Du leser nå Nettavisens faste spalte «Ærlig talt» der kjente og aktuelle personer svarer på et knippe faste spørsmål om seg selv, sine meninger, hverdagen og de viktige ting i livet - samt noen kjappe anbefalinger!

Vær så god, her har du:

Navn: Christer Falck
Alder: 52
Sivilstand: Samboer med Line Vee Hanum, to, snart tre barn
Vokst opp: Oslo og Drøbak
Bor nå: Nordstrand i Oslo
Arbeidsplass: Eget kontor og selvstendig næringsdrivende
Hvordan kommer du deg rundt i hverdagen: Scooter

Les også: Christer Falck avslører babynyhet: – Vi krangler litt om navn

Hva engasjerer deg akkurat nå?
– Jeg er ganske flat og engasjerer meg i grunn lite, men for egen del er det å slå et slag for CD-plata, et sterkt undervurdert avspillingsmedium. Sånn i den store verden tror jeg urettferdighet mot barn er det eneste jeg kunne gått i fakkeltog mot.

Hva er ditt mest kontroversielle standpunkt?
– At foreldre som røyker og drikker foran barna er dårlige foreldre.

Hva er du stolt av å ha oppnådd det siste året?
– Å ha gitt ut 270 plater og 40 bøker på ett kalenderår er ganske bra. Og at jeg har rukket å trene så fornuftig at jeg begynner å se tilløp til både vaskebrett og den siste 7/8 av penis uten å lene meg fremover.

Introvert eller ekstrovert?
– Introvert, og helt på grensa til asosial.

Rett fra levra eller konfliktsky?
– Det smeller om det trengs, men er ganske avslappet til de fleste potensielle krangler. Prøver alltid å sørge for at de jeg ikke liker får vite om det. Unngår mye mas da.

Spare eller spandere?
– Spandere.

Offentlig eller privat?
– En fin miks er nok best. Når det gjelder meg selv, så er det jeg byr på offentlig stort sett løgn, og sannheten blir innenfor husets fire vegger.

Dax18 eller Farmen?
– Dax18. Jeg er stor fan av Sigrid Sollund. Hun er vel det som på 90-tallet ble kalt herlig frekk. Farmen har jeg aldri sett.

Les også: Skapte overskrifter i flere tiår, og ble stadig kritisert: Dette var Bogdanoff-tvillingene

Brettspill eller World of Warcraft?
– Brettspill: Backgammon, Sequence og sjakk, i den rekkefølgen.

Livets skole eller mastergrad?
– Blir alltid imponert av folk som har studert og kan mye. Jeg har ikke så mye utdannelse å skilte med, og stoler blindt på de som vet bedre enn meg.

Når gråt du sist, og hvorfor?
– Da jeg så en video av en liten gutt fra Kristiansand som stod frem som mobbeoffer. Han hadde blitt konfirmert, holdt takketale til foreldrene sine og så ut som verdens tryggeste fyr. Han har jeg trua på.

Hva er det modigste du har gjort?
– Det var en gjeng som skulle gi en tynn, liten fyr juling forleden. Så grep jeg inn og sa «hva ville du gjort i mitt tilfelle, altså dere er fem personer, han er én. Om dere hadde vært meg, hadde dere bare gått forbi da, eller ville dere prøvd å hjelpe han som sto alene?» Det funket som ei kule.

– Vi fikk en fin prat, de fem gutta sa unnskyld, først til ham, og så til meg. Det er vel sånt som blir ansett som modig, men det å ta rennafart og skulle bli pappa i en alder av 52 er vel kanskje det modigste av alt.

Hva er det mest dramatiske du har opplevd?
– Jeg ble ranet i Nairobi for 25 år siden. En gjeng sto i ring rundt meg og skulle ta kofferten og lommeboka mi. Jeg fikk panikk og tenkte «ferien er ødelagt», men så kom en urstemme inni meg som begynte å skrike: «HAHAHA, are you going to fuck with me?! Come on. COME ON!», skrek jeg mens jeg lo høyt. Ingen turte å nærme seg meg, og plutselig var jeg inne på gågata, og dro rett på hotellet, hvor jeg satt og skalv i flere timer.

Og … når tabbet du deg skikkelig ut?
– Det vondeste var da jeg fikk en telefon fra skolen som sa at sønnen min hadde plaget noen utenlandske unger. Jeg dro rett inn på rommet hans og begynte å demontere TV-en, stereoanlegget, el-pianoet, før han sa: «Det var ikke meg, jeg har til og med sendt de som gjorde det en skjerp-dere-melding». Så fikk jeg en telefon fra skolen, som sa at de hadde tatt feil. At det var Isak som hadde løst konflikten. Det å montere tilbake TV-en etter noe sånt, det var utrolig flaut.

Les også: En detalj får følgerne til å reagere: – Jeg er her for å bruke huet

Politisk korrekthet og krenkorama - er det et tegn på at samfunnet utvikler seg til det bedre eller det verre? Begrunn!
– Sånn generelt tror jeg det er bedre at vi lærer oss å være rustet mot urettferdighet enn at man skal forvente seg at alle skal ta hensyn. Men mange unntak fra den regelen, så klart. Tror vi kommer til å se tilbake på denne tiden litt sånn som man nå ser på saggebukser, Eurodance og homoforbud.

Hvem/hva vil du hylle og hvorfor?
– Det er til enhver tid mange som bør hylles. Min høygravide kjæreste, faren min, musikkjournalistikk, John Richard Stenberg – norsk musikks redningsmann, og barn som står opp for andre barn.

Les også: Slåsskampvideo vekker oppsikt: Skal ha gått til angrep etter å ha blitt omtalt som en annen rapper

Hva gjør deg forbannet?
– Dessverre er det veldig få ting som gjør meg forbannet. Men om noen plager meg eller mine … for å si det sånn, det lønner seg ikke å plage meg eller mine.

Hvis du har 500.000 å investere, hvordan ville du investert?
– Jeg ville brukt de til å delfinansiere bøkene jeg gir ut. De pengene hadde kommet tilbake i rekordfart.

Les også: Disse klippene nektet «Bloggerne»-profilene å sende inn til produksjonen: – Forferdelig

Hva er den beste eller verste gaven du har fått eller gitt?
– Den beste jeg har fått var en tur til Spania fra kjæresten sommeren før korona. Hun ga meg en konsertbillett til den islandske artisten Ólafur Arnalds, som viste seg å være rett ved en fjellvegg nede ved havet ved Sant Feliu de Guíxols-kysten. Solvarm bris i ansiktet og «Lag fyrir Ömmu» spilt på flygel med strykekvartett sørget for både snørr og tårer.

– Det dyreste jeg har gitt var en mintgrønn Vespa til kjæresten min, men det smarteste var vel da sønnen min fikk Pro Tools-program og keyboard. Skal snart leve av rentene på den musikken han lager.

Gi oss noen kjappe anbefalinger!

Bok/avis/magasin:
– Wire, A Prayer for Owen Meany av John Irving og Klassekampen.

Serie/film:
– Beste serie noen gang er nok Six Feet Under, men i fjor elsket jeg Fleabag, Narcos og Peaky Blinders. Tidenes film er One Flew Over The Coocoo’s Nest (1975), men i fjor fikk jeg nok mest ut av Titane og Verdens verste menneske. Ikke ofte jeg kan si det om norsk film.

Musikk:
– Tidenes album er Mark Hollis Mark Hollis. Fjorårets beste var Bendik Hofseths Branches.

App:
– Taleopptak-appen, så jeg kan dokumentere hvem av oss som snorker.

SoMe-profil:
– Bruker lite tid på å studere andre på SoMe, men synes at Brita Møystad skriver veldig gøy på Facebook. Og Dyveke Skauge i P4 som tar bilder av mislykket mat.

Mat/drikke:
– Før: Pizza Quatro Formaggi og Nutty cacao-smoothien på Smoothie Exchange.
Nå: Cottage Cheese med jordbær, blåbær og nøtter og vann. Discovery har gjort meg til en patetisk helsefrik på mine eldre dager.

Hvor drar du helst på ferie?
– Nå som utenlandsferie har blitt et fjernt minne, er en av de mange hyttene til kjæresten min et veldig godt alternativ. Årdal om sommeren, Sjusjøen om vinteren. Mitt tips: Gift deg rik.

Les også: Christer Falck har snudd helt om på livsstilen før familieforøkelsen: – Morsommere å veie lite

Hva gleder du deg mest til i det nye året?
– Har hatt et aldeles strålende 2021. Mer av det samme hadde vært topp. Liker at ting er nedstengt. At det ikke kan drikkes på barer. At det er avstand på kino. Men det blir stas å bli pappa om en uke. Så jeg får vel nesten si det da.

Og ærlig talt:

Ananas på pizza? Yay eller nei? Har ikke noe problem med det.

Les alle Ærlig talt-intervjuene i Nettavisen her!