Astrid Smeplass (25), bedre kjent som Astrid S, har de siste årene bemerket seg som en av landets største artister, og har i tillegg en stor fanskare i utlandet.

Som popstjerne er hun tilknyttet plateselskapet Universal Music, som har gitt ut mesteparten av musikken hennes.

Les også: Astrid S taus om sivilstatusen: Derfor vil hun ikke svare

Men med eksempler som Zara Larsson, Taylor Swift og Karpe, har vi tidligere sett at det ikke alltid er like greit å ha et større selskap i ryggen som er med på å ta beslutninger og «kontrollerer» musikken din, noe det nå også viser seg at Smeplass har fått erfare.

– De synes sangen er ræva

Søndag delte nemlig Smeplass en video på TikTok fra da hun sto på scenen under Stavernfestivalen tidligere i sommer. I klippet kommer det frem at hun under festivalen spilte en av låtene Universal tilsynelatende ikke vil gi ut.

Videoen viser også at 25-åringen kom med et tydelig stikk til plateselskapet fra scenen.

– Jeg har et plateselskap som heter Universal Music, og de synes sangen er ganske ræva. Jeg syntes den er dritfet, og fordi jeg har skrevet låta så kan jeg gjøre hva f**n jeg vil med den, sier Smeplass til et jublende publikum.

Videre sier hun med glimt i øyet at sjefen i plateselskapet selv er til stede under konserten, og at hun trenger hjelp fra publikum til å overbevise ham om å gi ut låta.

– Jeg vet at sjefen i Universal er her i dag, så jeg tenker jeg skal spille den låta, og da trenger jeg at dere er med og viser hvor fet den låta er, fortsetter hun.

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Smeplass til denne saken. Universal Music har heller ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Renner inn med reaksjoner

Etter reaksjonene å dømme er det ikke til å legge skjul på at sangen er blitt tatt i mot med åpne armer fra fansen til Smeplass. I kommentarfeltet til den nylig publiserte videosnutten renner det inn kommentarer fra folk som vil høre mer og viser støtte til artisten.

– GI OSS DENNE PÅ SPOTIFY, skriver en fan, etterfulgt av en rekke utropstegn.

En rekke andre roser sangen opp i skyene, og spør hva de kan gjøre for å få plateselskapet til å gi grønt lys om å gi den ut.

– JEG TRENGER DENNE SANGEN I LIVET MITT, skriver en, mens en annen skriver at låta «må på Spotify så fort som mulig».

På under 17 timer har videoen blitt sett nesten 500.000 ganger, og over 250 personer har lagt igjen en støttende kommentar.