Apple-sjef Tim Cook kunne vise fram den nyeste iPhone-modellen da han inviterte til selskapets årlige høstlansering i Cupertino i California tirsdag. Den nye iPhone 11 har to kameraer og er ifølge Cook «stappfull av nye muligheter».

Under lanseringen ble de nyeste toppmodellene presentert - sjekk prisene her

Oppstusset rundt Apples produkter har dalt de siste årene, og det samme har salgstallene. Selskapet prøver seg derfor på nye satsingsområder.

Prisjubel

Under tirsdagens lansering ble det kunngjort at selskapet lanserer strømmetjenesten Apple TV+ 1. november, mens mer innhold vil komme fortløpende. Apple har ambisjoner om å ta opp konkurransen med strømmegiganter som Netflix og Amazon.

Tjenesten vil være tilgjengelig i over hundre land, men hvilke land ble ikke nevnt. Prisen vil være 4,99 dollar i måneden, kom det frem da Apple presenterte nyheten. Prisen i Norge blir 59 kroner per måned, kommer det frem i en pressemelding.

De legger seg med dette langt under Netflix, HBO og Disney i pris og da Apple-sjefen avslørte prisen var det full jubel fra salen.

Ifølge Tim Cook er de tre trailerne som er ute med kommende innhold til film- og serietjenesten Apple TV+ sett over hundre millioner ganger.

Abonnementstjeneste for spill

Selskapet kunngjorde samtidig en spilltjenesten Apple Arcade med over 100 spill som lanseres 19. september på iOS. For iPadOS og tvOS 13 er tjenesten tilgjengelig fra 30. september, og på macOS Catalina blir den tilgjengelig i oktober.

Prisen blir den samme som for Apple TV+ - 59 kroner i måneden.

Apple hevder dette er den første spillplattformen hvor du abonnerer på spill omtrent som du abonnerer på film og serier.