*Nettavisen* Livsstil.

Audi avduker Q4 som elbil

Audi Q4 e-tron Consept

Audi har nettopp avduket en ny elbil under bilmessen i Geneve: Konseptmodellen Audi Q4 e-tron. Den kan bli en drømmebil for mange nordmenn.

05.03.19 21:02

For Audi har elbil fram til nå handlet om debutbilen Audi e-tron 55 quattro, men nå får storebror konkurranse av en mindre og mer kompakt elektrisk SUV.

På bilmessen i Geneve har Audi avduket konseptbilen Audi Q4 e-tron.

Audi bekrefter at bilen får firehjulsdrift, og at produksjonsmodellen etter planen skal lanseres mot slutten av 2020. Q4 e-tron blir Audis femte elbil.

Klikk på bildet for å forstørre.

KOMPAKT SUV: Lengden på Q4 som elbil er 4,59 meter og bredden er 1,90 meter. Det gir plass til batteri på 82 kWh. Rekkevidden blir da på 45 mil ifølge WLTP-målingen. Foto: Audii

Rekkevidde på Audi Q4 e-tron

Mens Audi e-tron er en diger elbil, den ligger i størrelsen mellom Q5 og Q7, blir Q4 e-tron en mindre elbil.

Lengden er på 4,59 meter og bredden er 1,90 meter, som gir plass til batteri på 82 kWh. Det gir en rekkevidde på 450 km (WLTP).

To elektriske motorer gir trekk på alle fire hjulene og yter en samlet effekt på 225 kW (306 hk). 0-100 km/t skal gå unna på 6,3 sekunder.

Det er med andre ord ikke noen sinke av en SUV.

Audi skriver i pressemeldingen at Q4 e-tron consept legger seg i den øvre klassen av kompakt-SUV-er størrelsesmessig.

Produsenten hevder at plassen inni er «overraskende god», takket være en akselavstanden på 2,77 meter samt mangelen av en plasskrevende transmisjonstunell.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKAL KOMME I 2020: Audi har avduket en konseptmodell av Audi Q4, ikke en produksjonklar elbil. Den skal ikke på veien før mot slutten av 2020. Foto: Audi

Klikk på bildet for å forstørre.

NY ELBIL FRA AUDI: Bilprodusenten Audi har avduket en ny elbil. Q4 e-tron blir mindre og rimeligere enn storebror e-tron 55 quattro, men skal likevel ha 450 km rekkevidde og firehjulstrekk. Foto: Audi

Audi Q4 e-tron: Levering i Norge

Audi melder at den nye elbilen er minst halvannet år unna produksjon.

Elektrisk Q4 skal lanseres på markedet sent i 2020. Audi hevder at den modulære elektriske plattformen - MEB - skal sørge for at selskapet har tolv elbiler på markedet innen 2025.

Vi vet lite om pris på Q4 e-tron, men den kommer naturligvis til å havne i prisklassen under storebror Audi e-tron 55 quattro som har en startpris på 641.580 kroner (OFV-tall). Med 45 mils rekkevidde, firehjulstrekk og en hyggelig pris, vil elbilen ligge an til å bli en drømmebil for mange nordmenn.

Et spørsmål blir hva myndighetene har gjort med elbilinsentivene innen Q4 e-tron er på veien.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRADISJONELT OG MODERNE: Slik forestiller Audi seg at det kan se ut inne i Q4 e-tron. Husk at det er en konseptbil Audi viser fram på bilmessen i Geneve. Foto: Audi

Klikk på bildet for å forstørre.

I BAKSETET: Audi hevder det skal bli brukbart med plass i baksetet på Q4 e-tron. Foto: Audi

Les mer om Audi Q4 som elbil i pressemeldingen under.

Fakta

Pressemelding: Audi Q4 e-tron concept

TEST: Nettavisen har kjørt mange mil i Audi e-tron 55 quattro. Overraskelsene stod i kø:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.