Du leser nå Nettavisens faste spalte «Ærlig talt» der kjente og aktuelle personer svarer på et knippe faste spørsmål om seg selv, sine meninger, hverdagen og de viktige ting i livet - samt noen kjappe anbefalinger!

Vær så god, her har du:

Navn: Carina Jeanette Dahl
Alder: 36
Sivilstand: Uavklart
Vokst opp: Trondheim
Bor nå: Oslo
Arbeidsplass: Carina Dahl Entertainment AS
Hvordan kommer du deg rundt i hverdagen: Jeg går nesten over alt i Oslo, men trenger jeg bil i hverdagen så bruker jeg Hertz Bilpool, evt. en Tesla for lengre farting over flere dager

Les også: «Bloggerne»-Martine tok med kameraene til gynekologen – hylles av lege

Hva engasjerer deg akkurat nå?
– Å få tilbake kultur-Norge, vi er kvalt. Jeg ser ikke hvordan for eksempel IKEA og kjøpesenter kan ha full rulle, hvordan vi kan sitte som sild i tønne på fly mens kulturlivet blør. Det er større fare for smitte på restauranter og barer enn på kulturarenaene, likevel åpnet disse lenge før kulturbransjen ved sist gjenåpning. Hvor er informasjonen og tallene om smitte på kulturarenaene? Hvorfor forsvarer kulturministeren tiltakene når det ikke finnes tilgjengelige tall på at vår næring representerer fare for folk? Meteren står jo fortsatt og det gjør det vanskelig for steder å holde konserter! Jeg skal egentlig holde konsert 19. februar, men om meteren fortsatt er der så kan vi ikke ha mer enn 50 stykker der. Og da blir det umulig for de å gjennomføre!

– Vi er fratatt levebrødet for tredje gang på 22 måneder, og i tillegg er systemet for å få noe som helst støtte eller kompensasjon en ekstremt komplisert prosess. Jeg måtte nettopp ettersende 150 sider til Kulturrådet for å få resterende av støtten for å dekke kostnadene for sommerturneen min som jeg jobbet livet av meg for å få gjennomført. Dette er en stor krise for bransjen vår.

Les også: Intervjunekt for hele «God kveld Norge»-gjengen: – Utfordrende

Hva er ditt mest kontroversielle standpunkt?
– NAV betaler flere sofa-slitere år etter år, noe jeg virkelig ikke legger meg borti. Jeg har alltid fokusert på å gjøre mine «talenter» til et levebrød ved å underholde andre, noe som tok årevis med jobb før det ble sånn.

Les også: Levner ingen tvil: Dette sier Erna Solberg om Taliban-besøket

– Jeg har vært blakk og aldri gitt meg, og har heller aldri bedt om hjelp fra noe system eller noen. I fjor så jeg meg nødt til å be om hjelp, men siden de så at jeg øvde masse under «Stjernekamp» på sosiale medier så blir jeg bedt om å betale tilbake mye av den lille hjelpen jeg fikk. For det måtte anses som jobb, selv om det var ubetalt å velge og øve. De ser ikke all inntekt jeg taper på å ikke spille hver helg grunnet restriksjonene, de ser kun at jeg har jobbet gratis i form av øving som et problem.

Hva er du stolt av å ha oppnådd det siste året?
– At jeg har gjort alt jeg kan for å prøve å holde hjulene i gang. Og så klart tredjeplassen i «Stjernekamp», det var utrolig stort for meg.

Introvert eller ekstrovert? Ekstrovert
Rett fra levra eller konfliktsky? Rett fra levra, men velger mine kamper
Nøye planlagt eller tar det som det kommer? Nøye planlagt 90%
Spare eller spandere? Spandere
Offentlig eller privat? Liker åpenbart å være offentlig da jeg får nådd ut med musikken jeg elsker å skape, og det innebærer offentlighet. Dog liker jeg å være litt mer privat rundt andre aspekter av livet mitt, selv om jeg oftest er ganske åpen på mange måter der også.
Dax18 eller Farmen? Ser faktisk ikke på noe av det, eller noe på TV
Brettspill eller World of Warcraft? Brettspill
Livets skole eller mastergrad? Livets skole, men jeg har en bachelor jeg tok som akademisk hobby ved siden av at jobben min som er mest kreativ

Les også: Raser etter «Snehvit og de syv dvergene»-nyhet: – Hva i he****e?

Når gråt du sist, og hvorfor?
– Jeg gråt som en baby da jeg var på safari i Tanzania. Det var overveldende å se ville dyr så tett. Følte jeg opplevde «Løvenes Konge» på ordentlig. Virkelig en opplevelse.

