Gå til sidens hovedinnhold

Åpner opp om forholdet: – Det var brutalt i starten

Jakob Ingebrigsten letter på sløret om forlovelsen og avslører at det til tider har vært utfordringer i forholdet med Elisabeth Asserson.

I april kunne friidrettsutøveren Jakob Ingebrigtsen (20) dele den gledelige nyheten om at han hadde fridd til samboeren Elisabeth Asserson (20) og fått ja.

Nyheten delte det nyforlovede paret på Instagram.

Paret, som har vært kjærester siden 2016, vakte stor oppsikt med forlovelsen – særlig på grunn av deres unge alder.

I podkasten til Ida Fladen, «Ida med hjertet i hånden» åpner Jakob Ingebrigtsen opp om frieriet og forteller at han visste helt siden han møtte forloveden for første gang at det skulle bli de to.

Les også: Jakob Ingebrigtsen løp inn til EM-gull. Så ble han disket: Fikk tilbake seieren etter protest

– Det er ikke så mange ting som er endret. Vi har følt oss forlovet ganske lenge siden vi har vært så sikre på hverandre siden vi møttes. Vi har hatt en litt annen tilnærming til livet knyttet til det å være voksne og ta voksne valg, så for vår del føltes det ut som at vi hadde ventet lenge, svarer Ingebrigtsen på spørsmålet om hvordan det er å være forlovet.

Forloveden ble redningen i livet

Allerede som 16-åringer snakket Ingebrigtsen og forloveden om at de ønsket å gifte seg, og at de var sikre på at det skulle være dem to for resten av livet.

I podkasten til Fladen sier Ingebrigtsen at han forstår at det er mange som synes det er rart at to 16-åringer kan være så sikre på at de ønsker å tilbringe resten av livet sitt sammen, men at det for ham alltid har vært en naturlig tanke.

– Det var veldig mye jeg falt for ved Elisabeth. Jeg har levd et veldig spesielt liv i veldig mange år før jeg møtte henne. Vi var vel 15, snart 16 år, da vi møttes, og allerede da hadde jeg levd et veldig voksent liv fordi jeg satset idrett på et så høyt nivå. Jeg tok livet veldig seriøst fordi jeg måtte være dedikert og strukturert i jobben. Når jeg traff Elisabeth fikk jeg på mange måter dekket et behov og tomrom i hverdagen som jeg visste jeg manglet og trengte, sier Ingebrigtsen.

Da Ingebrigtsen var 15 år opplevde han en nedgang i karrieren og motivasjonen. Han følte at han manglet noe i livet og så ikke lenger poenget med å velge vekk andre sosiale ting, når han ikke hadde noen glede i hverdagen ellers. Ifølge Ingebrigtsen endret alt seg da han møtte forloveden - som fylte det tomrommet.

Les også: Ingebrigtsen fortviler over norske karanteneregler: - Nei, nei, nei!

Brutal overgang

Selv om det tilsynelatende ser ut til at Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson er svært lykkelige med hverandre i dag, avslører Ingebrigtsen at også de to har hatt sine problemer.

Spesielt i starten av forholdet opplevde paret å at prioriteringene til Ingebrigtsen kunne bli utfordrende.

Ifølge Ingebrigtsen ble også livet til forloveden drastisk påvirket av livsstilen hans, og han forteller at også hun måtte ta harde prioriteringer for at forholdet mellom de to skulle fungere.

– Det var veldig vanskelig. Det er ikke alle som hadde greid å gå gjennom en slik endring hun måtte gjennom. I starten var det brutalt for hennes sosiale liv å tilvenne seg mitt liv. Jeg satte på mange måter hennes liv på vent. (...) De første årene var ganske vanskelig å venne seg til. Vennene hennes synes det var teit, også ballet det på seg. Og ikke minst overgangen til Gjert, der vi ofte er litt høylytte og tar gjerne en diskusjon. Det er vanskelig å komme fra et normal liv og inn i det her, sier Ingebrigtsen.

Ofret mye

En av de største utfordringene i forholdet handlet om det å velge bort sosiale ting i hverdagen, ifølge Ingebrigtsen. Mindre tid til venner og familie skal visstnok ha vært det tyngste og forloveden skal ha ofret mye for at forholdet mellom de to skal fungere.

– Det vi ville når vi traff hverandre var å være med hverandre. I lengden er det vanskelig å forsvare når det går på bekostning av alt. Det var ganske tøft for henne, når man mer eller mindre blir herset med av familien og kjefting og smelling fordi man ikke tenkte seg fem ganger om fordi man gjorde ett eller annet. Men for meg og henne har det føltes rett hele veien, og noe som gjør at vi alltid har vært sikre på hverandre, sier Ingebrigtsen.

Elisabeth Asserson har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Ingebrigtsen understreker videre i podkasten at utfordringene paret opplevde i starten av forholdet har i dag gått seg mye mer til, og at de er svært lykkelige.