Du leser nå «Ærlig talt», Nettavisens faste spalte der kjente og aktuelle personer svarer på et knippe faste spørsmål om seg selv, sine meninger, hverdagen og de viktige ting i livet – samt noen kjappe anbefalinger!

Martin Bjercke, også kjent som Martin Danielle, er en norsk artist. Han er også en av hovedpersonene bak elektronikagruppen CLMD. Bjercke har tidligere vært mentor i «The Voice».

Vær så god, her har du:

Navn: Martin Bjercke (aka CLMD aka Martin Danielle)
Alder: 35
Sivilstand: Forlovet
Hva heter du i SoMe? @clmdmusic
Vokst opp: Snarøya
Bor nå: Oslo
Arbeidsplass: Der folk vil se meg opptre, og Bobler og Bass Studios
Hvordan kommer du deg rundt i hverdagen: Prøver å gå mest mulig, kollektivt, eller elbil

Hva engasjerer deg akkurat nå?
– Blockchain og WEB3 løsninger for å bedre hverdagen til låtskrivere, produsenter og artister.

Hva er ditt mest kontroversielle standpunkt?
– At politikerne ved makten i dag svikter de svakeste i samfunnet totalt! De virker mer opptatt av jage bort de rike, enn å hjelpe de fattige.

– AS Norge håver inn penger som aldri før, likevel blir det vanskeligere og vanskeligere for de som allerede har det tøffest i samfunnet. For eksempel: ifølge E24 tjener staten 80 milliarder mer enn vanlig på de dyre strømprisene. Er det virkelig nødvendig? Og kunne vi ikke da tatt de 80 milliardene og kjørt inn i tiltak i helsevesenet eller andre steder hvor det virkelig trengs, spesielt nå etter pandemien?

Hva er du stolt av å ha oppnådd det siste året?
– Selv om jeg ikke fødte selv, var det veldig stas å bli pappa igjen!

Les også: Reaksjonene haglet etter åpenheten om fødselsdepresjonen: – Det er lov å snakke om følelser

Introvert eller ekstrovert?
– Tror de fleste som kjenner meg ville kalt meg ekstrovert, men er nok mer en ekstrovert-introvert. Jeg elsker å være sosial, men er helt avhengig av alenetid.

Rett fra levra eller konfliktsky?
– I utgangspunktet styrer jeg unna enhver konflikt, men etter å ha blitt far merker jeg at «bullshit-barometeret» mitt er borte. Jeg har ikke tid eller energi til å kaste bort på være konstant «people-pleaser». Jeg har nok blitt mye strengere på hva jeg tolererer etter at barna kom inn i livet.

Nøye planlagt eller tar det som det kommer?
– Tar det definitivt som det kommer, hater å planlegge noe som helst, til alle rundt meg sin store frustrasjon. Life hack er å skaffe seg en partner som elsker å planlegge.

Spare eller spandere?
– Spandere!

«Dax18» eller «Farmen»?
– «Farmen»! Et av de få programmene jeg kunne tenkt meg å være med på selv faktisk!

Brettspill eller Playstation?
– Haha, enkelt spørsmål! Jeg samarbeider med Playstation, så jeg kan til og med si at jeg jobber hver gang jeg spiller.

Les også: Trond Moi avslører: Skulle egentlig ikke bli kokk

Når gråt du sist, og hvorfor?
– Da jeg så på «Året med kongefamilien» i romjulen. De besøkte Utøya sammen med pårørende. Det traff meg knallhardt.

Hva er det modigste du har gjort?
– Å satse på musikken, og fortsette å satse på musikken gjennom pandemien, også å bli far. Det fristet med A4-jobb en del ganger der.

Hva er det mest dramatiske du har opplevd?
– Jeg var på turné i Den dominikanske republikk. Da så jeg to mennesker på moped uten hjelm bli påkjørt av en buss. Det sitter i margen fortsatt.

– Fødselen av Alf, min førstefødte. Tre dagers fødsel som endte i hastekeisersnitt hvor både mor og barn holdt på å stryke med.

Og … når tabbet du deg sist ut?
– Jeg er ekstremt klønete, så er vel en kontinuerlig parade av tabber her. Men jeg klarte å rive i stykker et av min samboers gamle bilder mens jeg ryddet i et skap her om dagen. At jeg er klønete går ofte utover henne, så jeg fikk høre det.

Hva angrer du mest på i livet?
– At jeg ikke har vært tøffere. Spesielt i konflikter. Jeg tror jeg kunne utrettet enda mer ved å kreve min plass i visse situasjoner.