Hva er det modigste du har gjort?
– Tørre å være meg selv og gjøre valg ut ifra hva jeg selv ønsker å både oppnå og oppleve, og ikke etter hva andre synes er greit eller ikke.

Hva er det mest dramatiske du har opplevd?
– Har opplevd masse dramatisk som jeg ikke tenker på. Men å miste lillebroren min i mammas mage i niende måned er noe som sitter.

Les også: Ble tatt av nervene før premieren: – Kvalm og uvel

Og … når tabbet du deg skikkelig ut?
– Hmm… Gjør noe sånt hele tiden, men det går fort i glemmeboka mi! Glemte passet da jeg skulle reise nå da, hadde glemt konseptet pass siden 2019… Men det gikk sånn akkurat ;)

Politisk korrekthet og krenkorama - er det et tegn på at samfunnet utvikler seg til det bedre eller det verre? Begrunn!
– Å ytre meninger er helt topp, jeg synes de som gjør det til en stor del av sine kanaler er supertøffe. Og da hører det jo med at de som mener motsatt får melde seg på. Så velger du sånne kamper så må du stå i de.

– Jeg kjenner at jeg ofte kanskje holder mine meninger innenfor ulike temaer opp til diskusjon med de jeg ønsker, framfor å skrive det på sosiale medier-kanaler, jeg har ikke et enormt driv til å starte debatter. Men jeg er heller ikke redd for å ytre ting når jeg føler for det, og jeg kjenner på at gjennom årene så er man i en posisjon der mange ønsker å «ta en», derfor orker jeg oftest ikke å rope høyest om alt mulig. Og det er jo kanskje et dårlig tegn, at man er redd for å bli krenka. Folk må få være som de vil tenker jeg, uten at det skal vurderes hvor politisk korrekt det er, eller at man skal ta og bli krenket.

Hvem/hva vil du hylle og hvorfor?
– Åh, det er mange. Alle de som tør å gå egne veier, alle som aldri gir seg, alle som står opp for hverandre, alle aleneforeldre, helsevesenet. Åpenbare årsaker.

Hva gjør deg forbannet?
– Urettferdighet, forhåndsdømming, mobbing, vold, og uhelbredelig sykdom som for eksempel kreft.

Hvis du har 500.000 å investere, hvordan ville du investert?
– Eiendom og krypto.

Hva er den beste eller verste gaven du har fått eller gitt?
– Opplevelser er jo det beste man kan gi og få. Det verste er kanskje upersonlige gaver bare for å gi noe, mye bedre med ting som er gjennomtenkt eller noe man har bitt seg merke i at vedkommende trenger.

Les også: Sjokkerende avsløringer i ny Playboy-dokumentar: – Krevde gruppesex fem ganger i uken

Gi oss noen kjappe anbefalinger!

Bok/avis/magasin: Leser lite for tiden, men elsker biografier. The Dirt må være en favoritt
Serie/film: Outer Banks, You, massemordere-dokumentarer. En film jeg alltid ler mye av er Step Brothers
Musikk: Humørbetinget. Hører MYE på country, mye bra på Top 100 lista på Spotify Hot Country
SoMe-profil: SoMe er ofte mest for å koble av for min del, og få innsikt i folks liv som kan være spennende. Synes svenske Lisa Anckarman er veldig flink businessdame med et vinnende vesen
Mat/drikke: Jeg er en super-foodie, og tror ikke det er noe jeg ikke liker. Besøker flittig restauranter, prøver alltid noe nytt. Veldig glad i smakfull mat og god rødvin
Og hvor drar du helst på ferie? Alltid gøy å teste nye steder, og er flink til å ta ferie mellom slaga. Akkurat nå er jeg i Zanzibar, som er helt fantastisk, har lagt ut masse tips på Instagrammen min under høydepunkter.

Les også: Legger flaska på hylla for godt: – Klarer ikke kontrollere meg

Hva gleder du deg mest til det neste året?
– Å slippe mer musikk. Har vel sluppet 14 låter siden koronaen kom, og var hektisk i fjor med både de konsertene jeg slet for å få gjennomført og «Stjernekamp», tross alt. Så nå har jeg lada opp med 3 uker ferie-start på året og gleder meg til å komme hjem å sette i gang. Trengte en liten pause, men NÅ er jeg klar for å tilbake i studio mens man venter på å forhåpentligvis får kommet seg tilbake på scenen.

Og ærlig talt:

Ananas på pizza? Yay or nay?
– Yay. A little sweetness on some spice never killed anybody

Les alle Ærlig talt-intervjuene i Nettavisen her!