Du leser nå «Ærlig talt», Nettavisens faste spalte der kjente og aktuelle personer svarer på et knippe faste spørsmål om seg selv, sine meninger, hverdagen og de viktige ting i livet – samt noen kjappe anbefalinger!

Artist Jorun Stiansen har en lang artistkarriere bak seg, og hun ble først kjent i 2005 da hun gikk helt til topps i «Idol». Siden har hun deltatt i en rekke TV-produksjoner, blant annet «Stjernekamp» og «71 grader nord – team», som hun er aktuell med i disse dager.

Vær så god, her har du:

Navn: Jorun Stiansen
Alder: 39
Sivilstand: Samboer
Hva heter du i SoMe? @jorunstian
Vokst opp: Vennesla
Bor nå: I Grimstad
Arbeidsplass: Ambassadør Postkodelotteriet og «71 grader nord – team»
Hvordan kommer du deg rundt i hverdagen: Beina, sykkelen, buss eller bilen

Hva engasjerer deg akkurat nå?
– Jobben min i Postkodelotteriet. Det er så utrolig moro og motiverende å se at hjelpen kommer frem og at det vi gjør fungerer. Så det gjør meg veldig engasjert om dagen og vi står på videre!

Hva er ditt mest kontroversielle standpunkt?
– Jeg er ikke den som tyter ut med de mest kontroversielle utsagnene, men tydeligvis så gjorde jeg en del folk provosert for mange år siden da jeg sa høyt at barn er ikke noe for meg og jeg ønsker ikke å være en forelder. At å være seg selv og den man er født til å være skal være kontroversielt for andre er ufattelig for meg å tenke på.

Hva er du stolt av å ha oppnådd det siste året?
– At jeg i 2022 sammen med Tom Stiansen og Postkodelotteriet var med på å samle inn 103.410.424 kroner til sammen til WWF Verdens Naturfond og SOS-Barnebyer. Verden er i krise på så mange måter og det å få overrekke en slik sum som går til de livsviktige prosjektene til begge disse organisasjonene er sterkt og rørende. Jeg blir dødsgiret og vil jobbe enda mer for å samle inn mer støtte og mer hjelp til de som trenger det.

Les også: Artisten ble beskyldt for å være ruset på TV

Introvert eller ekstrovert?
– Jeg er introvert for å klare å være den ekstroverten jeg er. Jeg elsker folk og oppmerksomhet, det gir meg masse energi. Men egentid og rom for å lade er vel så viktig for meg. Jeg er mer stille enn folk tror faktisk.

Rett fra levra eller konfliktsky?
– Jeg prøver å være bevisst på hvordan og hva jeg bruker energien min på. Er det en sak som er viktig for meg, en ren prinsippsak eller pur urettferdighet er det dønn rett fra levra og ferdig med den saken. Uviktig ræl, sladder og pjatt gidder jeg ikke å bruke energi på.

Nøye planlagt eller tar det som det kommer?
– Begge deler. Jeg er veldig spontan og elsker å ta livet og hver dag som det kommer, men gjelder det fest, jobb og tur-reiser vil jeg planlegge nøye for å få mest ut av hele opplevelsen.

Spare eller spandere?
– Til pappas store sorg er jeg ikke flink til å spare. Men mitt motto har alltid vært «du har ikke bruk for dem i likskjorta». Men hvis det er noe eller en ting jeg har skikkelig lyst på, sånn på ekte, så er jeg helt rå på å spare! Da går det fort!

«Dax18» eller «Farmen»?
– «Dax18». Nå ble du overraska, haha!

Brettspill eller Playstation?
– Jeg spiller kun spill på hytta og da er det brettspill. Helst Yatzy da, men brettspill med riktige folka er moro. Scrabble og Ludo er gøy.

Når gråt du sist, og hvorfor?
– Jeg gråt av meg selv på TV! Det var kun fordi jeg kjente så innmari på de samme følelsene jeg hadde ved den målgangen og tredje plassen i forrige etappe under «71 grader nord – team». Jeg var helt utmattet, trøtt og tom for næring, og den tomhetsfølelsen jeg hadde da jeg satt på bakken over sekken og hulka fordi jeg ikke ville komme på fjerde plass igjen husker jeg så sykt godt. Så da gråt jeg.

Hva er det modigste du har gjort?
– Hoppa ut av et helikopter ned i Hornindalsvatnet. Også da jeg sto opp for meg selv og sa ja til å være med på «Stjernekamp». Har også sittet fire meter unna fra en diger sølvrygg fjellgorilla i jungelen i Uganda sammen med resten av den ville gorillaflokken. Det er det mest fantastiske og intense jeg har opplevd. Så da følte jeg meg modig.

Hva er det mest dramatiske du har opplevd?
– Husker veldig godt som 14-åring da pappa fikk hjerteinfarkt på kontoret rett før han og jeg skulle ut å springe. Det var veldig intenst og skummelt husker jeg. På sykehuset stoppa hjertet to ganger og de måtte hjertestarte han opp igjen. De lydene fra sykehuset glemmer jeg aldri. Heldigvis gikk det bra da og pappa har vært i bra form siden.

Og … når tabbet du deg sist ut?
– Jeg føler jeg har tabbet meg nok ut på «71 grader nord – team», ved å svare og gå i feil retning uendelig mange ganger. Men jeg lærte mye av det da, så tabber er fint, det. «Fail forward» sa Will Smith en gang.

