Som den mellomste datteren av prinsesse Märtha Louise (50) og den avdøde forfatteren Ari Behn, har 17 år gamle Leah Isadora Behn vært et kjent navn hele livet. Men det er først de senere årene hun selv har valgt å tre ut i rampelyset.

Sent i 2020 ga hun sitt første, store intervju i Nettavisen-podkasten «Schendis», der hun blant annet fortalte hvordan hun som barn ikke visste at hun var kongelig. I podkasten fortalte hun også om veksten på Instagram, og hvordan hun markerte seg innen skjønnhetssegmentet i sosiale medier.

Les også: Reagerer på Pride-bråket: – Det er sexen som har vært ulovlig

Og nå, snaue to år senere, har Leah Isadora Behn blitt en av landets største skjønnhetsinfluensere. Men det er ikke nødvendigvis en tittel hun selv velger å identifisere seg med.

I et rykende ferskt intervju med D2 sier 17-åringen følgende:

– Jeg var ikke sånn: «Yes, nå er jeg influenser». Jeg vil ikke kalle meg selv «influenser».

– Jeg jobber hardt

Men influenser er hun likevel. Det beviser prisene hun de det siste året har vunnet. I 2021 vant 17-åringen prisen som årets skjønnhetsinfluenser på influensernes største prisutdeling, Vixen Influencer Awards, og i juni i år ble kåret til årets beautyprofil under prisutdelingen Costume Awards.

I skrivende stund har Leah Isadora Behn mer enn 82.000 følgere på Instagram, samt over 157.000 følgere på TikTok. I tillegg til dette har hun over 13.000 abonnenter på YouTube.

Men det var først da hun vant pris under Vixen Influencer Awards at 17-åringen skjønte at hun kunne leve av hobbyen.

– Det slo meg ikke før jeg vant pris på Vixen at jeg kunne kalle det en jobb. Det var da det kom mer seriøse ting. Flere voksne ble involvert, forteller prinsessedatteren overfor D2.

Les også: Utleverer seg selv for følgerne, men dette nekter de å dele

Videre er hun tydelig på at det er en ordentlig jobb.

– Definisjonen av en jobb er at hvis du kan leve av det så er det en jobb. Og det kan man med dette. Jeg jobber også hardt, alle timene jeg har brukt på å bli god på sminke går jo inn i det jeg kan nå, forteller 17-åringen i det nye intervjuet.

Føler på et ansvar

Men Leah Isadora Behn er ikke bare influenser, hun er nemlig også modell. I april i år signerte 17-åringen med det norske modellbyrået Team Models, noe hun den gang beskrev som «en drøm som blir til virkelighet» på Instagram.

Både modeller og influensere når ut til en enorm følgerskare, ofte yngre mennesker, noe Behn er veldig bevisst på. Overfor D2 forteller hun blant annet at hun føler på et slags ansvar for å bli den personen hun selv ser på, og føler at hun må se ut på en spesiell måte for å bli likt.

Det legger hun ikke skjul på at kan være utfordrende.

– Det er veldig trist at jeg, og andre, tenker sånn. Men jeg legger ut hvem jeg er – jeg retter aldri på noe eller skaper en «uekte» standard, forteller influenseren åpenhjertig til D2.