Mandag ble det kjent at Antonsen er anmeldt for å ha kommet med rasistiske utsagn og opptrådt sjenerende overfor samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali, som selv anmeldte Antonsen. Hendelsen fant sted den 23. oktober på Bar Boca på Grünerløkka i Oslo.

– Det som skulle bli en hyggelig kveld med øl og prat, endte i katastrofe. Det kan jeg takke én person for: meg selv, skriver Antonsen.

– Den som ble utsatt for katastrofen, er Sumaya Jirde Ali. Denne kvelden møtte hun en full komiker som lirte av seg helt utrolig dumme ting. Det er ingen unnskyldning at de idiotiske kommentarene var et slags forsøk på spøk. For det jeg sa var bare idiotisk. Punktum, skriver han videre.

– Ekstremt klønete

Videre skriver han at han alltid respektert Sumaya og at hun i hans øyne er et forbilde og en sterk og viktig stemme.

– Det var mitt utgangspunkt da jeg gikk bort for å snakke med henne. Det gikk som alle forstår skikkelig galt.

Antonsen unnskylder seg overfor Ali og de andre som var til stede den kvelden.

– Og unnskyld til alle dere andre som blir lei seg eller forbanna over mitt ekstremt klønete forsøk på å være morsom. Dette var ikke morsomt. Dette er ikke morsomt. Det kommer aldri til å bli det heller.

Vil revurdere forholdet til alkohol

Komikeren skriver at han må revurdere sitt forhold til alkohol og hvordan han kommuniserer med folk under alkoholpåvirkning.

– Det er åpenbart at dette står i kontrast til hvordan jeg opplever meg selv.

Antonsen kommenterer også hvordan det er oppleves for han å ha blitt oppfattet som rasistisk.

– Jeg vet hvilke verdier jeg har, og hva jeg står for. Jeg har aldri tenkt at det kan være mulig for meg å være rasistisk. Men etter denne kvelden og disse idiotiske kommentarene skjønner jeg at jeg må gå noen runder med meg selv, avslutter han innlegget med.

Fritatt fra programlederverv

Tidligere på dagen mandag ble det kjent at Antonsen er fritatt fra sitt programlederverv i radioprogrammet «Misjonen» på P4. Programmet leder Antonsen sammen med Johan Golden. Om Antonsen gir seg permanent i programmet eller ikke, er ikke kjent.

– Vi har først i dag blitt kjent med denne saken via mediene, og det som beskrives er holdninger og oppførsel som er uakseptable og som vi som tar den sterkeste avstand fra, skriver programredaktør i P4, Anders Opsahl til NRK og fortsetter:

– Det vil nå være naturlig å avvente statsadvokatens beslutning. Atle har inntil videre bedt om å bli fritatt fra å sende Misjonen, og det er beslutning vi støtter ham i, sier Opsahl til kanalen.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Johan Golden, men har ikke lyktes med det.

Discovery, som eier tv-kanalen TV Norge – og viser tv-programmet «Kongen befaler», der Antonsen er programleder, sier at handlingene som beskrives i politianmeldelsen av Antonsen er uakseptable og alvorlige.

– Det er også vår oppgave å ivareta menneskene som er på skjerm hos oss. Det gjelder både Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen. Det hensynet veier tungt, og eventuelle vurderinger om fremtidige sesonger og episoder er det ikke naturlig å verken forskuttere, konkludere eller kommentere på nå, sier kommunikasjonsdirektør i Discovery Group, Hanne McBride.