Du leser nå «Ærlig talt», Nettavisens faste spalte der kjente og aktuelle personer svarer på et knippe faste spørsmål om seg selv, sine meninger, hverdagen og de viktige ting i livet - samt noen kjappe anbefalinger!

Vær så god, her har du:

Navn: Sebastian Solberg
Alder: 32
Sivilstand: Samboer med Nikoline Anundsen, sammen har vi tre jævlig cute kids!
Vokst opp: Kolbotn og Tusenfryd
Bor nå: Ullern, Oslo
Arbeidsplass: Nylig sluttet som kreativ leder i Eccentric People for å jobbe for meg selv som influenser og markedskonsulent
Hvordan kommer du deg rundt i hverdagen: Stort sett bil

Les også: Dette er de «hemmelige» detaljene fra Kardashian-bryllupet

Hva engasjerer deg akkurat nå?
– Akkurat nå synes jeg det er viktig at folk tør å si «vet du hva, jeg har det ikke så bra i dag». Vi snakker veldig mye om kroppspress, men glemmer helt «perfekt-presset». Dette tror jeg personlig er mye mye verre. Presset om å ha god økonomi, perfekte forhold, veloppdragne barn, store vennegjenger, perfekt arbeidsplass, ny bil osv. Dette er et press vi alle bidrar med ved å la være å snakke om de vanlige, men kjipe tingene som skjer i livet.

Hva er ditt mest kontroversielle standpunkt?
– Jeg føler meg ikke som en veldig kontroversiell person, men folk ble jo ganske provosert over at jeg mener at ubetalte internships er helt ok. Jeg og mange av mine venner har vært i ubetalte internships i store bedrifter vi ellers aldri ville fått jobb i, og har dratt god nytte av det senere i livet. Jeg håper mine barn får samme muligheter til det. I tillegg lærer det deg at du må jobbe for å komme deg oppover. Jeg tror 90% av tilfellene handler det mer om å jobbe hardt enn smart. Selv om en kombinasjon selvfølgelig er best.

– Føler store deler av generasjon Z er så opptatt av rettigheter for hver minste lille detalj at de glemmer å jobbe for og oppnå sine mål i en evig kamp om at alt skal være rett. Ikke at man skal tåle absolutt alt, men man må dessverre svelge noen kameler på veien. Det gjelder alle som vil inn i bransjer hvor det er tett om plassene.

Les også: Tar avstand fra vold etter vond fortid: – Har brukt mange år på å angre

Hva er du stolt av å ha oppnådd det siste året?
– Sikkert kjedelig svar, men jeg er utrolig stolt av de tre barna mine. At Nikki og jeg klarer å karre oss igjennom hverdagen med tre små kids som alle trenger hjelp med å tørke seg i rumpa. Også er jeg stolt av at jeg turte å være ærlig om at jeg har hadde det tøft personlig i fjor.

Introvert eller ekstrovert?
– Ekstrovert, men med ca. 15 introverte dager per år.

Rett fra levra eller konfliktsky?
– Jeg vil absolutt ikke kalle meg en konfliktsky person. Jeg burde vel heller holdt kjeft litt oftere.

Nøye planlagt eller tar det som det kommer?
– Ta det som det kommer. Jeg hater å lage planer for langt frem i tid.

Spare eller spandere?
– Spandere. Hvem faen liker en gjerrigknark? Når det er sagt er det forskjell på å være sparsommelig og gjerrig. Gjerrighet er en av de egenskapene jeg synes desidert er minst attraktivt hos andre mennesker. Generøsitet derimot er super attraktivt. Det handler jo ikke bare om økonomi, men å spandere av sin egen tid, tjenester eller vise at man klarer å gjøre ting for andre uten egen vinning.

Les også: Hollywood-rolle for Renate Reinsve

Offentlig eller privat?
– En god blanding. Jeg er veldig åpen om mye, men har også mine grenser. Jeg liker godt muligheten man har med sosiale medier hvor du kan bestemme litt selv når du vil være synlig og når du ikke er så keen på det.

Dax18 eller Farmen?
– Farmen.

Brettspill eller Fortnite?
– Brettspill.

Livets skole eller mastergrad?
– Du får jo livet skole mens du tar en mastergrad? Tror nok at hendelsene i livet gjør deg sterkere, smartere og lærer deg mer enn du gjør på en mastergrad, men det er også mye lærdom i en mastergrad som er viktig å få med seg. Følge frister, jobbe i team, ha et fast sted å gå, at man må jobbe for å få gode resultater. Jeg er glad for at jeg både får livets skole og har en mastergrad.


Når gråt du sist, og hvorfor?
– Gråt i går. Så en video fra Ukraina hvor en bygning med barn ble bombet. Alt med barn som ikke har det bra knuser hjertet mitt.

