At det har vært et tøft år for prinsesse Märtha Louise (48), er det ingen tvil om.

Ikke bare har hun vært i hardt vær omkring hennes kjæreste, den selverklærte sjaman Durek Verrett, men også til jul i fjor opplevde hun en krise i livet da hennes tidligere ektemann og far til hennes tre barn, Ari Behn, gikk bort 1. juledag.

Les også: Märtha Louise: – Pressens omtale en ekstra påkjenning etter Aris død

På Instagram mandag deler hun for første gang noen ord om hvordan det egentlig står til med prinsessen.

Det er Dagbladet som først omtaler saken.

«Noen dager er bedre enn andre - og jeg må innrømme at jeg har hatt noen veldig dårlige dager i det siste. Av og til føles alt bare for mye og overveldende, og jeg har en tendens til å havne i et hull av fortvilelse, selvmedlidenhet og jeg føler meg som et offer på alle området i livet», skriver hun til bildet, og fortsetter:

«Ingen energi - bokstavelig talt - depresjon som kryper inn (min stakkars kjæreste som må holde ut alle følelsene mine i denne berg-og-dal-banen...) Selv med mange mennesker som støtter meg og er der for meg, så klarer jeg ikke å riste av meg det mørke hullet».

Takker venninnen

Videre skriver prinsessen at livet i det siste har snudd og at hun har følt på et skifte i følelsene sine. Mye av det skal være takket venninnen Mari Manzetti, som hun nevner i teksten.

«...plutselig ser du endringen. Du får et skifte fra å være offer til å eie verden - DIN verden. Alle kan få til et slik skifte, som en sommerfugl som kommer ut av kokongen sin. Det fantastiske er å ha venner med spirituelle krefter, som ser deg og flytter energien slik at du kan gjøre endringen», skriver hun blant annet.

Les også: Verretts eks-kjæreste har mottatt trusler om søksmål etter uttalelser om Durek Verrett

Om prinsessen har fått profesjonell hjelp med å håndtere følelsene sine er ikke kjent. Manageren til prinsesse Märtha Louise, Carina Carlsen, har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Ekstra påkjenning etter Ari Behns død

Som prinsesse har Märtha Louise har vært i medienes søkerlys helt fra hun var barn, og har til stadighet skapt overskrifter med hennes til tider utradisjonelle valg.

I mai gjestet Märtha Louise podkasten «Tut og mediekjør» der hun kom med et stikk til norske og internasjonale medier. Ifølge Märtha Louise er hun blitt vant til å bli omtalt uten å ha blitt intervjuet, men fortalte at det har vært ekstra belastende etter eksmannens Ari Behns død.

- Dette er dessverre noe som skjer altfor ofte. Og særlig nå i denne sårbare tiden som jeg og hele min familie har vært i nå etter Aris død. Det har vært veldig mye, og det har vært en ekstra påkjenning. Det må jeg bare si, uttalte Märtha Louise i podkasten.

I episoden ble prinsessens forhold til pressen også diskutert.

- Er det sånn at pressen bestemmer at de skal eie min historie, eller er det sånn at jeg eier min historie? spurte hun.

- Her er det et etisk dilemma for meg. Jeg mener at jeg eier min historie. Jeg mener at jeg også eier rettigheten til å bestemme hvor jeg kommer med et intervju.