Torsdag sendes et stort, eksklusivt intervju med den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj (44) og kona, Olena Zelenska (44). Det er høyprofilerte Piers Morgan (57) som har møtt dem i sitt program «Piers Morgan - Uncensored» på Talk TV.

Les også: Presidentens fortid vekker oppsikt utenfor Ukraina

Intervjuet har allerede før sending vakt stor oppsikt med trailerne til programmet som ble publisert tidligere denne uken.

Der snakker nemlig Zelenska ut om hvordan krigen i hjemlandet også har ført med seg gode ting for ekteparet.

– Blitt mer interessert i hverandre

I traileren, som britiske nettsteder som blant andre Daily Mail har publisert, sier Zelenska at den russiske invasjonen av Ukraina har ført paret nærmere hverandre og gjort ekteskapet deres enda sterkere.

– Slike situasjoner kan enten ødelegge et ekteskap eller gjøre det sterkere. Har ekteskapet deres blitt sterkere etter det dere har gått gjennom, spør Morgan.

– Jeg er enig i teorien om at ekteskap blir sterkere med utfordringer. Jeg tror det også gjelder i vårt tilfelle. Vi er blitt mer interessert i hverandre. Jeg håper denne situasjonen vil gjøre oss mer samlet, svarer Zelenska.

Presidenten selv er også enig i konas uttalelser.

– Jeg har ingen andre erfaringer. Jeg har kun hatt en kone og jeg er lykkelig, sier han i traileren etter å ha tullet med at konas mening er hans lov.

Hele intervjuet sendes som nevnt torsdag på Talk TV i Storbritannia.

Gift i snart 20 år

President Volodymyr Zelenskyj og kona Olena Zelenska har vært gift i snart 20 år. Paret giftet seg i 2003 og året etter kom datteren Oleksandra (17) til verden. Ni år senere, i 2013, utvidet duoen familien da sønnen Kyrylo (9) ble født.

Da Zelenska ga ektemannen sitt ja, så hun trolig aldri for seg at hun 19 år senere skulle ende opp som førstedame i et land i en pågående krig.

Les også: Dette er Ukrainas «ufrivillige» førstedame: – Jeg trives best i skyggen

Faktisk så hun aldri for seg å bli førstedame i det hele tatt.

– Jeg ble ikke så fornøyd da jeg skjønte at det var planene, for jeg innså hvordan alt ville forandre seg og hvilke vanskeligheter vi kom til å møte, har hun tidligere uttalt i et intervju med ukrainske Vogue om øyeblikket da ektemannen bestemte seg for å stille som presidentkandidat.

Nylig frontet hun også Vogues spesialutgave der hun reflekterte rundt familielivet under den russiske invasjonen.

– Dette har vært de mest forferdelige månedene i mitt liv, og livene til alle ukrainere. Jeg tror ærlig talt ingen er klar over hvordan vi har klart oss følelsesmessig, uttalte hun til magasinet.

Også Zelenskyj ga sin kommentar til magasinet.

– Som enhver vanlig mann har jeg vært svært bekymret for dem, for deres sikkerhet. Jeg ville ikke at de skulle settes i fare. Det handler ikke om romantikk. Det handler om grusomheter som skjedde her i utkanten av Kyiv og alle de grusomhetene som nå skjer i landet vårt, i okkuperte områder, uttalte han.