Hva er det sykeste ryktet du har hørt om deg selv?
– Det må vel ha vært da noen mente at jeg drev med kokain under «The Voice»-perioden fordi folk mente man kunne se det på trynet mitt. Jeg lurer litt på hva slags tryne jeg har, for jeg trodde jeg så normal ut opp til da.

Hva er det fineste noen har sagt til deg?
– At musikken min har hjulpet dem i tøffe tider. Musikk kan være et mektig redskap for noen, og at min musikk har hjulpet noen til å få det bedre er en herlig følelse.

Hvem ville du kansellert, og hvorfor?
– Kanselleringskulturen kan godt bli kansellert, jeg mener man kommer mye lenger hvis man tør å snakke om ting. Selv om man møter mennesker med ubehagelige synspunkt.

Og … Hva syns du om kanselleringskulturen?
– Den har gått for langt. Det har gått fra være et fantastisk initiativ som satte lys på ekstremt mange problemer som ikke var belyst, til å bli en heksejakt på hvem neste vi kan kansellere. Per nå fungerer den som et munnbind på ytringsfriheten.

Hvem/hva vil du hylle og hvorfor?
– Alle som tør å satse og følger drømmene sine! Det å gå utenfor komfortsonen er ekstremt tøft. De som prøver å skape sin egen fremtid, fortjener en klapp på skulderen!

Hva gjør deg forbannet?
– Mobbing, griskhet og folk som vil andre vondt. Verden er vanskelig nok som den er! Vi trenger å være snillere og mer tålmodig med hverandre. Det er kanskje litt «kumbaya», men nøkkelordet mitt for 2023 er å være snill.

Hvis du har 500.000 å investere, hvordan ville du investert?
– Jeg ville satt alt inn i Centaurify.io, en blokkjede basert musikkplattform jeg er med på å bygge for å bedre vilkårene for artister i fremtiden. Det er på tide at de som gjør den viktigste jobben i musikkbransjen får betalt som de fortjener.

Les også: Avslører ukjent fortid fra fengsel

Hva er den beste eller verste gaven du har fått eller gitt?
– Det er tanken som teller, eller? Men jeg er ganske stolt av fødselsgaven forloveden min fikk da hun fødte førstemann. Det var et smykke med en smaragdstein som min far har gravd ut med sine egne hender da han var ung. Jeg liker godt å gi bort gaver med litt dypere betydning enn bare at det er kjøpt i butikken.

Gi oss noen kjappe anbefalinger!

Bok/avis/magasin: «Kunsten å leve» av Jan Vincents Johannessen. Fantastisk bra bok som får deg virkelig til å analysere livet på nytt
Serie/film: Elsker startup-serier som «WeCrashed», «The Playlist», og «Super Pumped: The Battle for Uber»
Musikk: Er det lov å drive reklame for egen virksomhet? Eller så ville jeg anbefalt Fred Again. Albumene hans høres mer ut som en dagbok enn noe annet. Han bruker mye opptak fra mobilen som er et utrolig kult virkemiddel for å bringe deg inn i hans univers
App: Vet er jeg er sen til festen, men fant nylig ut at TikTok er mer enn danseglade tenåringer! Det er tusenvis av sub-miljøer på appen, og jeg har selv lært mye ved å følge kanaler innenfor musikkproduksjon
SoMe-konto: @gl1tch1nth3m4tr1x på TikTok! En kanal som får deg til å lure på om vi faktisk lever i den virkelige verden, eller om alt bare er en simulator
Mat/drikke: Mamma Pizza – tør jeg å si det? Ja, verdens beste pizza!
Feriedestinasjon: Kan ikke huske sist jeg var på ferie noe annet sted enn hytta, men norsk natur er jo noe helt eget. Men jeg må anbefale Tokyo, det er den byen som har gjort villest inntrykk på meg

Hva gleder du deg mest til akkurat nå?
– Et (forhåpentligvis) normalt år med konserter! I fjor var det en del rusk i en bransje i ubalanse etter to år med pandemi. Jeg tror og håper at vi er tilbake i fullt driv i år! Jeg har også kjøpt mitt første hus! Gleder meg ekstremt til å få mer plass og muligheten til å lage vårt helt eget hjem for familien.

Les også: CLMD-Martin punget ut for drømmeboligen: Vil bygge studio i kjelleren

Og ærlig talt:

Ananas på pizza? Yay or nay?
– Så klart! Er bare pessimister som ikke liker ananas på pizza. Ananas = godt. Pizza = godt. Enkel matte.

Les alle Ærlig talt-intervjuene i Nettavisen her!