Litt for mange valg kan være vanskelig. Serieguiden har derfor kikket på årets påskekrim for å gi deg guiden du trenger.

Har du lyst til å ta en prat om serier? Sjekk ut vår gruppe på Facebook: Seriesnakk.

For de fleste seriene har vi sett hele eller store deler av sesongene.

Påskekrim på NRK 2021

Vi har sett på all påskekrimmen fra NRK, og gir deg våre tips til om du bør se.

The Bay sesong 2

Denne påskekrimmen følger politikvinnen Lisa Armstrong, og er den andre sesongen som NRK viser. Du kan se første sesong her. (Vi skal ikke spoile den om du ikke har sett den. Den ble vist sommeren 2019).

Vi er dessverre ikke helt overbevist om denne serien, og likte sesong 1 litt over middels. Det tar seg ikke veldig opp i sesong 2. Dette er verken veldig bra eller veldig dårlig, og du får omtrent akkurat det du forventer som en tradisjonell britisk krimserie.

Det betyr en fin nok serie som overrasker lite, og liker du hovedrolleinnehaveren vil du nok også like serien. Vi klarte oss ikke mer enn et par episoder av den andre sesongen, og var ikke stor favorit av den første så om du i motsetning til oss likte den vet du at du nok også vil like den andre sesongen. Karakter: 5/10

Starter på NRK mandag 29. mars kl. 21:15. Alle episodene blir tilgjengelige for streaming 26.mars.

Nedgravde hemmeligheter sesong 4

Det er klart for den fjerde sesongen av denne suksessen. Her graves det fram gamle saker (som for øvrig ser ut til å være noe som skjer i mange krimserier denne påsken). Nicola Walker er strålende som Cassie i serien som heter Unforgotten på engelsk.

Absolutt en av de beste krimseriene der ute, og denne sesongen er ikke noe unntak.

Saken denne gangen er spennende, og kjemien mellom hovedpersonene bringer ekstra liv til serien.

Vi har sett første delen av serien. Karakter: 8/10

Starter på NRK1 fredag 2. april kl. 21:25. De to første episodene blir tilgjengelige for streaming fredag 26. mars.

Mordene i Pembrokshire

Denne serien er basert på en sann historie om en walisisk seriemorder, og er i tre deler. Serien følger etterforskningen, og er en helt grei serie med relativt god spenning.

Det mest interessante er selvfølgelig at det er en sann historie, men det mangler litt for helt toppscore.

God skuespiller i hovedrollen redder en del, men kanskje litt mye fokus på nettopp hovedpersonen gjør at du kanskje sporer litt av i tittingen.

Vi har sett halve serien. Karakter: 7/10

Vises på NRK1 torsdag 1. april kl. 21:30. Tilgjengelig for streaming fredag 26. mars.

Grace

Det store høydepunktet på NRK kommer helt til slutt i påsken om du ser på lineær TV, og skal du strømme kan det være dumt å starte med denne krimmen.

Roy Grace spilles av den strålende John Simm som deteketiven med samme navn. Han spiller som vanlig strålende, men her er manus og alt arbeid rundt serien også av toppklasse. En veldig god krim som du vil kose deg med.

Basert på boken av Peter James i en slik krim som er komplisert og avansert, samtidig som den er underholdende og spennende.

Karakter: 9/10

Vises på NRK1 mandag 2. april kl 21.45. Tilgjengelig for streaming fredag 26. mars

McDonald & Dodds sesong 2

Denne britiske serien får sin andre sesong på NRK også i påsken, og de to episodene (som er lange som filmer) legges ut fredag 26. mars og vises klokken 22:15 på kvelden samme dag. Vi har ikke rukket å se den, men er sesong 2 like sjarmerende som sesong 1 kan man glede seg!

Påskekrim på TV 2 2021

TV2 kommer selvsagt også med påskekrim i 2021, under kan du se en oversikt over hva som kommer når.

Sommerdahl-mordene, sesong 2

Denne danske serien ble ganske populær da den første sesongen kom, og klarer å kombinere drama med spenning. En liten avveksling fra engelsk krim er det, og danske er gode på spenning. Likte du sesong 1 vil du nok like den andre også (Du kan se sesong 1 på TV 2 Sumo).

Ikke vår favoritt, men det er slettes ikke dårlig. Litt mye drama for vår krimsmak, men vil du ha litt dansk drama i den engelske krimtekoppen så vet du hva du får her.

Karakter: 6/10.

Serien starter på TV 2 mandag 29.mars kl. 21.40, og går til og med 2. april. Alle episodene legges ut på TV 2 Sumo torsdag 25.mars.

