For en drøy måned siden endte Maiken Utsi (22), kjent fra realityprogrammet «Paradise Hotel», opp på sykehus på Kypros på grunn av helseproblemer.

Det skulle derimot ikke stoppe der for realitydeltakeren, som overfor Nettavisen kan fortelle at hun nok en gang må returnere til sykehuset. Denne gangen grunnet en medfødt hjertefeil som er oppdaget først nå.

– Aldri vært så ille som det er nå

Det er i en ny TikTok-video at 22-åringen avslører at hun skal gjennom en hjerteoperasjon neste uke.

Ifølge Utsi har hun slitt med uregelmessige hjerteslag og hjerteflimmer det siste halvåret.

– For noen måneder siden oppsøkte jeg legen min, og da viste det seg at jeg har en medfødt hjertefeil som de ikke har oppdaget før nå, forteller Utsi.

Realitydeltakeren har blitt diagnotisert med Wolff-Parkinson-White syndrom (WPW), som ifølge NHI er en hjerterytmeforstyrrelse som skyldes at det finnes «ekstra» ledninger mellom forkamrene og hjertekamrene enn normalt. Disse ekstraledningene gjør at elektriske impulser forplanter seg raskere til ventriklene, som kan skape problemer.

Les også: Brudd for «Paradise»-paret: – Innså at det ikke var noen vei tilbake

Utsi skal gjennom hjerteoperasjonen neste uke, og forteller at den blir gjennomført uten narkose.

– Jeg må ligge våken mens de opererer, det gruer jeg meg til. Hadde jeg fått narkose hadde jeg ikke brydd meg, men jeg får kun lokalbedøvelse i lyskene, sier 22-åringen til Nettavisen.

Vanlig prosedyre

Ifølge seksjonsoverlege ved Oslo universitetssykehus, Erik Kongsgård, er det vanlig prosedyre å gå via årene i lysken for en slik hjerteoperasjon.

– Kateterablasjon er første behandlingsvalg hos pasienter med WPW. Kateterablasjon er en behandling som kan kurere flere typer hjerterytmeforstyrrelser. Ved hjelp av ledninger (kateter) som føres inn via årene i lysken kan vi finne områder som er årsak til rytmeforstyrrelsen, sier Kongsgård til Nettavisen.

Kongsgård forklarer at det vanligvis føres opp tre til fire ledninger (katetre) under røntgengjennomlysning opp til høyre hjertehalvdel. Ved å bruke forskjellige metoder for å kartlegge ledningssystemet kan området som er årsak til rytmeproblemet identifiseres.

– Dette er en skånsom behandling som ikke påfører hjertet noen skade, sier Kongsgård og forteller at prosedyren har svært lav risiko.

Ifølge seksjonsoverlegen er slike behandlinger kurativ med 95 prosent suksess ved første forsøk.

Helseproblemene fortsetter

Hjerteoperasjonen kommer som nevnt kort tid etter at den tidligere realitydeltakeren ble hastet til sykehus da hun var på ferie på Kypros på grunn av leverproblemer.

Les også: Tone Damli ba samboeren om unnskylding etter dette: – Var så vondt!

Noen uker før ferien hadde hun fått påvist kyssesyken for andre gang. Til Nettavisen den gang fortalte hun at hun var i tvil om hun skulle dra på ferieturen, men da legen skal ha gitt henne grønt lys og sagt at leververdiene var gode valgte hun å dra likevel.

Alkoholinntaket skulle derimot vise seg å bli trøblete for 22-åringen, som erkjenner at det ble en del festing.

– Jeg følte meg plutselig dårlig en natt, og neste morgen lå jeg med 40 grader i feber, skalv og hadde store smerter i kroppen. Man kan jo si at jeg ødela leveren min med å drikke så mye, sa «Paradise Hotel»-profilen til Nettavisen den gang.

I kjølvannet av både leverproblemer, kyssesyken og hjerteoperasjon har 22-åringen også fått påvist alvorlige celleforandringer.

I desember i fjor var hun på sin første kontroll. Da viste prøvene alvorlige celleforandringer. For to uker siden var hun på en kontroll igjen.

– Jeg får svar om fire til seks uker om celleforandringene fortsatt er alvorlige. Fortsetter det slik har jeg fått beskjed om at må de må fjerne deler av livmorstappen, sier Utsi til Nettavisen.

Les også: «Paradise»-paret tar forholdet ett steg videre: – Vi trengte større plass

22-åringen har altså slitt mte med helsen den siste tiden, og hun ble også sendt til legevakten under innspillingen av «Paradise Hotel» i fjor vinter på grunn av magekramper og pusteproblemer.

Selv håper hun helsemarerittet snart vil ta slutt, og sier at hun tror helseproblemene skyldes et dårlig immunforsvar.

– Jeg har kyssesyken nå og har testet positivt for korona for tredje gang, sier hun og legger til:

– Jeg har et veldig dårlig immunforsvar, jeg er syk hele tiden. Det har vært mye det siste året, spesielt det siste halvåret.