Onsdag ettermiddag er det premiere på en splitter ny podkast med to av Norges største infuensere, Sophie Elise Isachsen (27) og Fetisha Williams (28). Den populære venninne-duoen har denne gangen gått over til NRK, hvor podkasten deres «Sophie og Fetisha» produseres.

De to første episodene ble sluppet onsdag ettermiddag, og ifølge pressemeldingen skal venninne-duoen ta for seg temaer alt fra kjærlighet, sorg, til politikk i NRK-podkasten.

Tok piller «hele jævla tiden»

I første episode forteller Isachsen brutalt ærlig om hva hun har gjort de siste ukene etter at hun på sensommeren avslørte at hun skulle ta en pause fra sosiale medier. Nå avslører hun at fraværet skyldes at hun har vært innlagt for pillemisbruk.

– De siste fem ukene har jeg vært innlagt på rehabilitering for rus. Jeg valgte selv å legge meg inn etter å ha brukt godt over ett år på lyve til alle rundt meg om at jeg hadde sluttet på beroligende tabletter. For det var altså problemet mitt, piller, sier Isachsen i den ferske podkastepisoden.

Her forklarer Sophie Elise Isachsen hvorfor hun valgte å åpne seg om den avhengigheten:

For å forberede seg til spesialepisoden hadde influenseren skrevet et brev, og hun sier innledningsvis at hun var usikker om hun ville klare å komme seg gjennom hele brevet.

Ifølge 27-åringen startet rusmisbruket da hun begynte på sovemedisiner ettersom hun slet med søvnproblemer. Det utviklet seg fort til angst, og dermed gikk hun over til beroligende piller.

Les også: PFU: – Se og Hør har ikke brutt god presseskikk i omtalen av Durek Verrett

– Historien kunne kanskje stoppet der. Mange lever livene sine helt fint med å ta en pille her og der etter behov. Etter hvert ble mitt behov «hele jævla tiden», fortsetter influenseren.

Podkast-makker og bestevenn, Fetisha Williams, ble også svært berørt av Isachsen tale under sesongpremieren av podkasten deres.

Hun var en av de som ble løyet til, men hun forteller i episoden at hun skjønte at det var noe som var galt med venninnen sin. Williams legger ikke skjul på at det har vært vanskelig å være en tilskuer til Isachsens avhengighet.

Nettavisen har vært i kontakt med Sophie Elise Isachsen, som ikke ønsker å kommentere saken utover det hun sier i podkasten.

Ble akuttinnlagt

Etter at Isachsen gikk fra sovemedisiner til beroligende piller gikk det fort nedover. For noen få uker siden måtte hun hansteinnlegges på sykehus etter at hun nesten fikk hjertestans på rehabilitering. Hun ble værende på overvåking en uke etter den skremmende hendelsen.

Ifølge Isachsen skal medisindosen blitt såpass stor at det var uforsvarlig for en kvinne på 157 centimeter.

Influenseren har tilbrakt hele sitt voksne liv i rampelyset, og hun ble for alvor kjent som blogger da hun var 16 år gammel. Hun har tidligere vært åpen om at det har vært vanskelig å være en så offentlig person, og at det var vanskelige å skille mellom Sophie Elise som menneske og som merkevare.

Les også: Vennskapet blomstret etter TV-deltakelsen: – En dame jeg ser opp til

I en YouTube-video fra mars 2019 ble Isachsen stemplet som «Norges dårlige og farligste forbilde» av influenser Kristin Gjelsvik (35). Det gjorde ikke søvnproblemene til 27-åringen noe bedre, og hun økte stadig pilledosene, opplyser hun i podkasten.

I podkastepisoden forteller 27-åringen at livet ble «bedre og penere» etter pillene, men hun husker det også som en tåkete tilværelse. Selv om angsten og søvnen hadde bedret seg litt, fortsatte hun å lyve til lege, psykolog, familie og venner.

Kommentarfeltet overøses

Kort tid etter at spesialepisoden ble tilgjengelig onsdag ettermiddag, publiserte også 27-åringen et åpenhjertig og sårbart innlegg på Instagram. Det tok heller ikke lang tid før engasjementet rundt Isachsens historie

I kommentarfeltet i Instagram-innlegget har det rent inn flere positive tilbakemeldinger og støtteerklæringer fra ulike kjente profiler. Blant annet fra influenser Isabel Raad og Isachsens venninne Nora Haukland:

«Du e et fantastisk forbilde, både for vennan dine og alle som følge deg. Du e så fette sterk!! æ elske deg», skriver Nora Haukland.

«Så sinnsykt stolt over deg!! Du er så modig som deler og som har tatt deg gjennom dette», skriver Raad under innlegget.

Knapp én time etter publiseringen av innlegget har det fått nærmere 10.000 likerklikk og nesten 400 kommentarer.

Også influenserens gode venn, Joakim Kleven, har også vist sin støtte i kommentarfeltet:

«Elsker deg av hele mitt hjertet og er så stolt av deg, hver eneste dag. Du er så sterk!!».

Veien ut av misbruket

Hun forteller at hun var nære på å komme ut av avhengigheten to ganger, men det tok ikke langt tid før hun begynte rett igjen med de beroligende medisinene.

Plutselig en dag gikk det opp for henne - hun måtte søke hjelp. Hun klarte å være åpenhjertig og ærlig om pilleavhengigheten til sine nærmeste, og fortalte de at hun hadde valgt å legge seg selv inn på rehabiliteringssenter.

Isachsen slår ned på alle spekulasjoner om at dette kan være et PR-stunt fra hennes side, og hun går i detalj rundt hva slags norske rutiner rehabiliteringssentre har. Blant annet avslører hun at hun har mistet førerkortet, inntil hun kan bevise gjennom blodprøver at hun er nykter.

Les også: Innboksen ble fylt opp med hatmeldinger etter dette: – Jeg er så ufattelig lei

Men fem uker senere, og ute av rehabiliteringssenteret, sitter en av Norges største influenser igjen med et helt annet perspektiv på livet.

Etter å ha kommet seg gjennom det hun kaller «den hardeste reisen», har hun aldri har vært så stolt over seg selv som hun er nå. Hun kan med glede si at hun er nå anti-pille.

Videre i episoden forteller hun at åpenhet rundt temaet er viktig for henne, og håper at det kan føre andre i lignende situasjoner til å oppsøke hjelp.