Du leser nå Nettavisens faste spalte «Ærlig talt!» der kjente og aktuelle personer svarer på et knippe faste spørsmål om seg selv, sine meninger, hverdagen og de viktige ting i livet - samt noen kjappe anbefalinger!

Vær så god, her har du:

Navn: Isabelle Ringnes
Alder: 33
Sivilstand: Samboer
Vokst opp: Slemdal, Oslo
Bor nå: Ormøya, Nedre Bekkelaget
Arbeidsplass: Equality Check
Hvordan kommer du deg rundt i hverdagen: El-bil, buss og til fots

Les også: Silje Sandmæl går til TV 2

Hva engasjerer deg akkurat nå?
– Som gründer er det vanskelig å si at det er noe annet som engasjerer meg mer enn å sørge for at vi får på plass de riktige menneskene, bygger et bra produkt, rigger oss for vekst og hjelper kundene våre med å skape mer mangfoldige og inkluderende arbeidsplasser.

Hva er ditt mest kontroversielle standpunkt?
– Jeg mener ikke selv at det må være kontroversielt, men jeg er rimelig trett på å debattere at kvinner og menn er så ulike på bakgrunn av kjønn. Jeg mener at mennesker først og fremst er individer, har like og ulike behov og at vi alle er et produkt av vår bakgrunn, erfaringer og interesser først og fremst.

– Kort fortalt: Vi burde ikke kategoriseres og formes på bakgrunn av hvilket kjønn det står vi tilhører på fødselsattesten. Likestilling betyr ikke at alle skal være like, men åpner snarere for at det blir aksept for alle å være seg selv, og ikke bli definert av kjønnsstereotypier og utdaterte holdninger.

Og hva er du stolt av å ha oppnådd det siste året?
– Jeg vet ikke om stolt er det riktige ordet, men jeg er svært takknemlig for å ha truffet den store kjærligheten og gleder meg mye over fremtiden med ham.

Les også: «Skal vi danse»-Helene: – Redd for at jeg blir den som alltid blir sammen med partnerne mine

Introvert eller ekstrovert?
– Ambivert. Ca. 40/60 fordeling. Får masse energi av å være sammen med mennesker, men elsker å være alene og kan underholde meg selv i dagevis. Gleder meg til store arrangementer med masse mennesker, men gleder meg minst like mye til total downtime i dagene etter.

Rett fra levra eller konfliktsky?
– Rett fra levra, men skyr konflikt og krangel så jeg har nok en pragmatisk utlevering fra levra. Liker å si ting som det er, og levra består stort sett av positive følelser.

Nøye planlagt eller tar det som det kommer?
– Planlegger alt, men har et avslappet forhold til om planen går i dass. Jeg har Excel-ark før ferier med full agenda, men det er mest fordi jeg mener man får mer ut av livet om man gjør et solid forarbeid. Samtidig er jeg veldig positiv og tilbøyelig for spontane muligheter når de byr seg.

Spare eller spandere?
– Både og. Jeg har mye lavere terskel for å spandere opplevelser enn materielle ting. Jeg mener vi relativt sett har for høyt materielt forbruk i Norge og at fine opplevelser med andre mennesker alltid er verdt å investere i - og de trenger heller ikke koste allverdens.

Offentlig eller privat?
– Jeg er en åpen og ærlig person av natur. Jeg er ikke redd for å by på meg selv i offentligheten, selv om det tidvis føles sårbart. Jeg deler en del på Instagram og noen av tilbakemeldingene jeg får der gjør at det er verdt å være mer offentlig enn privat.

Dax18 eller Farmen?
– Definitivt Dax18. Sigrid Sollund er en legende.

Brettspill eller World of Warcraft?
– Jeg elsker brettspill, har et helt skap med dem hjemme. Er kanskje litt gammeldags, men konkurransemennesket i meg vil nok alltid foretrekke blod, svette og tårer over et slag Alias og Monopol Deals i fysisk form.

Livets skole eller mastergrad?
– Jeg valgte mastergrad, men jeg er like begeistret for dem som velger livets skole. Det må være et individuelt valg. Jeg møter flinke, fine og ambisiøse mennesker som har valgt begge veier og takk gud for at folk er ulike!

Les også:Legger skuespillerkarrieren på hylla på ubestemt tid: Dette er årsaken

Når gråt du sist, og hvorfor?
– Jeg gråter svært sjelden. Jeg får ofte følelsen av at jeg vil gråte av enten sorg eller glede uten at jeg får det til. Men når det først kommer så kommer det som regel overraskende på og blir voldsomt. Sist jeg gråt var nok i forbindelse med kjærlighetssorg.

Hva er det modigste du har gjort?
– Å holde foredrag for 15.000 mennesker på Web Summit i Lisboa. Det er fortsatt to dager til jeg skal på scenen, men jeg føler den opplevelsen vil komme på pallplass.

Hva er det mest dramatiske du har opplevd?
– Jeg jobbet i VG 22. juli 2011, og opplevde bomben i regjeringskvartalet på kloss hold. Det var tragisk, dramatisk og sjelsettende for alle. Jeg husker jeg løp ut av VG-bygget med knuste glass overalt og blodige mennesker i sjokk. Byen var forvandlet fra trygg til terror på sekunder, og jeg vil aldri glemme den kollektive sorgen og frykten vi delte.

