Gå til sidens hovedinnhold

Arnold Schwarzeneggers klare melding går verden rundt

Hollywood-stjernen sparte ikke på kruttet.

Se hele videoen i vinduet øverst!

Søndag publiserte nemlig den tidligere guvernøren i California en video på både Twitter og Facebook. Der sammenligner han angrepet på Kongressbygningen med oppblomstringen til Nazi-Tyskland.

- Jeg er veldig klar over krystallnatten. Det var en natt med hærverk mot jødene i 1938 av nazistenes versjon av «Proud Boys», sier Schwarzenegger og fortsetter:

Les også: Dette mister Trump om han blir dømt i riksrett

- Onsdag var krystallnatten her i USA. Det knuste glasset var vinduene til Kongressen. Men mobben knuste ikke bare vinduene. De knuste ideene vi tok for gitt. De knuste ikke bare dørene til bygningen som huser det amerikanske demokratiet. De tråkket på prinsippene som dette landet er bygget på, sier han.

Videoen har per søndag kveld klokka 20.30 fått 12,7 millioner visninger på Twitter og nær 3 millioner visninger på Facebook.

Trump har de siste dagene fått hard medfart etter at Kongressen onsdag ble stormet av hans egne tilhengere, mens kongressmedlemmene fortsatt jobbet med å godkjenne Joe Biden som ny president.

Den avtroppende presidenten anklages for å ha oppildnet til stormingen, og Demokratene har truet med riksrett om ikke Trump selv går av.

Les også: Toppsjefen angrer bittert: - Verste avgjørelsen i mitt liv

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker

Kommentarer til denne saken