*Nettavisen* Livsstil.

Ari Behn (47) har tatt sitt eget liv: - Jeg er i bunnløs sorg

Ari Behns bortgang etterlater mange i sorg.

26.12.19 09:20

Ari Behn (47) tok sitt eget liv første juledag, meddeler hans mangeårige manager Geir Håkonsund til NTB.

Trenger du hjelp? Mental helse har åpent i jula og kan nås hele døgnet på telefon: 116123.

LES MER: Ari Behn (47) er død

Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen mottar nyheten med sorg:

- Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne. Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa - og har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken, som nå har mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden, sier kong Harald i en uttalelse.

Fakta

Trenger du hjelp?

Klikk på bildet for å forstørre. ARi BEhn

ARI BEHN tok sitt eget liv 1. juledag. Foto: Paul Weaver

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit meddeler følgende:

- For oss var Ari en god venn, et kjært familiemedlem og en fantastisk onkel, som vi delte mange av livets små og store øyeblikk med. Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om hans bortgang. Vi var alle veldig glad i Ari. Tankene våre går spesielt til Maud, Leah, Emma, Prinsesse Märtha Louise og Aris nærmeste familie.

Den svenske kongefamilien har med stor sorg mottatt nyheten om Ari Behns død. Kongefamiliens pressesjef Margareta Thorgren kaller nyheten om Behns død for «svært trist».

– Det norske kongeparet har kommet med en uttalelse. Akkurat nå henviser vi til den, skriver Thorgren i en SMS til Aftonbladet.

- Et sjokk

Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og hør, beskriver nyheten om Behns bortgang som et voldsomt sjokk.

- Jeg har ikke helt fått summa meg. Jeg tenker jo at dette er forferdelig tragisk og jeg har spesielt medfølelse for de tre døtrene deres, sier Vagle til Nettavisen, og legger til:

- Dette er en forferdelig trist nyhet, og mine tanker går til hans tre døtre og familien for øvrig. Ari var en varm, talentfull fargerik mann, som virkelig satte sin spor hos alle han møtte på sin vei.

Anders Johan Stavseng, også kongehusekspert i Se og hør, reagerer med sorg:

- Det er veldig trist at vi har mistet Ari Behn. Han var en fantastisk person og jeg tenker dette er ekstra, ekstra trist for de nærmeste. Han vil nok bli husket som en fargerik forfatter, en stor kunstner og et flott tilskudd til kongefamilien, sier Stavseng til Nettavisen.

Historiker og kongehusekspert Trond Norén Isaksen uttaler følgende til Nettavisen:

– Den umiddelbare reaksjonen er naturligvis at dette bare er veldig trist, først og fremst fotdi det er en relativt ung mann og far til tre som er død, men også på grunn av måten og dagen det skjedde på.

Mangeårig kongehusekspert Wibecke Lie mottar nyheten med sorg:

– Dette synes jeg var utrolig trist. Jeg har fulgt paret fra de ble kjent og har dekket forlovelse, bryllup, fødslene til barna og det hele, sier journalist Wibecke Lie, som var hoffreporter for NTB i 24 år, og fortsetter:

- Ari Behn så hele mennesket og var alltid imøtekommende.

- Jeg er i bunnløs sorg

Per Heimly, en av Behns beste kompiser, skriver at han er i bunnløs sorg. Heimly og Behn hadde en TV-serie sammen og har vært gode venner i mange år.

- Jeg er i bunnløs sorg over å ha mistet min beste venn og blodsbror Ari Behn idag. Jeg er knust og ber om ro for å fordøye denne ufattelige tragedien som har rammet oss alle. Jeg elsket Ari og han vil for alltid være ved min side.

Klikk på bildet for å forstørre. Ari Behn og Per Heimly, stiller ut bilder i Galleri Oddvar Olsen i Drammen lørdag og søndag. Drammen 20170304. Ari Behn og Per Heimly, stiller ut bilder i Galleri Oddvar Olsen i Drammen lørdag og søndag.

Ari Behn og Per Heimly, stiller ut bilder i Galleri Oddvar Olsen i Drammen lørdag og søndag. Drammen 20170304. Ari Behn og Per Heimly, stiller ut bilder i Galleri Oddvar Olsen i Drammen lørdag og søndag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt var også en av Ari Behns nærmeste venner. Han har hatt flere utstillinger sammen med Behn.

På Instagram deler han sin kondolanse:

- Hvil i fred, kjære Ari, min venn. Vi hadde utstilling sammen i Trondheim i oktober. Du hadde et lys i deg, en urgammel glød, en sjelden varme. Nå har jeg forstått at mørket tok deg, det gjør meg så vondt. Jeg ber for deg, jeg ber for dine barn og din familie. Fred være med deg, bror.

Klikk på bildet for å forstørre. Swidish actor Mikael Persbrandt attends the tribute to Bertrand Tavernier during the 18th Marrakech International Film Festival on December 1, 2019 in Marrakesh.

I SORG: - Nå har jeg forstått at mørket tok deg, det gjør meg så vondt, sier skuspiller Mikael Persbrandt om Behns bortgang. De to var nære venner. Foto: NTB Scanpix

- Faen, Ari...