Hva er det modigste du har gjort?
– Jeg ser ikke på meg selv som en spesielt modig person, men jeg har vel ganske ofte turt å gjøre andre ting enn hva samfunnet forventer. Jeg har også alltid prøvd å være meg selv på godt og vondt selv om jeg vet folk ikke alltid liker det. For meg er det bedre å ikke bli likt av alle, men å være seg selv. Å bli likt av alle for noe annet enn det du egentlig er virker veldig slitsomt.

Les også: Ronny Brede Aase mottok brutal hets: – Jeg synes du er helt for jævlig

Hva er det mest dramatiske du har opplevd?
– Det ønsker jeg ikke svare på. Her kicker den private delen av meg inn.

Og … når tabbet du deg skikkelig ut?
– Generelt klønete person og snakker ofte før jeg tenker så tabbene kommer daglig, men noe jeg kommer på nå i farta er vel at jeg forhåndsdømte en person som viste seg å være et fantastisk menneske som har lært meg masse. Vedkommende var en person jeg hadde bestemt meg for å ikke like, og som jeg aldri tenke jeg skulle ha noe med å gjøre. Det var en viktig lærdom for meg og noe jeg streber for å ikke gjøre.

Politisk korrekthet og krenkorama - er det et tegn på at samfunnet utvikler seg til det bedre eller det verre? Begrunn!
– Verre. Det er håpløst at vi ikke lenger kan si hva vi mener og tenker uten at noen skal stå med moralsk pekefinger. Det må være åpenhet for at vi mener forskjellige ting og tar forskjellige valg. Noen kamper er selvsagt viktige, men jeg tror vi må huske på at ikke hver eneste lille ting skal tolkes feil eller må diskuteres.

Hvem/hva vil du hylle og hvorfor?
– Har flere kvinner jeg synes er råe, og synes det er kult at flere og flere kvinner stikker seg frem.

– Emilie Enger Mehl: Hvor fett er det ikke være minister før man er 30? Jeg stemmer absolutt ikke på Senterpartiet, men Emilie er dødsflink og fremstår både likanes, gøyal og som en seriøs politiker. Nikoline Anundsen: Tre kids på 3,5 år. Gjort ferdig bachelor og bygger karriere i samme slengen. I tillegg er hun som regel ekstremt chill og morsom. Emma Ellingsen: Jeg håper virkelig barna mine vokser opp med flere forbilder som viser dem viktigheten av å være seg sjæl. Rawdah Mohamed: Nok et eksempel på kvinne som er seg sjæl og får det til å funke. Utradisjonell, morsom, småfrekk og tør å stå opp mot ting hun mener er feil.

Hva gjør deg forbannet?
– Rasisme, kvinnehat, homofobi, folk som er slemme mot barn. Og kjendiser/influensere som holder seg relevante ved å henge ut enkeltpersoner og diskuterer personer fremfor sak. Jeg er veldig ofte enig med de som løfter fingeren mot andre, MEN du mister min respekt når du som voksen hvit, rik, mann/kvinne velger å gå i krigen mot småjenter i begynnelsen av 20- årene for å få frem et poeng. Og at de absolutt må ta det offentlig og som oftest tar folk de vet at mange «hater» synes jeg både er feigt, kjipt og jeg føler ofte de gjør det mer for egen vinning enn for at de faktisk bryr seg om saken.

Hvis du har 500.000 å investere, hvordan ville du investert?
– Fin egenkapital til en ny leilighet. Så hadde jeg kjøpt en liten leilighet og leid ut.

Les også: Sigrid Bonde Tusvik: – Jeg har fått masse drapstrusler

Hva er den beste eller verste gaven du har fått eller gitt?
– Jeg har gitt Nikoline en Chanel veske i fødselgave. Det er ganske bra synes jeg? Dårligste er da jeg gav min sønn på 2 et toastjern.

Gi oss noen kjappe anbefalinger!

Bok/avis/magasin: Elle har kommet med et nytt magasin til menn som heter Konkret
Serie/film: Furia
Musikk: En TikTok-dame som heter Jax og en TikTok-fyr som heter Spencermusic. Nydelige stemmer og interessante personligheter
App: OpenTable når man er i USA. Perfekt for å få resteplasser på restauranter det ofte er vanskelig å få bord på
SoMe-profil: Spencermusic. Har et litta mancrush på han om dagen! Så fet type, fete klær, kul attitude og veldig dyktig sanger!
Mat/drikke: Her er jeg høyt og lavt. Ingen spesielle steder jeg er 100% lojal til, men jeg elsker Lokal på Skøyen med familien, hvis jeg har barnefri er det alltid gøy med lørdagsbrunch på Michaels, også er det en sånn liten sykt hyggelig italiensk på Adamstuen som jeg ikke husker hva heter
Og hvor drar du helst på ferie? Storby. Hvor som helst

Hva gleder du deg mest til det neste året?
– Reise mer. Både alene, med familien, med Nikoline og med venner!

Og ærlig talt:

Ananas på pizza? Yay or nay?
– NAY, absolutt ikke!

Les alle Ærlig talt-intervjuene i Nettavisen her!