Se video øverst: «Tix» snakker om baksiden av medaljen som suksessfull artist.

Andreas «Tix» Haukeland (28) har gjort enorm suksess som artist, men det har ikke bare vært enkelt.

Når han fredag gjester «Lindmo» på NRK, forteller han blant annet om en ensomhet som til tider har føltes så overveldende at han har lurt på om livet er verdt å leve. For jo større «Tix» ble – jo mer visnet Andreas, ifølge 28-åringen.

– Det kunne fort ta en måned eller to mellom hver gang jeg hørte noen sa Andreas, utenom familien min, sier han.

Se et utdrag fra intervjuet i videoen øverst i saken!

– En ekstrem ensomhet

Andreas Haukeland beskriver en barndom full av fantasi, men er samtidig ærlig på at han var veldig usikker og utrygg.

Selv vil han ikke definere oppveksten som vanskelig, da dette er noe mange barn kjenner på. Han legger derimot ikke skjul på at han - i likhet med mange - hadde det krevende.

Les også: Lily Allen snakker ut om om avhengigheten

Som «Tix» er han derimot en helt annen. Ikke redd for å gjøre feil, ikke redd for å trosse andre, ikke redd for å si ting man ikke bør si høyt. Selv beskriver han «Tix» som fryktløs.

Men som Andreas har han kjent på mye ensomhet.

– Jeg har kjent på en helt ekstrem ensomhet, som bare gravde seg dypere og dypere. For hver gang jeg møtte noen som jeg gjerne ville prate med, så trodde de at de snakket med «Tix», og det var umulig å overbevise dem om at jeg ikke er «Tix». Verdiene mine er helt annerledes enn det du har gjort opp en mening om, sier Haukeland åpenhjertig.

Les også: Nå trer kjendissønnen Amadeus Sögaard inn i rampelyset: – Jeg er klar

«Jeg vil ikke leve»

Som «Tix» reiser Haukeland landet rundt som soloartist, noe som heller ikke har hjulpet på ensomheten.

– Jeg gjør dette alene. Jeg står på scenen, underholder et par tusen mennesker, og etterpå går jeg av scenen. Så er jeg alene. Igjen. Reiser alene. Kommer hjem til et tomt hus, så er det rett i studio og lage mer musikk. Alene, sier 28-åringen.

Les også: Emma Ellingsen og Linnéa Myhre avslører store endringer i livet

Videre forteller han om et øyeblikk det ble så mørkt at han ikke visste om han ville leve lenger. Dette har resultert i låten «Jeg vil ikke leve» – som han fremfører på «Lindmo».

Men selv om han i teorien har tjent mer enn nok penger til å gi slipp på den ensomme artisttilværelsen, vil ikke Haukeland slutte. Dette fordi han setter pris på hvordan hans egen ensomhet bidrar til å skape fellesskap for andre.

«Lindmo» sendes på NRK fredag klokken 21:35.