Og … når tabbet du deg skikkelig ut?
– Jeg tabber meg ut hele tiden, men jeg lar det sjeldent gå inn på meg så lenge det bare er jeg som berøres av tabben. Det skal mye til å gjøre meg flau, selv om mine venner og familie helt sikkert føler det på mine vegne.

Les også: Dette må «Skal vi danse»-semifinalistene alltid gjøre før direktesending

Politisk korrekthet og krenkorama - er det et tegn på at samfunnet utvikler seg til det bedre eller det verre? Begrunn!
– Det bedre! Jeg mener vi er på vei inn i en tid hvor mange minoritetsstemmer som tidligere har vært ignorert får plass og det er en gylden mulighet for samfunnet å lære og åpne sinnet. Vi bør være sultne på å skape et mer inkluderende miljø med større toleranse og raushet for ulikheter.

– Det krever ofte at noen sier fra høyt og tydelig før vi finner en ny normal som alle trives i. Det er mange ting vi sa og gjorde før i tiden som i dag anses som totalt uakseptabelt, men som mange på den tiden ikke forstod hvorfor var krenkende. Jeg tror vi skylder på krenkekultur fordi vi skammer oss litt når vi vet at vi ikke hadde dårlige intensjoner med våre utsagn og føler oss misforstått om noen reagerer.

– Men jeg tror vi heller skal lytte og lære, eie våre feil, jobbe for å bli bedre og tilrettelegge for en kultur som har høyde for at man kan si og gjøre feil og samtidig få muligheten til å gjøre det bedre neste gang.

Hvem/hva vil du hylle og hvorfor?
– Samina Ansari. Samina er nyansatt i Equality Check og har en utrolig imponerende CV. Hun kom til Norge som flyktning fra Afghanistan ni år gammel og har jobbet i blant annet NATO, EU og FN før hun jobbet med fredsprosesser i Afghanistan de siste seks årene. Hun har imponert meg med sitt sinn, hennes fantastiske humor, sterke personlighet og helt unike formidlingsevne. Jeg er sikker på at hun vil bli en stjerne i Norge, bare vent!

Hva gjør deg forbannet?
– Homofobi, rasisme og seksisme. At folk er trangsynte og meningssterke om hvordan folk bør være, og ikke bygger dem som er annerledes enn seg selv. Jeg blir rett og slett forbanna når jeg hører folk snakke nedlatende om andre generelt, og særlig når uttalelsene er på bakgrunn av andres unike identitet. Jeg har skapt mang en ubehagelig situasjon i sosiale sammenhenger, jeg klarer ikke holde munn om jeg hører noe homofobisk, rasistisk eller mannssjåvinistisk.

Les også: Ny studie med oppsiktsvekkende funn om damer med minimal bekledning i kulden

Hvis du har 500.000 å investere, hvordan ville du investert?
– Jeg ville investert mer i appen Kron, der jeg har satt opp ulike aksje-sparekonto med tema likestilling, miljø og teknologi. Avkastningen er god, og som liten investor i Kron AS og tidligere styremedlem er jeg blitt helt avhengig av den.

Hva er den beste eller verste gaven du har fått eller gitt?
– Utover livet selv, er den aller beste gaven jeg har fått utdannelsen min. Ingen kan ta den fra meg og den varer evig. Den har vært livets gave i forhold til muligheter, kunnskap og nettverk senere i livet.

Gi oss noen kjappe anbefalinger!

Bok/avis/magasin: Akkurat nå leser jeg Corona Express av Kjell Nordström om hvordan pandemien har kastet oss inn i fremtiden med rakettfart.
Serie/film: Går vel ikke an å gi et mer mainstream svar nå, men Squid Game er helt unik!
Musikk: Det er vel ingen hemmelighet at jeg er ganske fan av TIX, men jeg hører også mye på house og dance.

App: Oura. En app som er koblet med ringen jeg har på fingeren som gir tilbakemelding hver dag på hvordan det står til med helsa. Jeg får en score hver morgen på bakgrunn av søvnkvalitet, hjerterytme og variasjon og kan til og med tracke syklusen min ved hjelp av temperaturmåleren.
SoMe-profil: @BAdesken. Takk for daglig humoristisk påminnelse om vårt uskyldige, lille land og alle mediene som dekker det man ikke kunne tro kunne dekkes.
Mat/drikke: Jeg er ikke veganer, men forsøker å leve så vegansk som mulig med hensyn til dyrevelferd og miljø. På drikke må jeg nok si min nylanserte Isabelle’s Sustainable Rosévin fra Backsberg i Sør-Afrika som er en av verdens få karbonnøytrale vingårder med fokus på miljø og sosial bærekraft.
Og hvor drar du helst på ferie? Et sted jeg aldri har vært. Har satt som mål å se hele verden før jeg reiser tilbake de samme stedene, så hver ferie går alltid til et uoppdaget landskap. Neste på lista er forhåpentligvis Jordan!

Hva gleder du deg mest til det neste året?
– Jeg gleder meg til å takke ja til og skape muligheter som ikke har vært mulig å gjennomføre de siste to årene. Jeg gleder meg til å reise mer, utfordres på andre arenaer og treffe mennesker fra hele verden. Også håper jeg på mer TV-jobb, det synes jeg er urimelig gøy!

Les også: Dukket opp med «den faktiske kona»: – Flere har trodd at han har flere koner

Og ærlig talt: Ananas på pizza?

Yay or nay? Jeg var nay helt frem til 2021, men plutselig er jeg blitt helt yay!

Les alle Ærlig talt-intervjuene i Nettavisen her!