Tidligere har den amerikanske Emmy- og Golden Globe-nominerte skuespilleren Ashley Judd (50), kjent fra filmer som blant annet «Mord på kreditt», «Samleren» og «Divergent», fortalt om at hun tre ganger har blitt voldtatt.

Under konferansen «Women In The World Summit» i New York forrige uke, sto Judd på scenen igjen og snakket om de grufulle hendelsene hun har vært igjennom. Og denne gang holdt hun ingen detaljer tilbake.

Det er danske BT som omtaler saken.

- Som alle vet så er jeg veldig åpen om at jeg har overlevd voldtekt tre ganger. En av gangene skjedde det en unnfangelse, uttalte hun.

Ifølge den danske avisen skal overgrepet som gjorde henne gravid funnet sted i Tennessee.

Tok abort

Den 50 år gamle skuespilleren fortalte at hun tok abort. På grunn av lover og regler som gjelder i den delstaten i USA, hadde hun vært tvunget til å dele foreldreansvaret for barnet dersom hun valgte å beholde det.

Grunnen til at hun først nå står frem med hele historien, er fordi delstaten Georgia har vedtatt at det ikke er lov til å ta abort dersom fosterets hjerteslag kan høres.

Med sin historie håper Judd at hun kan påvirke lovene til å sikre kvinner lovlig aborter under ordnede forhold.

Ifølge BT mener hun at staten kun kan få bestemme, og vedta lover og regler, om hva som foregår utenfor hennes kropp. Ikke innvending.

Anklaget Harvey Weinstein

Ashley Judd er kjent for å ha bein i nesa, og applauderes for å stå frem med sine historier.

Hun var blant annet en av dem som gikk ut med anklager om filmmogulen Harvey Weinstain i oktober i 2017, og anmeldte ham for sextrakassering.

Judd har i flere år vært svært aktiv i humanitære og politiske saker, og har blant annet demontrert for pro-abort-tilsetninger, ifølge TV 2.