Lørdag kveld stiller Atle Pettersen (33) i årets siste delfinale i Melodi Grand Prix før den store finalen neste uke.

Pettersen deltok også i musikkonkurransen i 2021, der han nådde finalen men ikke helt opp. Nå, to år senere, er han spent på hvordan det norske folk vil ta imot det nye bidraget.

Les også: «Ex on the Beach» nominert til verstingpris

Han er også spent på hvordan det blir å stå på MGP-scenen uten koronarestriksjoner, som preget den forrige deltakelsen hans.

– I salen var det ingen i publikum. Det var kun et sort rom med noen lamper, og det var liksom det, sier han til Nettavisen om sin tidligere MGP-opplevelse.

– Også er jo dette det beste stedet og den beste scenen for å fortelle den historien man vil og formidle følelsene sine gjennom musikken, legger Pettersen til.

– Nakent, ekkelt og skummelt

Låten «Masterpiece» er svært personlig for artisten. Den er nemlig skrevet til hans ett år gamle datter.

Pettersen ble pappa for første gang i desember 2021, da datteren Demi kom til verden. Siden den gang har Pettersen gitt tydelig uttrykk for at han trives som pappa, men han har også vært ærlig om at han til tider har hatt mye dårlig samvittighet.

Og det er nettopp følelsene som følger med pappatilværelsen som preger låten hans.

– Det er nakent, ekte, skummelt og alle følelser på én og samme tid jeg kjenner på når jeg skal fremføre denne låten, sier han, og legger til at han samtidig gleder seg til å formidle følelsen av en fars kjærlighet til «hele» Norge.

Les også: Åpner opp om den utfordrende tiden: – Vanskelig å håndtere

Men han legger ikke skjul på at han gleder seg og at det er en fars kjærlighet som skal formidles til hele Norge.

Gjennom podkasten «En pappa i livet», har Pettersen tidligere delt at han selv ikke har et godt forhold til sin egen far. Og av nettopp den grunn er det ekstra viktig for han å gjøre sitt beste selv.

– Det å ha en litt brokete farshistorikk selv gjør at jeg er svært opptatt av å være en så god pappa som overhodet mulig, sier han.

Har snufset og grått

Pettersen legger ikke skjul på at følelsene har blitt satt i sving i arbeidet med låtskrivingen. Faktisk har det kommet flere tårer underveis.

– Vi gråt oss gjennom hele låtskrivingsperioden, sier artisten og ler.

Låten er skrevet sammen med Andreas Stone Johansson og Hannah Dorothy Bristow. Førstnevnte har også en datter i likhet med Pettersen, og dette har preget dem begge i prosessen.

– Da vi skrev låten var vi på samme sted i livet. Det ble en del snufsing og gråting gjennom hele prosessen, sier Pettersen.

Om det blir like følsomt for ham å framføre låten på scenen, har han derimot ikke turt å tenke på.

– Å stå på en scene i seg selv er overveldende, og hvis jeg blir fanget i øyeblikket vet jeg aldri hvilke følelser det kan sette i sving.

Mindre tidkrevende

I høst rullet «Skal vi danse: All stars» over skjermen, men til tross for at Pettersen danset seg til gull i 2011, var han ikke å se på parketten den gang.

– Jeg fikk rett og slett ikke logistikken til å gå opp på hjemmebane, har han tidligere sagt til Nettavisen om hvorfor han takket nei til et dansecomeback.

Nå har han derimot kastet seg ut i nok et prosjekt.

– Misforstå meg rett, men MGP er mindre tidkrevende enn «Skal vi danse», sier Pettersen om hvorfor han er med på dette og ikke «Skal vi danse».

– Foran meg nå har jeg én delfinale og forhåpentligvis finale. I «Skal vi danse» hadde det potensielt vært hver helg. Og nå som datteren min har begynt i barnehagen er det lettere å få kabalen til å gå opp, sier han.

Røff uke

Torsdag, to dager før Pettersen skal delta i delfinalen, la artisten ut en video på Instagram hvor han fortalte at han hadde blitt syk og la ikke skjul på at det hadde vært en tøff uke for han.

– Altså for en uke dette er. Terningkast én på mandag, 39 i feber på tirsdag og nå det her - det øyet her, sa han i videoen og viste frem øyet sitt med betennelse.

Fredag kunne Pettersen derimot fortelle til Se og Hør at han var på bedringens vei og følte seg veldig klar til å delta med sangen «Masterpiece» under lørdagens delfinale.

– Om at man har et rødt øye på en direktesending er ikke så farlig. Man synger ikke med øynene, uttalte han til bladet.