Skuespiller Aksel Hennie har også lagt ut et Instagram-innlegg, hvor han blant annet skriver følgende:

- Faen, Ari......!! Vakre fine lysende venn. (...) Du var den lysende - alltid... Du er et av de mest generøse, skinnende, og vakre menneskene jeg har møtt. Latterliggjort og misforstått av de smålige - elsket og beundret av de kjærlige...

Programleder Fredrik Skavlan skriver følgende på Twitter:

- Ari var den varmeste og vennligste, en som fikk enhver han møtte til å føle seg som den eneste.

Skuespiller og artist Thomas Gullestad har også delt sine kondolanser:

- Kjære, fine mann. Full av kjærlighet, omtanke og mot. Du var en fest. Vi har ingen flere å miste. Trenger du noen å snakke med, ring mental helse på 116 123.

Samfunnsdebattant Kjetil Rolness hyller Behn i et langt Facebook-innlegg, hvor han blant annet skriver følgende:

- Ari Behn tar sitt eget liv. 47 år gammel. Og etterlater seg tre barn på 16, 14 og 11. Det er faen meg tristere enn faen. Og vanskelig å fatte. Fordi han var så sjeldent levende som person. Og helt umulig å ikke blir sjarmert av, selv om han slynget rundt seg med komplimenter og svulstigheter som bare dårer kunne ta helt for god fisk.

Turboneger-vokalist Hans Erik Dyvik Husby, alias Hank von Helvete, reagerer med sorg. Husby har selv vært åpen om at han har slitt med depresjon og har forsøkt å ta sitt eget liv.

- Kjære vakre Ari. Hjertet mitt er knust. Elsker deg fine triste gode snille broren min. Jeg skal krige for ditt navn og minne til evig tid, skriver Husby på Facebook.

Klikk på bildet for å forstørre. Hank von helvete

SORG: - Hjertet mitt er knust, skriver Turboneger-vokalist, Hans Erik Dyvik Husby, Foto: Paul Weaver

Gunhild Stordalen har delt sin kondolanse på Instagram, med følgende melding:

- Ufattelig trist å høre om Ari Behn’s bortgang. Intellektuell, begavet, opprører, utfordrer, raus, gledesspreder og medmenneske som vil bli husket. Mine varmeste tanker og medfølelse går til hans barn og nærmeste familie.

Forfatter Anne Holt kommer med følgende oppfordring på Facebook:

- Si noe vakkert om de levende. Snakk pent om dem som fortsatt er blant oss. Vis kjærlighet til dem som ennå kan ta imot. Ikke vent for lenge.

Forfatter Unni Lindell har delt et bilde av seg selv sammen med Ari Behn på sin Instagram:

Statsministeren: - Dypeste medfølelse

Statsminister Erna Solberg uttrykker sin medfølelse:

«Jeg vil få uttrykke min dypeste medfølelse med Ari Behns familie og etterlatte i anledning hans tragiske bortgang. Mine tanker går til alle som var glad i ham», skriver statsminister Erna Solberg i en melding til NTB onsdag kveld.

Ordfører Hanne Tollerud i Moss har kjent Ari Behn siden 1990-tallet. Hun er sjokkert over hans bortgang.

– Dette var en sjokkbeskjed å få. Jeg har bare gode minner og varme tanker om Ari, sier Tollerud til Moss Avis.

KrF-politiker Knut Arild Hareide omtaler nyheten som «ufattelig tragisk»:

- En mann som valgte å være fullt og helt seg selv på en åpen og inkluderende måte i møte med det offentlige livet han levde - som del av kongefamilien, forfatter, designer og kunstner. Jeg møtte Ari flere ganger og han viste en sjelden varme, interesse og imøtekommenhet for andre mennesker. Han var en som så alle han møtte. Det stikker djupt i meg at Ari Behn nå er borte.

Ap-politiker Trond Giske omtaler Ari Behn som oppmeksom, generøs, snill og følsom.

- Nå er du borte. Nå er det vi som aldri skal glemme. Jeg skulle ønske hele Norge hadde fått muligheten til å bli kjent med det gode menneske du var. Jeg skulle ønske du selv forstod hvor god du var.

- Unik

Jan Thomas skriver i et minneord at det er tungt og uforståelig at hans nære venn Ari Behn har gått bort.

– At Ari brått og plutselig er borte, er bare tungt og altoppslukende uforståelig. Det er ikke mange dager siden jeg snakket med ham, og da planla vi flere ting vi skulle gjøre sammen på nyåret, skriver kjendisstylisten i et minneord, melder Dagbladet.

Han beskriver Behn som en av sine nærmeste venner og skriver at de møttes for mange år siden.

Se video av Slottsplassen:

– Ari var en helt unik blomst i floraen. Han gikk alltid sine egne veier, og det var noe av det jeg beundret ham så mye for. Jeg fant mye av meg selv i Ari, og båndet mellom oss var sterkt. Og på mange måter føler jeg at det fortsatt vil være sånn, skriver han videre.

Kondolanser og kjærlighet

Under Behns siste Instagram-innlegg fylles det på med hjerter og fine ord:

På Twitter renner det inn med kondolanser:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.