RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anne Kat Hærland: - Hvorfor bruker folk babyspråk om det kvinnelige kjønnsorgan?


BABYSPRÅK: Anne Kat Hærland irriterer seg over at folk bruker babyspråk når de omtaler det kvinnelige kjønnsorgan.
BABYSPRÅK: Anne Kat Hærland irriterer seg over at folk bruker babyspråk når de omtaler det kvinnelige kjønnsorgan. Foto: Privat
Sist oppdatert:
Komikeren blir irritert av å høre folk omtale det kvinnelige kjønnsorganet som «pasjonsfrukten», «honningkroken» eller «det lille vertikale smilet».

I podcasten «Julekalender» korter Anne Kat Hærland og Brita Møystad ned ventetiden mot jul.

6. desember handlet humorkalenderen om babyspråk på det kvinnelige kjønnsorgan, noe Anne Kat Hærland i lang tid har irritert seg over. Hun trekker frem boka «Fifty Shades of Grey» som et godt eksempel:

- Det er liksom sånn «bind meg, pisk meg», men samtidig så er det så mye babyspråk! «Jeg pisker deg på din lille fiol». Vær så snill! Skal du piske, må du legge bort babyspråket, sier Hærland.

Selv er hun veldig imot å bruke babyspråk når man omtaler det kvinnelige kjønnsorgan.

- Jeg så en gang Inga Marte Torkildsen bli intervjuet om kjønnslemlestelse, hvor hun refererte til det kvinnelige underliv som «denne skjøre blomsten». Fittesymbolikk gjør meg uvel, sier Hærland, og mener det blir helt feil med «voksne folk som bruker søte ord om kjønnsorganet».

- «Pasjonsfrukten», «honningkroken» eller «det lille vertikale smilet». Nei, ALT var bedre på 70-tallet, da la man ikke fingrene mellom, men sa det som det var, sa Hærland, og fortsetter:

- På 70-tallet var vi nakne og så nakne kropper på en ikke-seksuell måte. Da var vi ute i nabolaget og så nabo Johansen og sa «jaså, Johansen, er det du som kommer? Jeg kjente deg igjen på kuken.»

Vil du høre hele podcasten? Klikk deg inn her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere