Du leser nå «Ærlig talt», Nettavisens faste spalte der kjente og aktuelle personer svarer på et knippe faste spørsmål om seg selv, sine meninger, hverdagen og de viktige ting i livet – samt noen kjappe anbefalinger!

I 2007 ble Norge kjent med Hilde Skovdahl i programmet «Charterfeber», der hun fikk det passende kallenavnet, «Charter-Hilde». Selv om 54-åringen er godt kjent fra underholdningsprogrammer, jobber Skovdahl også som foredragsholder og coach.

Vær så god, her har du:

Navn: Hilde Skovdahl
Alder: 54
Sivilstand: Singel
Hva heter du i SoMe? @charterhilde
Vokst opp: I Asker og Kenya
Bor nå: Fredrikstad
Arbeidsplass: Overalt
Hvordan kommer du deg rundt i hverdagen: I min kjære Suzuki S-Cross

Hva engasjerer deg akkurat nå?
– Det som engasjerer meg mest nå er mental helse. Psykisk helse er så viktig, og det å få lov å jobbe som coach og foredragsholder gjør at jeg kan motivere og inspirere mennesker til å tro på seg selv og gjøre det beste ut av livet sitt. Jeg engasjerer meg også veldig i at unge mennesker må bli lyttet til og at de må finne sin stemme. Men først av alt må vi få stopp på alle disse nettrollene og nettmobbing som florer. Dette gjør direkte skade på psyken til mennesker.

Hva er ditt mest kontroversielle standpunkt?
– Det å kjenne på gleden hver dag er like viktig som å ta vitaminer hver dag. Det øker livskvaliteten.

Hva er du stolt av å ha oppnådd det siste året?
– Det jeg er mest stolt av det siste året er at jeg fikk være med å spille inn i en alvorlig og betydningsfull film. Filmen kommer til høsten. Det andre jeg er veldig stolt av er at jeg fikk sjansen til å være programleder for morgenshowet ,«God morgen med Hilde og Hugin», et helt år som gikk på 5 radiokanaler samtidig P6-P10 med Kjetil Hugin. Jeg elsker radio!

Les også: Hanne Sørvaag fikk tidenes overraskelse på «Debatten»: – Mitt verste mareritt

Introvert eller ekstrovert? Ekstrovert
Rett fra levra eller konfliktsky? Rett fra levra!
Nøye planlagt eller tar det som det kommer? Tar det som det kommer, men legger alltid en liten plan underveis
Spare eller spandere? Ja, takk begge deler! Det er en glede å få spandere og en glede å spare da det er tryggheten min. Viktig å ha en buffer. Også tror jeg på karma. Vær sjenerøs, men bruk hodet
«Dax18» eller «Farmen»? «Dax18». Jeg må holde meg oppdatert da jeg er meget samfunnsengasjert. Jeg må få med meg «Dax18» hver dag
Brettspill eller Playstation? Brettspill. Jeg elsker kinasjakk. Jeg er helt rå på det

Når gråt du sist, og hvorfor?
– Jeg gråt sist i dag, da jeg leste at Redd Barna måtte avlyse en planlagt Pride-festival for barn etter å ha mottatt flere trusler om trakassering og vold. Jeg mister troen på menneskeligheten når jeg leser sånt.

Hva er det modigste du har gjort?
– Å være alenemamma til min kjære sønn, Oscar. Spilt inn film i Nord-Norge. Dro med Up With People da jeg var 18 år. Da jeg satt i kommunestyret i Horten AP og var folkevalgt.

Hva er det mest dramatiske du har opplevd?
– Bilulykke som jeg og sønnen min opplevde i 2004. Da jeg svelget vortemedisin ved en feiltakelse. Da jeg var politiker.

Og … når tabbet du deg sist ut?
– Det gjør jeg hele tiden! Men det siste må være da jeg kjørte til jobb kun i BH, truse, joggesko, og adgangskort mellom puppene! Jeg hadde glemt å ta på kjolen …. En stressende og varm morgen.

Hva angrer du mest på i livet?
– Ingenting.

Hva er det sykeste ryktet du har hørt om deg selv?
– Det sykeste rykte må være at jeg var drita full i Reykjavik! Jeg er avholds, og har aldri vært i Reykjavik!

Hva er det fineste noen har sagt til deg?
– «Mamma, du er min aller beste venn».

Hvem ville du kansellert, og hvorfor?
– Putin. Jeg trenger ikke forklare hvorfor.

Og … Hva syns du om kanselleringskulturen?
– Dette er et farlig spørsmål, for umiddelbart vil jeg si at jeg sterkt imot kanselleringskulturen. Men når det er sagt så vil jeg legge til at slik som det har blitt i dag, at mennesker får lov å si hva som helst til andre mennesker er meget farlig. Det skal være plass for oss alle og alle skal få uttale seg, men med å ha respekt og regler på hvordan du skal få sagt det du mener og tror på. Jeg vet at dette hadde økt forståelse og flere hadde turt å få sagt sin mening.

Hvem/hva vil du hylle og hvorfor?
– Jeg vil hylle sønnen min, Oscar! Han er en ung mann på 29 år som har selvtillit og troen på seg selv, kjærlighet for sine medmennesker uten fordommer, aldri krenker noen, og som er opptatt av framtiden og tror på den. Han tør å stå opp for seg selv og andre. Han er nysgjerrig, og går inn livet med åpne armer. Også ringer han sin mamma.

Hva gjør deg forbannet?
– Det som gjør meg fly forbanna er psykisk og fysisk vold mot mennesker og dyr. Jeg blir også rasende av mennesker som blåser ut andres «lys». Konspirasjonsteoretikere med null erfaring og utdannelse på det de uttaler seg om gjør meg også forbanna.

Hvis du har 500.000 å investere, hvordan ville du investert?
– 200.000 i aksjer eller fond, og 300.000 som buffer for min sønn og meg. En trygghet.

Hva er den beste eller verste gaven du har fått eller gitt?
– Den verste gaven jeg har fått var et halvt skrivebord … Skulle få resten neste år.

Gi oss noen kjappe anbefalinger!

Bok/avis/magasin: Jeg elsker bøker, så dette er vanskelig. Men den siste boken jeg leste nå var helt fantastisk og fylt av håp. «Folk flest er gode» av Rutge Bergman
Serie/film: «Liv Ullmann – A Road less travelled». Helt fantastisk dokumentar om Liv Ullmann. Jeg anbefaler også filmen «Trees of Peace». En viktig og meget god film
Musikk: Eddy Kenzo, Diamond Platnumz, og Chike
App: Instagram og Vipps
SoMe-konto: @dachshundispawsome, @sverigesroligastebarn og @people_dancing_to_dansband. Disse gjør meg så glad!
Mat/drikke: Skalldyr, og hylleblomstsaft med masse isbiter
Feriedestinasjon: Kenya

Hva gleder du deg mest til akkurat nå?
– Bade, møte familien til helgen, og å holde foredrag for Mental Helse Fredrikstad til uka!

Og ærlig talt:

Ananas på pizza? Yay or nay?
– Jeg elsker ananas og hater pizza, så de to sammen: Nay!

Vil du lese mer av «Ærlig talt» i Nettavisen? Les spalten med flere kjendiser her!