– Jeg har nok alltid vært veldig selvstendig, så det å være på egen hånd går veldig fint. Også er det jo noen ganger jeg tenker det hadde vært hyggelig å ha noen å komme hjem til.

Det sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (29) i en ny episode av podkasten «Ida med hjertet i hånden», der Ida Fladen (36) åpner for en ærlig samtale om alt fra kjærlighet og dating til ensomhet og livet som singel.

I podkasten forteller 29-åringen at hun har vært singel i et par år, og legger altså ikke skjul på at det til tider hadde vært fint å ha noen å dele hverdagen med. Men det er ikke nødvendigvis noe hun trenger akkurat nå – ettersom jobben hennes består av lange, travle dager med stappfull timeplan.

Les også: Hylles med pris i USA: Stemples som «svindlere»

Men det betyr ikke at hun aldri føler på ensomhet. På spørsmål fra Fladen om hun noen gang er ensom, sier hun:

– Det er lenge siden nå, men det har jeg absolutt følt på, særlig hvis man er litt ekstra sårbar og sliten. Familien min bor langt unna, og når hverdagen har et høyt tempo er det ikke alltid man rekker å være så sosial i løpet av en uke. Rett og slett fordi tiden ikke tillater det. Jeg treffer jo mye folk i løpet av en dag, men det kan gå litt tid mellom hver gang jeg har tid til å være med folk jeg er glad i. Det kommer og går.

Holder seg unna Tinder

Selv om hun til tider har følt på ensomhet, trives Mehl som singel på nåværende tidspunkt.

I podkasten forteller justis- og beredskapsministeren blant annet at hun ikke tenker så mye på dating til daglig, men hun trives godt med å møte nye mennesker. Og dersom hun skal møte en potensiell kjæreste vil hun helst at det skjer gjennom felles bekjente eller venner, på en «naturlig måte».

Av den grunn er hun blant annet ikke på Tinder.

– Nei, jeg er ikke det. Det kjennes litt feil. Så hvis noen ser meg der, så er det en falsk profil, ler hun.

Emilie Enger Mehl har foreløpig ikke besvart Nettavisens forespørsel om å kommentere saken ytterligere.

– Tar det som det kommer

Den profilerte 29-åringen påpeker i «Ida med hjertet i hånden» at hun aldri har vært «aktivt søkende» etter kjæreste, noe hun også tidligere har fortalt i et KK-intervju.

Les også: Ga bort Atle Antonsen-målskive til Bar Boca: Nå reagerer eierne

– Min tilnærming til dating, har vært og er at jeg tar det som det kommer, sa hun til magasinet i april.

– Der tror jeg folk er litt forskjellig. Ut ifra folk jeg kjenner, så er det noen som er veldig søkende, og andre er det ikke.

I samme intervju kunne Mehl også fortelle at hun hadde merket en økt interesse fra det motsatte kjønn etter at hun dukket opp på skjermen i TV 2-serien «Kompani Lauritzen».

– Jeg har aldri vært så opptatt av sosiale medier og sånt, og når folk har snakket om «sliding into DM's», har jeg ikke skjønt hva det betyr – men nå skjønner jeg det, sa hun til KK.

Les også: Ser rødt etter Fifa-møte: – Danser med djevelen

Dersom hun skulle finne en partner, er det spesielt noen kvaliteter hun er ute etter. I podkasten til Ida Fladen forteller hun at det er viktig for henne å være med en som respekterer henne, er kjærlig, snill, samt «litt eventyrlysten».