Prinsesse Märtha Louise (51) er kåret til «årets best kledde kvinne» av magasinet KK, Jan Thomas (55) og Se og Hør.

I den anledning har 51-åringen stilt opp i et stort intervju med magasinet, der hun deler flere personlige historier og minner. Blant annet snakker hun åpenhjertig om utfordringer hun har hatt som mamma opp gjennom årene.

Les også: Derfor er ikke Emilie Enger Mehl på datingapper

Prinsessen har døtrene Maud Angelica (19), Leah Isadora (17) og Emma Tallulah (14) med avdøde Ari Behn – og de tre har markert seg innen sitt felt. Mens eldstemann er kunstner og yngstemann premiert rytter, har Leah tatt steget ut i influenser-, modell- og TV-bransjen og gjort stor suksess.

17-åringen har også opparbeidet seg en stor følgerskare i sosiale medier, der hun blant annet deler sminkevideoer. I KK-intervjuet forteller Märtha Louise at den mellomste datteren viste en interesse for mote allerede fra ung alder av.

Og det var ikke alltid like lett å forholde seg til som mamma.

– Hadde en krise som mor

Selv har nemlig ikke Märtha Louise nødvendigvis hatt like mye interesse for mote som datteren, og overfor KK erkjenner hun at det på et tidspunkt var vanskelig å møte datterens interesse når hun selv følte seg helt blank på feltet.

Les også: Hylles med pris i USA: Stemples som «svindlere»

– Jeg hadde en krise som mor med Leah da hun var i femårsalderen, fordi at jeg ikke visste hvordan jeg skulle møte et barn som var så opptatt av klær og mote, deler hun.

– Jeg husker at jeg gråt og fikk sammenbrudd, legger hun til.

Ifølge prinsessen lurte hun spesielt på hvordan hun skulle klare å møte datteren og interessen hennes når hun kom i tenårene, men dette løsnet med årene. Det skjedde naturlig.

– Leah er så selvdreven og trenger absolutt ikke min kunnskap. Jeg følger jo selvfølgelig med, jeg skal ikke undergrave meg selv heller, men det er ikke mitt hovedfokus med henne, påpeker 51-åringen i det nye intervjuet med KK.

Til stede for døtrene

Selv om prinsessen ikke nødvendigvis alltid har like mye kunnskap og interesse som døtrene på enkelte felt, er Märtha Louise alltid på plass for å støtte trioen i det de gjør.

Som da Leah Isadora vant prisen som «årets influenser» på Vixen Awards i 2021.

Da var prinsessen datterens «plus one», både av praktiske årsaker og for støtte. Hun var derimot ikke med på den røde løperen, og overfor Nettavisen forklarte 17-åringen hvorfor.

Les også: Kongehuset forbyr Durek å bruke Märthas tittel

– Jeg måtte ha med meg en voksen hit, og jeg må ha mamma bak meg. Hun filmer til YouTube-kanalen min, lo hun.

I ettertid av prisutdelingen tok mamma Märtha til Instagram for å hylle datteren:

«Jeg er så stolt av deg for å vinne Årets beautyprofil på Costume Awards. Du har jobbet så hardt for dette, brukt så mange timer på å finpusse sminken din, utvikle deg, men det viktigste er at du har hatt det gøy med det. Dette er bare begynnelsen», skrev prinsessen til flere bilder av datteren da.