I sommer har artist Astrid Smeplass (25), bedre kjent under artistnavnet Astrid S, opptrådt på en rekke festivaler landet rundt –og fansen har fått danse til låter som «Hurts so good» og «It’s OK If You Forget Me».

Les også: Astrid S taus om sivilstatusen: Derfor vil hun ikke svare

Fra scenen har artisten laget god stemning, men også kommet med stikk mot eget plateselskap, Universal Music på flere av sommerens festivaler. Ifølge artisten har nemlig ikke plateselskapet hatt lyst til å gi ut en av låtene hennes, selv om artisten selv liker den.

Derfor har hun selv sunget låten likevel, til fansens store glede.

Får gi ut låten likevel

Nå ser det imidlertid ut til at hun har klart å overbevise plateselskapet om at låten er verdt å satse på.

I en ny video på TikTok svarer stjernen til en fan at plateselskapet har gått med på å at hun skal få gi ut låten samtidig som hun jobber med sitt kommende album.

«Gjett hvem som hører på 'final mix' fordi Universal gikk med på å gi den ut mens jeg jobber med albumet mitt», skriver hun til videoen.

@astridsofficial

Replying to @cecile.nijhof 🥰🥹🥰🥹🥹🥰🥰🥰🥹🥹🥰🥰🥹🥹🥰🥹🥰🥹🥹🥹🥰😀😀😀😀

♬ come 1st - ASTRID S

Nyheten om at låten nå mest sannsynlig gis ut likevel blir tatt godt i mot hos fansen, som er i ekstase i kommentarfeltet til videoen.

«Herregud, jeg er så spent!» skriver en, mens en annen mener det er helt på sin plass at sangen blir gitt ut:

«Som Universal bør, du kommer først».

I resten av kommentarfeltet renner det også inn med meldinger til artisten om at de vil høre mer og gleder seg til både ny låt og nytt album. Når låten blir tilgjengelig er derimot ikke bestemt ennå, forteller Smeplass i kommentarfeltet.

«Vi prøver å få det gjort så fort som mulig. Den trenger en mix og master, og kanskje litt kunst eller noe», skriver hun.

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Smeplass til denne saken. Universal Music har heller ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Kom med stikk fra scenen

Ballen begynte altså å rulle etter at Smeplass kom med stikk til Universal Music under flere av sommerens festivaler, deriblant Stavernfestivalen, og delte klipp av det i egne sosiale medier.

– Jeg har et plateselskap som heter Universal Music, og de synes sangen er ganske ræva. Jeg syntes den er dritfet, og fordi jeg har skrevet låta så kan jeg gjøre hva f**n jeg vil med den, sa Smeplass fra scenen på Stavern festivalen i juli.

Videre i klippet fra Stavernfestivalen sier hun med glimt i øyet at sjefen i plateselskapet selv var til stede under konserten, og at hun trengte hjelp fra publikum til å overbevise ham om å gi ut låta.

– Jeg vet at sjefen i Universal er her i dag, så jeg tenker jeg skal spille den låta, og da trenger jeg at dere er med og viser hvor fet den låta er, fortsatte hun.

Klippet satte kommentarfeltet i fyr og flamme, og det rant inn med kommentarer fra folk som vil høre mer og viser støtte til artisten.

«JEG TRENGER DENNE SANGEN I LIVET MITT» skrev en, mens en annen skrev at låta «må på Spotify så fort som mulig».

På kort tid ble videoen sett over 500.000 ganger, og i dag har den over 1,2 millioner visninger.