Bloodlands

Dette har samme produsent som The Bodyguard, og har kjente James Nesbitt i hovedrollen. Her er det også som i flere av seriene på NRK en såkalt cold case, altså en forlatt sak.

Problemet med denne serien er at den er mer irriterende enn spennende, og selv om Nesbitt spiller helt greit kan han ikke redde dette fra å være en serie vi anbefaler å styre unna.

Om du har et spesielt forhold til Nord-Irland kan du kanskje gi den en ekstra sjanse, men vi vil nok si at dette er den serien vi vil anbefale å ikke se.

Hvor mange ganger det ble sagt at noen ikke fortalte noen noe i denne serien vet vi ikke, men det er til tider særdeles enkel manusjobb her.

Styr unna.

Karakter: 4/10

Episode 1 og 2 sendes på TV 2 lørdag 3.april, og episode 3 og 4 sendes søndag 4.april.

The Sister

I vår prioritering av serier valgte vi denne sist siden den kun kommer på TV 2 Sumo, og vi har derfor ikke fått sett episodene. Det vi har hørt om den er likevel særdeles bra, og vi lurer litt på hvorfor den ikke vises på vanlig TV basert på dette. Du kan uansett sjekke ut selv, og vi lover å komme tilbake med en vurdering på Facebook-gruppen vår.

The Sister er en miniserie på 4 episoder. Alle episodene legges ut 25.mars på TV 2 Sumo.

Påskekrim på Viaplay 2021

Det er ikke lenger slik at det bare er på NRK og TV2 du finner påskekrimmen, også Viaplay kommer med sine egne krimserier/filmer akkurat i tide til påske.

Den som dreper - Mørket (sesong 2)

«Den som dreper» er tilbake med sesong 2, som har fått navnet Mørket. Dette setter forventningene, og den nye sesongen av den kritikerroste serien ser ut til å bli nettopp mørk.

Den danske serien har vår egen Tobias Santelmann i en av hovedrollene denne gangen, og det ser ut til å bli en særdeles spennende andresesong av «Den som dreper».

Alle episodene blir tilgjengelig på Viaplay fra den 28.mars kl. 09.

Katarina Huss

Helene Turstens kriminalheltinne Irene Huss har lenge vært en favoritt hos mange, og nå er det datteren Katarina Huss som skal få prøve seg. Viaplay slipper hele fire nye filmer med den ivrige etterforskeren, hvor den første kom allerede 19. mars. Deretter kommer det én ny Huss-film hver påfølgende uke.

Det ser ut til at det er en kjent oppskrift vi blir presentert for, men det er ikke nødvendigvis noe negativt. Likte du Irene Huss, og liker du klassiske krimfilmer, er dette sannsynligvis noe du vil få glede av å bruke tid på.

Påskekrim på Netflix 2021

Hvem drepte Sara?

Denne har vi anmeldt allerede, og mener kanskje er en av de aller beste påskekrimmene i år. Du kan lese anmeldelsen her. Vi ga den 8/10

The Irregulars

Denne er det foreløpig sperrefrist på å anmelde. En overnaturlig historie som foregår i London slik du kjenner det fra Sherlock Holmes (som er en del av historien, men ikke hovedpersonen).

Påskekrim på HBO Nordic 2021

Björnstad

En miniserie om en liten svensk by som har alt for mange hemmeligheter. Vi likte den relativt godt da den kom, og mener den kan anbefales for den som har et litt ekstra forhold til a) små steder eller b) hockey - eventuelt begge deler. Karakter: 6/10

Perry Mason

Dette er en av de beste krimseriene vi så i 2020, og har du ikke sett den er den langt oppe på vår anbefalingsliste. Karakter: 9/10

Påskekrim på Disney+ 2021

Det er ikke overraskende kanskje at det er litt manglende mengde med påskekrim på Disney, men siden de har fått en del voksenserier så anbefaler vi å sjekke ut Big Sky som er laget av samme folk som Big Little Lies. Du kan også se på spinoffserien til 24 som heter 24: Legacy

Påskekrim på Amazon Prime 2021

På Amazon Prime kan vi anbefale den gode Little Fires Everywhere og serien Homecoming for den som vil ha litt krim.

Påskekrim på Paramount+ 2021

Denne strømmetjenesten lanseres den 25. mars, akkurat i tide til påske og vi vil anbefale å sjekke ut Two Weeks to Live samt Dexter, som nå kommer med nye sesonger. Om du ikke allerede har gjort det. Bedre krimserie er det ikke mange av.