Les også: Ble fridd til på ferie: Dumpet han da de kom hjem

Hva angrer du mest på i livet?
– Er det noe jeg er flink til så er det å leve i øyeblikket og prøve å sette pris på enhver situasjon og lære mest mulig av den eller og ha det gøyest mulig. Så jeg har ingenting jeg kommer på som jeg tenker at jeg angrer på. Men skulle jeg funnet på noe jeg angrer litt på så måtte det være at jeg ikke tok mer utdanning. Selv om jeg var dødslei av skolen på videregående og «Idol» kom på akkurat rett tidspunkt.

Hva er det sykeste ryktet du har hørt om deg selv?
– Oi, det ryktet har jeg ikke hørt enda. Jeg prøver bevisst å ikke oppsøke steder eller folk jeg kanskje aner vil spy ut dritt om meg og holder meg til folk jeg elsker, kjenner og vet ikke sprer dritt.

Hva er det fineste noen har sagt til deg?
– At jeg er ekte. Det er det beste komplimentet jeg får.

Hvem ville du kansellert, og hvorfor?
– Se svaret under.

Les også: Karoline Krüger tar prinsessen i forsvar: – Hun får altfor lite kred

Hva syns du om kanselleringskulturen?
– Jeg er imot kanselleringskulturen da jeg syns det er skummelt hvis noen mennesker skal få bestemme hvem som er «inne» og hvem som er eller burde holdes «utenfor» i samfunnet basert på hva andre mener, tenker eller føler. Å snu blikket bort fra det vi er uenige i vil jo ikke lære oss noe og det tror jeg er hele nøkkelen og derfor ekstremt viktig. Vi må ta debattene, de kleine, de vonde og vi må lære av historien så ikke historiene gjentar seg i fremtiden.

Hvem/hva vil du hylle og hvorfor?
– Hjemmesykepleierene. Er det noen som fortjener all honnør, mer fokus, lønnsøkning og ære så er det dem. Det arbeidet de gjør er livsviktig og jeg blir oppriktig lei meg når jeg hører og leser historiene fra hjemmesykepleien om dårlig tid og samvittighet på jobb for de pleietrengende.

Hva gjør deg forbannet?
– Hjertesaker som rasisme, dyreplageri og mobbing er noe som virkelig gjør meg forbanna når jeg ser eller hører om at folk og dyr opplever. At vi ikke har lært mer av historien, at ikke vi ønsker bedre for oss selv og andre er faen meg helt ufattelig å forstå. Så at enkelte mennesker som utfører disse handlingene ikke vet bedre eller lever i ett liv med mangel på kjærlighet og riktig veiledning og support rundt seg er bare trist.

Hva er den beste eller verste gaven du har fått eller gitt?
– Jeg ga en fiskestang i en babyshower en gang. Tror ikke moren var veldig fornøyd med den. Og bildekkene jeg fikk til 30-års dagen min fra mamma og pappa satte heller ikke fyr i taket for å si det sånn.

Gi oss noen kjappe anbefalinger!

Bok/avis/magasin: «Den edle kunsten å gi faen» av Mark Manson og Jay Shetty «Tenk som en munk». Alle ungdomsskoler i landet burde hatt disse to bøkene som pensum på skolene
Serie/film: Favorittserier du MÅ se: «Game Of Thrones», «The Boys», «The Sopranos», «The Peacemaker» og «After Life». Favorittfilmer du MÅ se: «The Wolf Of Wall Street» og «The Gentlemen». Elsker de
Musikk: Last ned After Life, soundtrack 1, 2 & 3. Fantastisk musikk som får meg til å le, grine og smile
App: @headspace. Trenger du ett lite avbrekk og deilig pust i hverdagen inneholder denne appen tips triks og deilig musikk og øvelser for nettopp dette. Jeg bruker denne appen når jeg mediterer. Prøv!
SoMe-konto: @markmanson og @jayshetty. Lærer stadig noe nyttig og ett innlegg fra de gutta oppleves som ett lite fristed. Prøv. Du vil ikke angre
Mat/drikke: Sunt og Godt på toppen av Løkka i Oslo. Et herlig sted for sunne og deilige juicer og smoothier og digge sandwicher servert av hyggeligste og herligste fyren ever. Å sitte der med ei kokosbolle og drive med «people-watching» i det travle krysset er magisk. PS: Bestill eple og ingefær-juicen. Naaaaaam! Et tips til bra spisested på Sørlandet er Smag og Behag Kristiansand. Kortreist mat laget av superdyktige kokker som tilbereder helt ville retter. Favoritt. Vinkartet deres er også i en klasse for seg
Feriedestinasjon: Norge og Vestlandet. Jeg skal tilbake til Loen-området i sommer! Du MÅ til Sølvane Gard i Kandal. Magisk sted

Hva gleder du deg mest til akkurat nå?
– Å komme hjem til badet vårt i Grimstad og ta et skikkelig hjemmespa. Sitter på hytta mi nå uten innlagt vann og dusj, så å komme hjem nå til innlagt vann og en skikkelig dusj blir luksus.

Og ærlig talt:

Ananas på pizza? Yay or nay?
– Its a yaaaaay! Jeg ELSKER ananas på pizzaen min!

Les alle Ærlig talt-intervjuene i Nettavisen her!