Apple-video vekker oppsikt: - Viser alt som er galt med selskapet

Den nye reklamefilmen til Apple får pepper for å fremme bruken av unødvendig teknologi på arbeidsplassen.

04.04.19 17:56

En ny reklamefilm fra Apple. «Apple at Work - The Underdogs» har vakt oppsikt. Den viser en gjeng kolleger som jobber med å sette sammen en pitch så de kan presentere sitt nye produkt; en rund pizzaeske. I jobben tar de i bruk en rekke Apple-produkter og rekker altså å sette sammen presentasjonen på det som ser ut til å være rekordtid.

Les også: - Her er beviset på at Apple-kritikerne har rett

Les også: Langtidstest av Apple iPad Pro 12,9 tommer (2018)

Flere nettsteder har omtalt reklamefilmen. The Verge omtaler den som en av de morsomste Apple-reklamene som er laget på en stund. Nettstedet Highsnobiety.com kaller reklamefilmen hysterisk, og businessnettstedet Quartz kaller reklamefilmen både morsom og gjennomført. Flere påpeker også at disse runde pizzaeskene faktisk ikke er noe helt nytt. De finnes nemlig i Apples egen kafeteria.

Ifølge The Verge tok Apple patent på den runde pizzaesken i 2010 og den brukes i Apples lokaler, slik at ansatte kan ta med seg pizza til pulten sin.

Men det er ikke bare ros å få. «Apples nye reklame peker på alt som er galt med bedriften akkurat nå», skriver Quartz i tittelfeltet og skribent Mike Murphy hos Quartz sammenligner pizzaesken med Apples øvrige produkter.

«Quartz har spurt Apple om de har tenkt på å lisensiere ut designet til andre pizzamakere, men vi gjetter at det er en grunn til at få pizzaesker avviker fra den tradisjonelle firkantede formen: det er langt billigere å produsere, sende og sette sammen», skriver nettstedet.

«Selv om Apples design potensielt kunne hatt sine fordeler - kanskje de kunne lages av resirkulert papp (vi har spurt), siden Apple skal bry seg veldig om miljø - så ser det ut til at esken, som omtrent alt Apple fokuserer på om dagen, er en overutviklet løsning på et problem som allerede har vært løst på en mye billigere måte.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.