare drite i det.

Vil ikke slutte

For til tross for at all røyking ifølge Helse-Norge medfører helserisiko, har ikke Hærland en plan om å stumpe røyken med det første.

– Nei, jeg har ingen plan om det, og satser på at det som er skadefarlig med røyking har fått en kur innen noen år, sier hun lattermildt og legger til:

– Noen må jo tenke på de stakkars tobakksbøndene, også får teknologien redde meg.

Les også: Sjekker inn på «Farmen kjendis» nesten blind: – Måtte advare de andre deltakerne

Overfor Dagbladet bekrefter presseansvarlig for «Farmen kjendis» i TV 2, Håvard Solem, at sigaretter ikke vil være en mangelvare på gården.

– Vi har gitt tillatelse til dette denne gangen, siden det var et behov fra noen av deltakerne, fastslår Solem.

Anne-Kat. Hærland er imidlertid ikke den neste «Farmen kjendis»-deltakeren som har fått med seg noe ekstra på innspilling. Også deltaker Unni Askeland vakte oppsikt. Se hvorfor i videoen under:

Ingen plan om smugling

«Farmen kjendis»-innspillingen gikk i gang på Li gård i forrige uke, og med røykpakka godt plassert i bukselomma sier Hærland at hun gleder seg stort til de kommende ukene.

Men selv om hun har fått tillatelse til å ha med «godet» sigaretter, har hun ingen plan om å smugle inn noen andre goder til gården.

– Da føler jeg at jeg ødelegger for meg selv. Jeg har lyst til å prøve å leve sånn som det er her, selv om jeg har veldig lyst på for eksempel sjokolade. Det får jeg heller kjøpe når jeg kommer hjem, også nyte de dagene jeg har her, fastslår Hærland til Nettavisen.

«Farmen kjendis» er under innspilling nå, men kommer ikke på skjermen før til neste år.