Audun Lysbakken (44) og Siv Mjaaland, som giftet seg i 2012, har to barn sammen fra før. I tillegg har Mjaaland en sønn fra et tidligere forhold.

På Instagram har Lysbakken selv lagt ut et bilde av den nyfødte, som kom til verden lørdag ettermiddag.

– Velkommen til verden, lille venn! I går ettermiddag fikk vi en vidunderlig liten jente. Siv og jeg har fått en datter til, og tre storesøsken en lillesøster å skjemme bort. Gleden er enorm, skriver han.

– Alt er bra med både minstejenten og mor. Å føde et barn er det råeste og mest imponerende et menneske kan gjøre. Jeg er full av beundring, som mann og pappa er det bare å bøye seg i støvet. Takk til alle på fødeavdeling Ullevål! Vi er så takknemlige - dere er fantastiske folk, avslutter Lysbakken med.

Da Audun Lysbakken gjestet Nettavisen som gjesteredaktør i august lettet han litt på sløret om hvordan det er å kombinere en farsrolle med en svært hektisk politikerkarriere.

Lysbakken kunne også fortelle at han aldri kommer til å kreve av barna sine at de må engasjere seg politisk, eller at de må stemmer SV..Det vil han la barna få bestemme selv.

Men når det gjelder én ting, er Lysbakken svært streng. Se klippet under:

Audun Lysbakken har siden 2012 ledet Sosialistisk Venstreparti. Siv Mjaaland jobber på sin side som seksjonsleder i Norsk Folkehjelp.