Du leser nå «Ærlig talt», Nettavisens faste spalte der kjente og aktuelle personer svarer på et knippe faste spørsmål om seg selv, sine meninger, hverdagen og de viktige ting i livet – samt noen kjappe anbefalinger!

Vær så god, her har du:

Navn: Aslak Maurstad
Alder: 30
Sivilstand: I forhold med Martine
Hva heter du i SoMe? @klokkismann
Vokst opp: Oslo
Bor nå: Oslo
Arbeidsplass: NRK LL35
Hvordan kommer du deg rundt i hverdagen: Har verken lappen eller sykkel, så er flittig anvender av kollektivtransport

Hva engasjerer deg akkurat nå?
– Jeg er som regel engasjert i et eller annet type spill. Nå veksler det mellom sjakk, Pokémon Go og sjangeren bløffespill, som poker og «Among Us».

Hva er ditt mest kontroversielle standpunkt?
– Nynorsk må bort.

Hva er du stolt av å ha oppnådd det siste året?
– Har byttet karriere fullstendig, og gått fra å være skuespiller til å være fulltidsgamer og streamer nå i en lengre periode. Det er jo litt gøy.

Introvert eller ekstrovert?
– Sliter med å finne ut av det selv. Jeg tror kanskje jeg er en sosial introvert. Får alltid «ambivert» på sånne personlighetstester.

Rett fra levra eller konfliktsky?
– Rett fra levra hvis jeg taler noen andres sak. Ellers konfliktsky, føler at konflikt er overvurdert. Det er sjelden man trenger konflikt for å komme til enighet om noe.

Nøye planlagt eller tar det som det kommer?
– Nøye planlagt sånn at man har frihet til å ta alt som det kommer. Eksempelvis planla jeg hvert eneste sted jeg skulle bo og hver eneste togtur jeg skulle ta da jeg var på ferie i Japan, nettopp for å ha friheten til å kunne være spontan mens jeg var der nede. Folk som ønsker å være veldig spontane gjør seg ofte en bjørnetjeneste ved å planlegge for lite.

Spare eller spandere?
– Spare. Tror ikke de fleste frilans-kunstnere har så mye å spandere med.

«Dax18» eller «Farmen»?
– «Farmen» any day. Politikk er dritkjedelig. Første gang jeg så «Dax18» var som direktetekster fordi jeg fikk betalt for det. Ville aldri sett på det ellers. Det gjelder for øvrig alt som omhandler politikk.

Brettspill eller Playstation?
– Begge deler er helt supert! Men hvis jeg får det servert og noen andre står for planleggingen, tar brettspill en knepen seier. I hvert fall såframt det er spill som Dominion, Werewolf eller sjakk.

Les også: Dette sier Ørnulf Høyer om kokain-ryktene

Når gråt du sist, og hvorfor?
– Jeg er nok av typen som gråter usunt lite, og sikkert burde gått i gråteterapi der man samles og gråter eller noe sånt. Kan ikke huske sist jeg gråt, og tipper det er sjeldnere enn én gang i året. Bør jeg finne ut om jeg er sosiopat?

Hva er det modigste du har gjort?
– Noe av det skumleste jeg har gjort var å spørre min første kjæreste om hun ville være sammen med meg. På utsiden virker det sikkert som at det krever mer mot å f.eks. spille på Nationaltheatret eller være programleder for et 12-timers dansematteshow foran titusenvis av seere, men for meg er det helt klart skumlest med alt som har med kjærlighet og romantikk å gjøre.

Hva er det mest dramatiske du har opplevd?
– Jeg lever generelt et udramatisk liv, og har det helt supert med det. Jeg jakter overhodet ikke adrenalin og spenning, og har i grunn aldri savnet det. Men det var veldig spennende å spille i finalen i MonkaSjakk, en stor sjakkturnering jeg deltok i for noen uker siden.

Og … når tabbet du deg sist ut?
– Tabber meg ut daglig. Hvis man ikke tabber seg ut lever man for trygt. Jeg driter meg vel ut i en eller annen sosial kontekst nesten hver dag. Men den største tabben alle sikkert forbinder med meg nå, var at den forbanna øksa ikke ble sittende på blinken i «Farmen kjendis».

Hva angrer du mest på i livet?
– At jeg ikke begynte å stå standup/drive med impro som barn/ungdom. Det er ting som tar veldig mye prøving og feiling for å bli god i. Og terskelen for å begynne med det blir bare høyere og høyere.

