Juliane Snekkestad (27) fikk sin start som modell som 14-åring, og i løpet av karrieren har hun gjort modelloppdrag for en rekke kjente klesmerker som Nakd, Nelly, og BikBok. I tillegg poserte hun for Playboy i 2017.

Les også: Derfor dukket Juliane Snekkestad opp på Oscar-løperen

Denne våren kom nyheten om at Snekkestad hadde landet en modelljobb for en av verdens største realitystjerner, nemlig Kylie Jenner (25).

Jenner står bak det svært suksessrike sminkemerket Kylie Cosmetics, og hun valgte å hyre den norske modellen for sminkekampanjen som kom ut i mai.

Etter at Snekkestad frontet sminkekampanjen har det rent inn spørsmål om Jenner-samarbeidet. I nettsiden 730s ferske podkast «730.no» forteller hun for første gang om hvordan samarbeidet med Jenner var.

Håndplukket av Kylie Jenner

Spørsmålene som Snekkestad stadig blir spurt om er hvordan det var å møte Jenner og hvordan det var å jobbe med henne. Ikke minst lurer mange på hvor godt betalt modelljobben var.

Men der må 27-åringen skuffe.

Snekkestad røper at hun aldri fikk møtt sminkemogulen personlig. Det skyldes at photoshooten foregikk i London, og ikke i Los Angeles hvor Jenner holder til.

Men hun forteller at det var Jenner som håndplukket 27-åringen fra Tønsberg til Kylie Cosmetics kampanjen.

– Jeg har hørt at det var hun som valgte meg. Akkurat det synes jeg var litt gøy da, innrømmer Snekkestad i episoden som kom denne uken.

Ifølge modellen er det som oftest sjefen selv, i dette tilfellet Jenner, som velger selv hvilke modeller som skal brukes til oppdragene. Dermed slapp hun unna med å dra på casting eller auditions i forkant.

Les også: Norsk laksearving sammenlignes med Kylie Jenner

At Snekkestad landet modelljobben hos et av verdens største sminkemerker tok hun med slående ro, noe hun forteller er en slags yrkesskade.

– Jeg har vært i bransjen så lenge, så jeg tenkte ikke så mye over det. Hadde jeg vært ni år, og ikke jobbet så mye, så hadde jeg vært drit stresset, ler hun og fortsetter:

– Det er jo en stor jobb.

Juliane Snekkestad har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Ble trukket i lønn

Snekkestad holder seg hemmelighetsfull rundt hva lønnsslippen etter Jenner-jobben kom på, men hun legger ikke skjul på at hun ble fornøyd med utbetalingen.

– Det er absolutt godt betalt, sier Snekkestad i podkastepisoden.

Hun avslører derimot at hun i utgangspunktet kunne tjent enda mer.

– Å gjøre en jobb for Kylie Jenner følger med en del prestisje, så derfor trekkes lønnen litt ned, sier modellen.

Les også: Raser etter undertøysbilder: – Ekkelt

I tillegg sier 27-åringen at slike kjente merkevarer kan komme unna med å betale modeller mindre, ettersom det anses som «betaling nok» ved å fronte verdenskjente kampanjer.

Snekkestad har vært i bransjen i snart 15 år allerede, og ifølge henne er ikke det en helt uvanlig praksis. Hun legger til at ved slike tilfeller tjener man på det på andre måter, for eksempel ved å ha det på CV-en og i porteføljen

Rådførte kongelig TV-produksjon

Snekkestad har laget et navn for seg selv gjennom modellkarrieren, men hun ble for alvor et kjent fjes da hun ble sammen med Marius Borg Høiby (26) i 2018. Det ble oppstyr etter et Se og Hør-oppslag hvor Snekkestad ble omtalt som «Playboy-kjæresten» til Høiby.

Paret bodde sammen i London, men flyttet til Tønsberg i 2019 etter at de kjøpte et hus sammen.

De var sammen i fire år før lykken brast i mars i år. I en tekstmelding til Nettavisen skrev Snekkestad at hun var på en mye bedre plass etter at bruddet var et faktum.

Les også: Snekkestad selger huset etter bruddet

I løpet av det fire år lange forholdet fikk Snekkestad komme tett på den norske kongefamilien, ettersom hennes tidligere svigermor var kronprinsesse Mette-Marit (49).

Denne sommeren kom Netflix-filmen «Royalteen» som handler om en vanlig jente som forelsker seg i den norske kronprinsen. Snekkestad hadde en liten finger i produksjonen, for hun skal ha medvirket med sin kunnskap om de kongelige til Netflix-filmen.

Det har hun selv aldri bekreftet, men ifølge Dagbladet rådførte Snekkestad om en rekke kongelige detaljer, alt fra klær til storslåtte middager.