Les også: Ble koblet til Kurt Nilsen på videregående: – Jeg skjønte ingenting

Hva er det sykeste ryktet du har hørt om deg selv?
– En eller annen dårlig nettavis publiserte et innlegg om at lillebroren min var blitt sammen med kjæresten sin. Men i stedet for et bilde av dem, var det et bilde av meg og mamma (?!?). Så det virker som om de trodde jeg hadde blitt sammen med min egen mor. Får vel bare avkrefte det, i tilfelle det skulle være noen her som begynte å lure nå.

Hva er det fineste noen har sagt til deg?
– Det er alltid veldig koselig når noen sier at de setter pris på det du driver med. Når noen skriver for første gang i streamen min at de har fulgt med en stund og setter pris på innholdet jeg lager, blir jeg veldig glad. Og en gang sa kjæresten min at jeg ikke er så fryktelig grusom, og det var jo i grunn koselig det og.

Hvem ville du kansellert, og hvorfor?
– Har ingen i tankene.

Og … Hva syns du om kanselleringskulturen?
– Uten at jeg har tenkt mye gjennom det, er ikke kansellering nødvendigvis noe jeg stiller meg bak. Det er noe med at det må være lov å gjøre feil uten at det får alt for vedvarende og ubøtelige konsekvenser. Alle gjør dumme ting, men bare noen få får det belyst og dekket i hele mediebildet. Det blir litt sånn «hvem skal kaste den første steinen»-aktig situasjon fra bibelen.

Hvem/hva vil du hylle og hvorfor?
– Vil hylle foreldrene til folk som driver med yrker som ikke fantes da de selv var barn. Jeg har ikke barn selv, men kan tenke meg at det krever en del tillit og tilpasning og ikke minst innsats i å sette seg inn i barnets hverdag for å forstå og støtte f.eks. en som vil bli pro-gamer. Tenker umiddelbart på faren til Nyhrox, gutten som vant VM i Fortnite for noen år siden. Han virker som en veldig støttende og god far, som har valgt å stole på og støtte sønnen sin i et felt som han selv har null kunnskap i. Som barn opplevde jeg ofte å ikke bli trodd eller lyttet til som en likemann, så jeg har litt ekstra respekt for voksne som tar barns tanker, følelser og drømmer på alvor.

Les også: Legger lokk på ryktene: – Folk tror jeg lager mye festmusikk

Hva gjør deg forbannet?
– Å fryse. Og når teknologi ikke fungerer, spesielt internett.

Hvis du har 500.000 å investere, hvordan ville du investert?
– Jeg ville ALDRI investert det på egenhånd. Jeg er helt elendig med økonomi, og vet så vidt hva skatt er (vet egentlig ikke helt hvordan det funker, jeg bare betaler og håper ingen ringer og sier at jeg har gjort feil). Ville mest sannsynlig funnet en eller annen smart person som kan gi meg investeringstips, og fulgt dem blindt. Kanskje sett hva noen av de tidligere dere har spurt har svart?

Hva er den beste eller verste gaven du har fått eller gitt?
– Seerne mine på Twitch bestemmer alle julegavene jeg gir til familien min. Denne jula var det like før jeg ble nødt til å gi kjæresten min en sementblander, men i siste liten vant et smykke. Faren min, dessverre, kom ikke like godt ut av det, og endte opp med en utstoppet springhare fra Sør-Afrika. Ti år gammel og brukt. Beste gaven må ha vært for to år siden da Martine lærte seg å sy for å lage meg en bukse.

Gi oss noen kjappe anbefalinger!

Bok/avis/magasin: «Steal Like an Artist»
Serie/film: «Nathan for You»
Musikk: Baklengs Salto! Dødsbra band
App: Too Good to go
SoMe-konto: @siswet19 på Chaturbate. Ble kåret til «Top anal performer 2020» under Pornhub Awards
Mat/drikke: Kebab
Feriedestinasjon: Japan!

Hva gleder du deg mest til akkurat nå?
– Akkurat nå: Å sove. Men litt lenger tidshorisont: Å flytte sammen med dama i sommer!

Og ærlig talt:

Ananas på pizza? Yay or nay?
– Sterk mening her! La folk spise og ikke spise det de vil selv. Det å påstå at noe smaker godt eller vondt for noen andre vitner om en fundamental mangel på forståelse av hvordan mennesker fungerer. Samtidig, hvis man er en gruppe som bestiller mange pizzaer sammen, og du vil ha en pizza med ananas, oliven, ansjos, et eller annet som bare du liker, så må du spise den først. Ellers blir det værende igjen masse pizza som ingen andre liker, mens alle er sultne unntatt deg.

Les alle Ærlig talt-intervjuene i Nettavisen her!